digital bildebehandling informasjon

digital bildebehandling informasjonDigitaltrykk åpner opp en verden av digital fotografering og lar deg dele bildene med familie, venner og kolleger. Forstå de grunnleggende elementene i utskrift fra digital fil oppløsninger til arkiv blekk er viktig for å produsere et bilde som overlever i generasjoner. Å vite det endelige målet for det digitale bildet er avgjørende for valg av riktig utstyr og papir for å lage din digitale fotografiske print

Image Files

Når du skriver ut et digitalt bilde, er selve bildefilen det viktigste aspektet ved utskrift bestrebelser. Bildeoppløsning, filstørrelse og format, og fargekalibrering er alle viktige elementer for å skape en skikkelig digital image. Trykte bilder skal ha en minimum oppløsning på 300 dpi, eller punkter per tomme, for å sikre at bildet ikke vises kornete ved utskrift. Jo høyere dpi, vises mer farge og data i hvert enkelt piksel, eller prikk, på bildet. En digital oppløsning, for en skjerm eller TV, er 72 dpi. Hvis du skulle ta dette bildet på dette vedtaket og lage en utskrift utvidelse, ville antall piksler være utilstrekkelig og små torg synes hele utskriften. Når du skriver et profesjonelt digitalt bilde, for et galleri utstilling og for detaljhandelen, være sikker på dataskjermen, og skriveren er både farge kalibrert slik at fargene passer når utskriften er gjort. Fargene vil variere med hver skjerm og ser på enheten, så pass på at du er i sync med skriveren. De fleste digitale bilder er skrevet ut fra en TIFF-fil, som ikke har noen komprimering søkt, eller fra en JPEG, som bruker små mengder av kompresjon for å minske størrelsen på filen. Hvis skriveren er eldre og datamaskinen har mindre prosessorkraft, vil et JPEG-bilde tar mindre tid å skrive, selv om en svak tap av kvalitet kan forekomme.

Bildebehandlingsprogram

Ved hjelp av en high-powered profesjonell bilderedigering Programmet vil gi den beste muligheten for å skrive ut en kvalitet. Mange av de aspektene nevnt i forrige avsnitt kan bli justert og forbedret ved hjelp av en redigering program. Adobes Photoshop er industristandarden for profesjonelle fotografer, men en rekke enklere å bruke programmer eksisterer i dette markedet også. Forstå det planlagte utfall for digitale utskrifter og bruke et program som møter disse behovene. Hvis du skriver ut familie bilder og trenger grunnleggende redigering, for eksempel beskjæring og eksponering justeringer, med en mindre kraftig program, for eksempel Serif's PhotoPlus eller Corel's Paintshop Pro Photo, vil du spare tid og penger. Hvis du har tenkt på å selge dine digitale utskrifter eller presentere dem i en fin art setting, investere i Photoshop og sette til side tid til å lære programmet er det beste alternativet for å tilfredsstille dine utskriftsbehov.

Typer skrivere

A mangfold av skrivere eksisterer i digital fotografering verden og kjenne dine intensjoner for digitale utskrifter vil hjelpe deg å velge riktig skriver for å møte dine behov. Velg en skriver som er utpekt som en fotoskriver og kjøpe den beste for budsjettet. Ta hensyn til størrelsen på utskrifter og være sikker på at skriveren vil tillate deg å møte disse behovene. Epson, HP, Canon og Kodak gjør alle faglige nivå skrivere og pålitelig forbruker skrivere. De ulike typene Skriveren spenner fra fargestoffsublimering skrivere, som bruker en varmeoverføring til å lage bildet, til en blekkskriver, som bruker blekkpatroner som beveger seg over og ta på blekk til surface. The kostnader og prosessen varierer dramatisk, så være sikker på forskning skriverne basert på dine ønskede resultatet før du foretar et kjøp. Du kan finne at å betale en profesjonell lab er mer kostnadseffektivt hvis utskriften er sporadisk og datamaskinen systemet er foreldet og ikke kan håndtere en skriver.

Archival Ink

Archival blekk er det mest ønskelige blekk for dine fotografiske utskrifter som de ikke vil falme eller svekkes med tiden. Archival blekk er avgjørende for et digitalt bilde som kan vises i et galleri eller kjøpt av en kunst kjøper. Hver skriveren bruker et annet antall blekk og typer blekk, så vær sikker på utskriftene matche blekket type du skal bruke. For eksempel vil en svart og hvit fin kunst fotografen ønsker å investere i en 6 patron skriver som unntar en rekke svarte og grå til å oppnå en utskrift som tett representerer den sanne svarte sett i fotografiet. Vær sikker på at du har råd til blekkpatronen utskiftninger og base skriveren avgjørelse på denne faktoren også. Hvis du arbeider med en storformatskriver, for 16x20 utskrifter og større, kan hver blekkpatron koste hundrevis av dollar og å måtte erstatte alle seks kan knuse dine utskrifter budsjettet.

Printing Paper

Digital fotografisk papir varierer i tekstur, størrelse og vekt. Digital fotografiske papiret har et spesielt belegg som gjør at blekket til å absorbere riktig på papiret. Ved hjelp av fotografisk utskrift papir vil sikre at den høyeste kvalitet utskriften er produsert og at fargene gjengis og absorberes på papiret på riktig måte. Ditt valg av papir skal være basert på skriveren, den type blekk brukes, og det digitale bildet i seg selv. For eksempel har en high-end papirprodusenten belagt en delikat japansk håndlaget papir til å absorbere svart blekk fra en blekk jet skriver og når et bilde med en orientalsk innflytelse er trykt på dette papiret, er resultatet en fantastisk kunstverk. Finn et papir produsent som kan gi eksempler på bilder eller papir fargeprøver og føle teksturen i hvert papir før du kjøper. Et papir med en matt finish vil føle og reagere på blekk mye annerledes enn en glanset papir.

Andre artikkelen

 • hvordan å tegne hodeskaller for en tegneserie
 • hvordan gjøre arkivmateriale bokser
 • hvordan decoupage med tapet
 • hvordan du gjør en manuell blits eksponering
 • hvordan gjøre ditt barns bursdagsselskap spesielle
 • hvordan airbrush regnbuer
 • maya vektor rendering tutorial
 • Slik airbrush bokstaver som er tykke øverst og tynne nederst
 • Slik Refinish konkrete trammen trinn
 • tips om hvordan å få tørket latex maling ut av en pensel
 •