hva slags maling følger polyuretan behandlet tre?

hva slags maling følger polyuretan behandlet tre?Polyuretan er et vidt begrep for klare polymer belegg som brukes på overflater som tre til å forbedre sitt utseende og beskytter den mot forvitring. Hovedsak en lakk, blir polyuretan ofte brukt for skap, gulv, møbler og treverk i ditt hjem. Som enhver lakkert eller lakkert tre overflaten, kan du male polyuretan-behandlet tre, så lenge du forbereder den riktig og bruke riktig primer

Typer av polyuretan

polyuretan kan være olje-eller vann-basert. The Center for Polyurethanes Industri hevder at vannbasert polyuretaner er blitt mye mer vanlig fordi de er mer miljøvennlig og enklere å bruke. Polyuretaner er blandet i formler spesifikke for enten innvendig eller utvendig bruk.

Forberedelse

De fleste polyuretan-behandlet tre er hard og blank. Selv de beste maling og grunning ikke vil følge godt til glatte, blanke overflater. Før maling, rengjør deretter sand veden før det er kjedelig. Dette ru overflaten gir "tann" for primeren å holde seg til.

Primers

Wood behandlet med polyuretan må grunnes med en bonding primer designet for å holde seg til vanskelige å male overflater --- en allsidig latex primer vil ikke gjøre jobben. Mest effektive bonding grunnere er olje-eller skjellakk-basert. De har sterk røyk og krever tynner eller white sprit for opprydning, men de fungerer veldig bra. Det er også noen nyere vannbasert bonding primere på markedet. Du kan bruke vannbasert maling over nesten alle olje-eller skjellakk-basert primer, men sjekk etiketten for å være sikker.

Paint

Når veden er rengjort, slipt og grunnet, kan du bruke omtrent alle typer maling. Vann-basert maling er vanligvis det beste valget for utvendig treverk, så lenge du velger en høy kvalitet, 100 prosent akrylmaling. Dersom trevirke er på et dekk eller trapper, bruke dekk og gulv maling, noe som er mer slitesterk enn vanlig hus maling. Enten vann-eller oljebasert maling fungerer bra på interiør tre, selv om vann-basert maling er lettere å bruke. Uansett hvilken type maling du bruker, to eller flere strøk vil gi det beste utseende og slitestyrke

Test

Hvis du ikke er sikker på at primeren du bruker kommer til å følge godt, prøv dette trikset:. Paint et lite område --- en kvadrattomme eller to --- av renset og slipt tre med primer. La den tørke i minst åtte timer eller anbefalt tørketid. Så bruker neglene eller en skrape for å prøve å lage riper i primer unna. Hvis det er å følge tett til skogen, du er god til å gå. Hvis det riper bort fra treet, må du enten gjøre en bedre jobb med å forberede overflaten eller bruke en bedre primer.

Andre artikkelen

 • retninger for en pistol grep tape dispenser
 • enkelt håndverk for en 1-åring
 • solnedgang akrylmaling teknikker
 • hvordan å trekke kroppen av en 1968 Mustang
 • hjemmelaget fake midlertidige tatoveringer ved hjelp av husholdningsartikler
 • hvordan å komponere en flott fotografi
 • hvordan spille telefon pictionary
 • hvordan å tegne portretter fra bilder
 • hvordan å lage en japansk tegneserie
 • kunst programmer i Portland, Maine
 •