hvordan du raskt lære Fargekart

hvordan du raskt lære FargekartDen fargekart, eller farge hjulet som det kalles, er et kunstnerisk verktøy som lar kunstnere til å se sammenhengen mellom farger og enkelt velge farger som vil være komplementær til hverandre. Denne figuren er svært nyttig å vordende kunstnere som det er en enkel måte å sjekke at kunstneriske avgjørelser vil bli estetisk tiltalende før du forplikter fargen valg til lerret. Du kan raskt og enkelt lære fargekart ved å bryte diagrammet i små, håndterlige biter
en.
Start med primær farger. Primærfargene rødt, blått og gult er de tre fargene som alle andre farger er gjort. Med rødt, blått og gult, og i tillegg noen hue skiftende hvitt og svart, kan du gjøre noen farger du kunne noensinne trenger.
To.
Utforsk komplementære farger. Komplementære eller sekundære, farger er fargene som er laget ved å blande to av primærfargene. Orange, som er en blanding av rødt og gult, grønt, som er laget ved å kombinere gule og blå, og fiolett, som er en blanding av blå og rød, utgjør de tre komplementære farger
3 <. . br>
Place fargene i en sirkel for å se estetisk tiltalende kombinasjon alternativer. Det fargekartet er ofte referert til som fargehjulet fordi det er mest tradisjonelt vises i en sirkel. Plassering av primær og sekundær farger i en sirkel lar kunstnere lett se hver farge er motsatt, eller mest behagelig å koordinere, farge. Plasser farger i et hjul form med den sekundære farger legging mellom primærfargene som går inn i det skaperverk. For eksempel kan du hjulet begynne med rødt på toppen med orange ved siden av den etterfulgt av gul som rød og gul lage orange. Ved siden av gule du vil plassere grønt, så blå, fulgt av fiolett, og da sirkelen bør ha løkker tilbake rundt den røde.
Fire.
Vurder estetisk tiltalende fargekombinasjoner foreslått av hjulet. Farger samsvarer best med den fargen som sitter rett overfor dem på rattet. Dette betyr at grønne samsvarer godt med lilla og blå med gult, som begge disse fargekombinasjoner lå overfor hverandre på hjulet. Dette er den mest nyttige formål i å gjøre deg kjent med fargen diagrammet som det tillater deg å ta veloverveide fargevalg når du lager kunstverk.
Fem.
Utvid din forståelse ved å legge til tertiær farger. Ofte studiet av fargekartet ender med sekundær farger, men du kan utvide din forståelse av fargekombinasjoner ved å legge høyere farger til hjulet ditt. Tertiær farger er farger som opprettes når en sekundær farge og en primærfarge er blandet. Disse fargene er plassert i hjulet mellom de to fargene som ble blandet for å lage fargetone. Så, for eksempel, ville gul-grønne sitter mellom gul og grønn, mens blå-grønne ville hvile mellom blå og grønn.
6.
Vurder uendelige farge muligheter. Den mulige fargekombinasjoner ikke slutter med høyere toner. Som du kan sikkert tenke deg, kan man fortsette å utvide sin diagram til å inkludere millioner av unike fargetoner som alle kan være skapt ved å blande sammen av de tre primærfargene i varierende mengder. Mulighetene er virkelig uendelig, skaper et ubegrenset utvalg av farger valg der en artist kan velge.

Andre artikkelen

 • kan jeg restain en kurvstol?
 • ideer for maling fag
 • Eremitasjen informasjon
 • hvordan å lage en familie arv utklippsbok
 • hvordan stain murstein å tone ned farger
 • hvordan å forsegle et maleri med voks
 • hvordan å dekke et betonggulv
 • heks ansiktsmaling ideer
 • informasjon på 35mm SLR kameraer
 • hvordan å male garasje gulv
 •