hvordan å bruke fargefiltre i svart og hvitt fotografi

hvordan å bruke fargefiltre i svart og hvitt fotografiI dagens "digitale verden" fotografer vanligvis ikke vurdere å bruke kameraet filtre som et kreativt alternativ. Hvis du ikke vil at himmelen skal blå, bare endre det i et bilderedigeringsprogram, ikke sant? Jeg lurer på hva Ansel Adams ville ha gjort med den nye teknologien.


I alle fall, bruker filtre er fortsatt et alternativ i digital fotografering og film. Det kan være lurt å bruke et rødt filter for å mørkere skyene, og skiller dem ut, eller en grønn filter for å få ut den røde i epler. Jeg er en fast tro at du må være i stand til å visualisere et bilde i tankene dine før du kan fotografere den. Filtre er en annen "komposisjon verktøy" som lar deg kontrollere lys under opptak og unngå å måtte endre alt i etterbehandlingen. Her er noen måter å arbeide med fargefiltre

Du trenger:. .
Kamera
Red, Blue og Green Camera Filters.
Monokrom Film for konvensjonelle kameraer.


en.
Dette er et fargebilde av et fortsatt liv som vi vil bruke for å illustrere hvordan du bruker fargefiltre. Det finnes en rekke minne farger som du kan referere til å vise deg effekten av filteret på fargen. Et minne farge er en som er enkel å huske i tankene dine. Eplene er røde. Bladene er grønne. Blomsten sentrene er gulaktig og singelen rose er rød. Som du ser gjennom eksemplene, holder disse fargene i tankene.
To.
Dette er den samme scene filmet i sort og hvitt. Disse bildene ble skutt på et digitalt kamera med blandet ambient lys og noen flash. De samme prinsippene gjelder i sort /hvitt film fotografering. Før den digitale tidsalder, ble alle trykte fargebilder produsert ved hjelp av svart og hvit farge separasjon fotografering. Color bildene ville bli fotografert på forskjellige filmer, hver med et annet filter for å gjøre gul, magenta og cyan filmer. Dette er kjent som fargeseparasjon bildebehandling. Hver film vil bli brukt til å lage en egen trykkplate som ville da bli kjørt på en fire-farger trykk
tre.
En farge filter brukes med svart /hvitt-film vil lysne fargene ligner på filter ved å absorbere lyset. Dette bildet ble tatt gjennom et rødt filter. Legg merke til at rosen og epler er mye lettere. Dette skyldes den røde filteret absorberer rødt lys og ikke tillater så mye rødt lys for å slå sensoren eller filmen.
fire.
Et filter kan også brukes til å mørkne en gratis farge. Dette bildet ble tatt gjennom et grønt filter. Den gratis farge til grønt er magenta. Legg merke til hvordan bruke dette filteret mørknet tonen på eple og rød rose. Begge disse fargene har en høy mengde magenta.
Fem.
Denne eksponeringen ble tatt gjennom et gult filter. Den gratis til gult er blå og Ansel Adams pleide å bruke gule filtre mye å mørkne himmelen. Det er ingen reell blå farge i dette bildet, men legger merke til er den gule midten av blomsten mye lettere i tonen.
* Husk: bruk av alle filtre er å være i stand til å korrigere eller kontrollere lyset. Filtre bidra til å styre lys på en scene under bildet tas. Jo flere elementer du håndtere under fotografering, jo mindre du må gjøre under etterarbeidet å perfeksjonere bildet.

Tips og advarsler


 • Bruk en B12 filter til riktig farge temperatur fra utendørs lys til innendørs ved bruk utendørs film inni.
 • Bruk en 85A filter til riktig farge temperatur fra innendørs lys til utendørs lys når du bruker tungsten film utendørs.
 • Eksperimenter med filtre for spesielle effekter og unike lyseffekter.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å male himmelen med akvarell
 • hvordan gjøre enkaustisk voks samlekort
 • hvordan å fullføre en collage
 • hvordan å lage mønstre med encaustics
 • hvordan du bruker en pekepenn i enkaustisk maleri
 • hvordan å male et hode med akvareller
 • hvordan du oppretter et bilde montage med Microsoft Publisher
 • hvordan gjøre voks for enkaustisk malerier
 • hvordan starte tracing for en tegneserie
 • hvordan å bruke musikk i klovn rutiner
 •