om skulptur

om skulpturSkulpturen er en slags kunst som består av 3-dimensjonale kunst som er formet ut av et gitt stoff. Det finnes mange typer av skulptur og en stor del av historien kretser rundt det som en kunstform. Skulptur fortsetter å være en av de mest populære former for kunst i verden

Typer

Det finnes mange typer kunst som anses skulptur. For eksempel, alle av de følgende er typer skulpturer: frittstående skulpturer, relieffer, kinetiske skulpturer, statuer, byster og stablet kunst. Skulpturer også variere betydelig i forhold til medium. Skulpturer kan konstrueres ut av nesten ethvert materiale, med potetmos, is, eller noe i mellom å være mulige kandidater, men noen av de vanligste materialene er tre, stein, marmor eller metall.

Historie

Skulptur har eksistert i hele nedtegnet historie, og nyere utgravninger har bevist at skulpturen forut historiske poster ved en ganske lang periode. Gjennom årene har skulptur betydd forskjellige ting for forskjellige kulturer. Noen, inkludert de fleste moderne kulturer, produserer små skulpturer og bruke dem som smykker eller som anheng av noe slag. Mest historiske kulturer sett skulptur som kunst, men noen tok dette ytterligere ved å ta skulpturen innenfor sine religiøse spektrum. Og, fordi tidene har forandret seg, har saksforholdet og materiell som brukes i skulptur også endret seg.

Funksjon

Skulptur har tradisjonelt blitt laget ved å forme en herdet materiale av noe slag inn i en figur imitere en naturlig forekommende objekt. For eksempel, noen av de eldste bevarte skulpturene inkluderer skulpturer av menn og kvinner, dyr og natur. I nyere tid har imidlertid kunstnere følte seg fri til å begynne å undersøke mer impresjonistisk temaer og media for skulptur deres. Moderne skulptur ofte ikke er ment å ligne noe bestemt objekt, men er ment å være en mer abstrakt form for kunst.

Time Frame

Den tidsrammen som kreves for å lage noen spesiell skulptur avhenger av flere variabler. Det medium som brukes i skulpturen gjør en enorm forskjell. En bronseskulptur, for eksempel, vil ta mye lengre tid å lage enn en av tre en av lik andel. De andre variablene som har en stor innvirkning på en skulptur som tidsramme er omfanget av prosjektet, og den nødvendige detaljer. De større og mer detaljert skulpturen er, desto lengre tid tar det å produsere den.

Geografi

Skulpturer variere betydelig fra ett geografisk sted til et annet. En av de viktigste elementene som varierer fra sted til sted er materialer som ofte brukes i skulptur. For eksempel er steinskulptur vanlig nesten universelt, på grunn av vanlig tilgjengeligheten av stein over hele verden, men den type stein som blir brukt for skulptur generelt avhenger av hva som er lokalt tilgjengelig.
Faget handler om skulptur også avhengig på geografiske elementer. Artister har en tendens til å forsøke skulpturer av det som de kan se førstehånds, så den naturlige scener avbildet i skulpturer vil variere avhengig av hva naturen billedhuggeren bor. Saksforholdet også endringer, som et spørsmål om geografi, på grunn av sosiale normer og andre kulturelle fenomener.

Andre artikkelen

 • om multimedia
 • hvordan bli en datamaskin arkitekt
 • om belysning i portrettfotografering
 • hvordan å trekke en unger logo
 • hvordan å lage en baby fotavtrykk med hånden.
 • hvor kan jeg kjøpe fotografering paneler?
 • hvordan du kjøper vintage innrammet kunstverk fra en garasje salg
 • hvordan å tegne bøker
 • hvordan å lage et kamera
 • hvordan å tegne vakre øyne
 •