definisjon av offentlig kunst

definisjon av offentlig kunstOffentlig kunst omfatter alle arbeider som vises i offentlige rom, med mål om å være tilgjengelig for alle. Det kan være en stor utstilling med mange brikker, eller en mindre en. Mange typer av kunst kan betraktes som offentlig, alt fra bygninger til graffiti

Hvorfor lage kunst offentlige?

Ideen om å opprette eller vise offentlig kunst ofte stammer fra en filosofi om at alle mennesker skal ha tilgang til kunst. Hvis kunst beriker livet, og hjelper folk til å tenke kritisk om sosiale problemer, følger det at kunsten skal gjøres offentlig. Mange andre grunner får folk til å lage kunst offentlige, slik som involverer publikum i verket, for eksempel. Snarere enn å vise den i en streng museum setting, blir det en del av samfunnet, og samfunnet kunne bli en del av kunsten, i samspill med det i stedet for bare å se.

Skulptur som Public Art

Skulptur har vært en fremtredende form av offentlig kunst for tusenvis av år. Fra antikken til i dag har folk utskårne statuer og plasserte dem rundt sine byer og palasser. (The Great Sphinx er et stykke kunst i offentlige rom som fortsatt populær i dag. )

Mange byer har skulpturen hager med verk av mange kunstnere, og de viser noen ganger skulptur i byparker. Noen ganger offentlig skulptur selges som en fundraiser. I Norfolk, Virginia, har havfrue skulpturer blitt vist (og solgt) rundt i byen i sin Mermaids på Parade kampanje, som fordeler kunst programmer i området. Duncan, British Columbia, og mange andre byer i området displayet totemet stolper skåret av First Nations kunstnere, bevisstgjøring og verdsetting av deres kultur.

Murals

Murals har blitt en av de mest populære former for offentlig kunst . Mange samfunn kunst prosjekter har lov til å uttrykke sine følelser og ideer gjennom samarbeid veggmalerier som også forskjønne samfunnet.

Gjennom veggmalerier, kan kunstnere også nå folk som kanskje ikke vanligvis går inn i et kunstmuseum. Deres størrelse og levende farger ofte får folk til å stoppe og se på dem. De kan fortelle en historie om et nabolag eller en by, hjelpe folk å få kontakt med fortiden og er stolte av hvor de bor.

Uansett kunstnerens intensjon, kan veggmalerier forbedre estetikken i et urbant miljø. Fellesskapet av Edgewater i Chicago har en vakker bricolage (mosaikk veggmaleri) av utendørs scener, laget av en bly artist i forbindelse med et team av lærlinger og andre medlemmer av fellesskapet, inkludert barn.

Støtte for Public Art

Mange byer tildele midler til utsmykking. Faktisk noen angir at en prosentandel av byens totale byggekostnader (ofte 1 prosent) vil bli brukt til å skape offentlig kunst. Kunstnere kan også søke om tilskudd for å støtte deres prosjekter. Disse kan være tilskudd spesielt for offentlig kunst eller tilskudd for å støtte et bredt spekter av kunst prosjekter.

I New York City, for eksempel, Kunst i offentlige fondet provisjoner prosjekter av etablerte artister så vel som offentlig visning av laget tidligere utstillinger. Mange andre byer, slik som Cleveland, Indianapolis, St. Paul og Philadelphia har offentlig kunst programmer, så vel.

Studier

Noen universiteter tilbyr programmer i offentlig kunst. Selv om en artist kan være vellykket uten å fullføre et slikt program, gir det verdifull erfaring og innsikt til en fremadstormende offentlige artist. Du finner linker til slike programmer, slik som de drives av Arizona State University og School of the Art Institute of Chicago, ved Public Art Network hjemmeside (under Referanser).

Andre artikkelen

 • hvordan å lage 3d bilder på datamaskinen
 • teknikker for å bruke harpiks på kurvmøbler
 • produktfotografi belysning teknikker
 • hvordan å lage de myke linsen effekten i to enkle trinn ved hjelp av photoshop
 • hvor å fjerne emulsjon maling
 • motefotografi belysning tips
 • hvordan å tegne tegneserie boble brev trinnvis
 • hvordan fotografisk papir arbeid?
 • berømte franske museer i paris
 • hvordan å male peisen dører
 •