hvordan gjøre en artist portefølje

hvordan gjøre en artist porteføljeEn kunstner porteføljen er avgjørende for å lage en levende som kunstner. Din personlige portefølje er det du ville sende ut til gallerier, kuratorer, kunst skoler, støtte til et prosjekt, kunst lærerjobber, eller noen andre som er ansvarlig for akseptere kunstverk å vise og eller selge i et offentlig rom. Din artist porteføljen er satt sammen til en pakke og gjøres spesifikke for hver omstendighet

Du trenger:. .
Mappe eller Binder
Plastic Sleeves.
følgebrev.
CV.
prøver av arbeidet ditt (ikke originaler).
artist statement.
kopier av anmeldelser av tidligere utstillinger (hvis aktuelt).
en selv adressert frankert konvolutt for enkel retur i ditt materiale.
.


en.
Det første dokumentet i artist porteføljen er følgebrevet. Det er her du introdusere deg selv og informere leseren hvorfor du sender din portefølje til dem. Du kan presentere deg selv, snakke om dine mål og merk dine prestasjoner. Sørg også for å forklare hvorfor du nærmer deg dem, er det fra en anbefaling? Deres omdømme? Plasseringen? La dem vite hvorfor du er interessert. Sørg for at følgebrev ikke er for generisk slik at det synes som om det er den samme følgebrev du sender til alle. Bruk standard forretningsbrev format og bruke navnet på personen hvis du kan, heller enn "til hvem det måtte angå," Skriv en generisk følgebrev i et Word-dokument og deretter endre det til hver bestemt sted du sender den.

to.
Mens du skriver CV, sørge for at det er lett å se på. Du ønsker å inkludere alle de viktige relevant informasjon, men du vil siden skal ha en fin flyt og se det fra et design punkt. Hvis det er for mange kolonner eller forskjellige seksjoner, tar den bort fra flyt og enkel å lese. Du vil sørge for at alle dokumentene i din portefølje er organisert, lett å lese og klare. Ting å inkludere i din CV kan være: navn og kontaktinformasjon, nåværende posisjon, utdanning, utstillinger (individuell, gruppe, juryerte), priser og stipend, samlinger, arbeid og annen yrkeserfaring, vurderinger av utstillinger, galleri representasjon, publiserte artikler, faglige virksomhet, og referanser. Inkluder hvilken av disse delene gjelder, eller er relevante for situasjonen.
Tre.
Legg visuelle eksempler på arbeidet ditt. Dette er en viktig del av porteføljen din som det gir personen en sjanse til å forhåndsvise arbeidet, og få en følelse for deg stil. Kontroller at du bruker de beste eksempler på arbeidet ditt og bruke høy kvalitet representasjoner av dem. Fotografi arbeidet med god belysning og redigere bildet å beskjære kantene til deg presentere en ren prøve av ditt arbeid, uten distraksjoner rundt det. Plan for å inkludere 10-20 prøver av arbeidet ditt. Sjekk om du må sende lysbilder. Hvis så, at de er organisert i en karusell, med hvert bilde merket med info i hjørnet. Eller du kan brenne en lysbildefremvisning av bildene dine på en CD. Bare pass på at bildefilene er lagret i standard formater som JPG.
Fire.
Skrive ut en artist statement å inkludere i porteføljen artist. Dette trenger ikke å være tidkrevende eller komplisert, men heller en introduksjon til arbeid eller arbeidet du planlegger å gjøre. Kort forklare temaet av arbeidet, og deretter forklare hvordan temaet (e) er inkludert i ditt arbeid. Senere avsnitt kan inneholde informasjon som hvorfor du laget dette arbeidet, hva slags reaksjon du forvente å motta fra det, kilder til inspirasjon, og andre artister du beundrer eller forholde seg til i stil. Artist uttalelser er typisk en side lang, dobbel linjeavstand. Din artist statement er også der du kan omfatte vurderinger av ditt arbeid.
Fem.
Ordne dokumentene pent inn i en mappe eller perm. Kontroller at alt er passende sikkert. Hvis du bruker en mappe, bruker en som har lommer på innsiden der du kan sette en CD eller DVD av arbeidet ditt. Plasser pakken i en konvolutt med en selv adressert frankert konvolutt med hvis du vil ha ditt materiale returnert.

Tips og advarsler


 • Sørg for å få et profesjonelt utseende kopier av ditt arbeid.
 • Bruk alltid kopier av kunstverk i din portefølje, aldri originalene.
 • Andre artikkelen

 • hvordan gjøre pinne filmer
 • hvordan å få 100 prosent daglig dose av vitamin C
 • hvordan gjøre aksenter i henna design
 • hvordan å spore et mønster for glass maling
 • hvordan å sandblåse aluminium felger
 • hvordan malerier på papir
 • hvordan du bruker en pekepenn i enkaustisk maleri
 • hvordan du skal begynne en enkaustisk voks maleri
 • hvordan du justerer timingen i en Mazda6
 • hvordan du legger til detaljer på en vegg veggmaleri
 •