historie tie dye

historie tie dyeI motsetning til det mange assosiasjoner, var tie-farging ikke utviklet av hippier på 1960-tallet. Røttene til denne tekstil prosessen gå tilbake tusenvis av år til Silkeveien og krydder-rike India. Tie farging er en form for motstand farging, der deler av duken er knyttet til at fargen sprer seg jevnt. Erfarne håndverkere kan skape unike, men forutsigbare og målte mønstre

Du trenger:. .
Maling
beskyttende lakk.
drop kluter eller tarps.
fans.

kinesiske Tie Dye

En av de første verifiserbar forekomster av tie-farging dateres tilbake til Kinas T'ang dynastiet, 618-906 A. D. , når håndverkere farget silke og hamp. Noen håndverkere begynte å knytte deres tråd med hyssing før farging det. Etter veving med tie-farget tråd, skapte disse håndverkerne flekket klut. Fargestoffer i denne perioden ble laget av røtter, blomster som marigolds og safflower, blader og bær som bjørnebær. Selv om det er sannsynlig at tie-farging ble benyttet før T'ang dynastiet, kan arkeologene finner ingen konkrete bevis for slike.

Indisk Tie Dye

Som et senter for tekstiler og krydder, utviklet India sitt eget slips -farging kulturen rundt samme tid som den kinesiske. Vegetabilsk-baserte fargestoffer ble oftest brukt i India på grunn av overflod av krydder. Kvinne tie fargearbeidere ville vokse deres tommelen og pekeren fingernegler veldig lenge, slik at de kan gripe duken ut av fargestoffet potten. De ville da binde en del av materialet for å lage en frihåndsquilting effekt på duken. Denne prosessen ble kalt Bandhani.

Japanske Tie Dye

Tie-farging ble brukt fremtredende i japansk kunst i Momoyama perioden, 1568 til 1603. Denne prosessen ble kalt tsujigahana, som kombinerte dekorative tegning og tie-farging: Kunstneren brukte blekk til å tegne et design, og deretter bandt papiret før farging det. I løpet av denne perioden, kimono håndverkere utviklet tie-farging prosesser der de bandt silke før de farget det, og deretter malt innviklede tegninger i de hvite feltene.

USA Tie Dye, 1920

Tie-farging ble populære i USA under den store depresjonen. Når kvinner ikke hadde råd til å kjøpe nye gardiner eller lyse materiale til en ny kjole, ble de oppfordret til å lage sine egne mønster ved å tie-farging. Den amerikanske regjeringen delte ut pamfletter undervisning husmødre hvordan å tie dye og dirigere dem til lavkostland naturlige fargestoffer som løk skins.

USA Tie Dye, 1950

Moderne tie-farging nådde høyden av popularitet i 1950 og 60-tallet, da Beat Generation unge var interessert i individualitet. Tie-farging ble omfavnet som en teknikk som tillot folk å tilpasse sine klær i henhold til egne preferanser. Syntetiske fargestoffer ble utviklet i denne perioden, noe som falmet mindre raskt og tilbød lysere nyanser.

Andre artikkelen

 • hvordan å male et tak på en metall lagring skur
 • hvordan å lage en toalettpapir roll craft sikringsanlegg gitter
 • Slik beis eller maling baderomsskap
 • hjemmelaget pinhole briller
 • hvor å installere plug-ins for paint.net
 • hvordan å identifisere antikke tegn
 • hvordan du trygt sette i en ny navle ring
 • hjem bøte maling fjerning for metall hengsler
 • hvordan å tegne teksturerte dyr
 • hvordan å designe en spiker online
 •