om japansk kalligrafi

om japansk kalligrafiJapansk kalligrafi, kalt "shodou," er en av de mest anerkjente, men minst forståtte kunstformer fra Øst-Asia. I løpet av 3000 år mange har viet seg til å perfeksjonere den intrikate dyktighet vakker kalligrafi. Vestlige former for kalligrafi produsere et enhetlig stil, mens japansk kalligrafi henter sin skjønnhet fra fantasi til kunstneren og hennes evne til å kombinere ulike stiler av linjer for å danne en rekke tegn

Historie

Kalligrafi fikk sitt fotfeste i Japan i det 7. århundre da buddhismen begynte å gjøre sin vei inn til land. Mange i Japan ble tiltrukket av den vakre buddhistiske skrifter, som ble registrert med kinesisk skrift. Prestene var ansvarlige for kopiering og skape slike skrifter, og noen av de mest berømte japanske calligraphers ble buddhistiske munker. I det 10. og 11. århundre japansk calligraphers Ono ingen Tofu, Fujiwara ingen Sukemasa og Fujiwara ingen Yukinari utviklet wayou, den første japanske kalligrafi stil, ifølge japansk-Navn-Translation. com.

Typer

japansk kalligrafi sikringer kinesisk og japanske tegn. Ifølge ConnectedGlobe. com, de fem grunnleggende former for script er Tensho, reisho, kaisho, gyosho og sosho. Studenter av japansk kalligrafi vanligvis begynne å lære kaisho siden den har et veldig bevisst, klar struktur. Sosho er den mest intrikate manus, vanligvis bare calligraphers opplært til å skrive manuset kan lese den. Da kalligrafi ble introdusert i Japan, la den japanske et nytt sett med tegn, Kana, som brukes til å uttrykke lyder. Manyogama, hirgana og katakana er tre former for kana brukes til å uttrykke stavelser.

Verktøy

Japansk calligraphers foretrekker papir laget fra Mulberry, bambus, hamp, ris eller hvete, ifølge Cedarseed. com. De bruker et tynt børstet kalt "hosofude" og en tykk pensel som heter "fotofude. «Hårene av børstene kan komme fra katter, hjort, sau, hund, hest eller geit. Blekket," Sumi, "er laget som en kalligraf gnir en stokk med kull i vann. A shitajiki, som er en filt matte, gir en myk overflate under papiret og danner et beskyttende lag for å beskytte mot eventuelle blekk som soaks gjennom papiret. En amatør kalligraf kan bruke en shitajiki med et rutenett som en veiledning til å mestre forming velproporsjonert tegn.

Quality Kalligrafi

Noen utrente i kunsten form av japansk kalligrafi vil sannsynligvis finne det vanskelig å skille de gode fra de dårlige. Et trenet øye, men kan raskt skjelne kvaliteten på kalligraf og hans arbeid. God kalligrafi er balansert, både karakterene og hele stykket se helt klar og stabil overfor hverandre. Rette linjer er sterke og buede linjer er alltid elegant. Du vil merke en konsekvent rytme i hele arbeidet som er tilstede i mengden av blekk som er brukt gjennom og størrelsen på tegnene. Det bør også være en rekke tykke og tynne linjer.

Kalligrafi dag

Med kalligrafi å være en så viktig kunstform og en stor del av japansk kultur, er det ikke overraskende at kalligrafi er et obligatorisk fag i grunnskolen over Japan. Som studenter fremgang er at de gis anledning til å avgrense kalligrafi ferdigheter ved å ta det som et valgfag kunst fag i videregående skole. For de som er trukket i denne gamle østasiatiske kunsten er det en rekke universiteter som har hele avdelinger dedikert til studiet av kalligrafi.

Andre artikkelen

 • hva er de forskjellige perioder av gresk kunst?
 • hvordan å innlemme kunst på kanten av en hovedveien
 • hvor å fjerne maling fra linoleum fliser
 • hvordan å reparere en moen single-håndtak tappekran
 • hvordan å tegne dyr i photoshop
 • hvordan du oppretter en elefant øre skisse
 • øyet tegning tutorial
 • hvordan bruke isopor for rekvisitter
 • hvordan å blande med decos maling markører
 • materialer brukt til å lage konkrete statuer
 •