typer steinutskjæringer

typer steinutskjæringerStone carving er en kunst som går tilbake tusenvis av år. Steinutskjæringer finnes i kunsten de gamle egypterne, Mayaene, grekerne --- de fleste kulturer brukte steinutskjæringer som artist uttrykk, en religiøs dedikasjon eller som en måte å samle inn kulturarv. De eldste former for steinutskjæringer inkluderer curvy figur av Venus av Willendorf og bautasteiner av Stonehenge.

Ancient Egyptian

De gamle egypterne gjort et betydelig bidrag til kunsthistorien. Deres bautasteiner og utskjæringer overleve i dag som noen av de eldste kunstneriske gjenstander i verden.

Stone Helleristningene ble lagt til veggene og søylene i templene, og i den store steinskulpturer til faraoene og deres guder, som de monumentale Sphinxen i Giza. Ifølge Stone Skulptur formålet med egyptiske steinutskjæringer var manifold. Den ble brukt til å glorifisere gudene, for å lette veien inn i det hinsidige, og som en propaganda eller verktøy for å etablere og bevare verdier. Mesteparten av steinen utskjæringer av gamle egypterne tjente til å forsterke konvensjonelle regler, som favoriserte rekkefølgen av samfunnet over individuell kreativitet.

De gamle grekerne

De gamle grekerne, som de gamle egypterne, produserte kunst som motstått tidens gang. Ifølge Stone skulptur, var den menneskelige form en stor del av antikkens greske stein carving og skulptur. Skulpturer av nakne var de mest populære former for steinutskjæringer, som de skapte den klassiske prinsippene for proporsjoner, nåde og balanse. Greske skulptører hugget stein statuer for hånd med metal-verktøy, bruk av store, frittstående marmor eller kalkstein blokker. Ifølge Stone Skulptur, carving stein utviklet seg under hver periode av gresk kultur, og fra Hellenist perioden (321 f. Kr. til 331 B. C. ) gjorde et steg mot å bli mer naturalistisk. Den utrolig livaktig steinutskjæringer av denne perioden kan ses i statuer og fresker av Akropolis og Parthenon, noen som fortsatt i Hellas. Andre statuer og fresker kan sees på British Museum i London.

Roman Sculpture

Roman stein kunst er påvirket av gresk steinutskjæringer, spesielt de fra den hellenistiske perioden. Ifølge Stone skulptur, produsert romerne frittstående statuer, relieffer, friser og byster av stein og andre materialer. Mange romerske steinutskjæringer ble utviklet for det offentlige øye, viser menn av ulike militære rekkene og figurer av stor betydning. Statuer av de romerske lederne ble sendt ut til forskjellige land over som det romerske imperiet hersket som et symbol på Caesar's tilstedeværelse. Roman skulpturer også fortelle historier om mange myter og legender i dramatiske stykker som skulptur av Laokoon kampen en sjøorm utstilt i Vatikanet i Roma. Roman kunstner var også i oppdrag å skjære biter gjenspeiler hverdagen og profesjoner.

Andre artikkelen

 • hvordan du velger unike gaver for enhver anledning
 • hvordan å male og tegne biler med akrylmaling
 • førskolen art collage ideer
 • hvordan du oppretter en pinne familie
 • hvordan å trekke ICP klovn ansikter
 • hvordan legge til effekter på bilder som belysning
 • hvordan gjøre 3d laser krystaller
 • kunst alternativer for strukket lerreter
 • hvordan å skjære geodes med vann
 • hvordan å identifisere en Capodimonte
 •