tips om hvordan du bruker akryl maling

tips om hvordan du bruker akryl malingAkryl maling steg til popularitet i 1960 da kunstnerne begynte å bruke dem som et mer allsidig alternativ til olje maling, ifølge Brittanica Online Encyclopedia. Akryl bland godt med tilsetningsstoffer for å legge tekstur til maleriet ditt. De laget lett og enkelt kan tynnes med vann. Den følgende tips vil hjelpe deg å få mest mulig ut av akryl maling

Velge farger

Når du velger farger for akrylmaling paletten, må du kjøpe den primære fargene blå, rød og gul. Den mest allsidige primære nyanser i akryl maling er kadmium rød medium, kadmium gule medium og Phthalo blått. Bland disse grunnleggende fargene med andre farger for å skape en rekke forskjellige nyanser. Før du begynner å blande, må du ha grunnleggende fargene: mars sort og blanding hvitt. Mars svart er en ganske mørk opak farge og bør brukes i små mengder. For de fargene du bruker mest, vurdere å kjøpe de nyanser du ønsker fremfor å blande dem. Du kan ikke alltid få ønsket farge ved blanding og det er ofte tidkrevende. Mørk lilla er et godt eksempel på en vanskelig nyanse å blande som er verdt å kjøpe som en tube.

Lerret Forberedelse

Før du bruker akryl maling, må du prime lerretet med gesso først. Gesso er en hvit eller sort belegg som beskytter lerretet mot skader forårsaket av maling og gir også en overflate som hjelper malingen fester til lerretet. Med bred pensel, maling av gesso i parallelle linjer fra toppen av lerretet til bunnen. Noen kunstnere foretrekker å bruke flere lag med gesso for en jevnere overflate. Hvis du velger å lag din gesso, må du huske å tynne det først med en blanding av halvparten vann og halvparten akryl glans medium. For en glattere overflate, kan du prøve nedsliping hvert strøk før du påfører det neste. Gesso ikke kommer ut av pensler lett, så vaske penselen umiddelbart.

Blanding Maling

For spesielle teksturer og effekter, mange artister liker å blande sine akryl maling med en rekke tilsetningsstoffer og medier. Art leverer produsentene ofte introdusere nye varianter, slik at du aldri blir lei. Flow Enhancer er et populært tilsetningsstoff. Som navnet antyder, er det en klar væske som du kan bruke til å øke strømmen av din akrylmaling. Bruk den på store arbeidsområder. Bruk impasto gel medium for å legge til en jevn konsistens å male og å øke bulk for bruk i store mengder. For en metallisk skimmer, bruke interferens medium. Som du eksperimentere med tilsetningsstoffer og medier, vil du få tillit.

Andre artikkelen

 • tegning anime tutorial
 • hva slags maling dekker betong?
 • hvordan gjøre skjulte bilder
 • Slik smør en toast tegning
 • hvilken type maling til bruk i et kjøkken?
 • leire sculpting instruksjoner
 • silke screening teknikker
 • historie beregne ører
 • hvordan å tegne bunny ører
 • steg-for-trinn referanse for å lage 2d-animasjon
 •