hvordan sette inn riktig lukkerhastighet på et dslr

hvordan sette inn riktig lukkerhastighet på et dslrDSLR-kameraer er en blanding av bekvemmeligheten av digitale kameraer og kontroll av film-baserte speilreflekskameraer. De har sine røtter i enkle mekaniske enheter og har vokst i å sofistikerte elektromekaniske underverk, men en eksponering fremdeles består av noe mer enn en kombinasjon av lukkerhastighet og blenderåpning. Les videre for å lære om hvordan du velger riktig lukkertid på digitale SLR-kamera
en.
Finn ut hva din minimum lukkertid. Din minimum lukkerhastighet kan bestemmes av motivet, kameraet oppsett eller begge. Hvis du fotograferer et motiv som beveger seg med en høy hastighet må du bruke høy lukkerhastighet, noe lavere og faget vil ikke være i fokus i det endelige bildet. Selv om du motivet ikke beveger du vil fortsatt ha et minimum lukkertid under hvilken håndholdt skudd vil gi uskarpe bilder. En grov måte å bestemme minimum lukkertid er å invertere brennvidde på objektivet. Hvis du fotograferer med en 100-millimeter objektivet minimum lukkertid vil være 1/100th av et sekund.
To.
Still inn ønsket blenderåpning. Sett kameraets blenderåpning basert på hva ser du ønsker å oppnå i bildet: en liten dybdeskarphet for å isolere et motiv, en stor blenderåpning i lite lys, eller en stor dybdeskarphet for liggende bilder, valget er ditt. Stille blenderåpning via kameraets kontroller på kroppen av kameraet eller på kroppen av objektivet.
Tre.
Meter faget. Bruk av interne lysmåler eller en ekstern lysmåler, ta en lesning ut av faget eller lyset som faget vil være i. Meter off av kjente referanser som gress og himmelen som bør være innenfor ett eller to stopp av nøytrale avhengig hvor lyse eller mørke de er. Justere lukkerhastighet til en riktig eksponering vises med lysmåler. Hvis lukkerhastigheten indikert av kameraet er tregere enn minimum lukkerhastighet, øker "iso" verdi i kameraet og gjenta prosessen.
fire.
Ta en test skudd. Ved hjelp av lukkerhastigheten funnet mens måling og blenderåpning tidligere valgte å ta et bilde. Bruke histogrammet og bildet forhåndsvise se på bildet, og avgjøre om du trenger å justere lukkerhastighet. Hvis det er noen blåst høydepunkter øke lukkertid. Dersom bildet er for mørkt redusere lukkerhastigheten og re-shoot. Gjenta denne prosessen ytterligere finjustere lukkertid.

Andre artikkelen

 • hvordan bli american coed opptog!
 • hvordan man skal forstå grunnleggende kamerafiltre
 • hvordan å underholde deg selv som en eremitt
 • hvordan å lage en papir-kube
 • hvordan å tegne en kropp
 • hvordan å tegne bedre bilder
 • hvordan å publisere din reise bildene
 • hvordan finne ut hvor mye en tegneserie er verdt
 • hvordan å trekke en Kingdom Hearts Keyblade
 • Slik sand kaste kunst
 •