moderne skulptur kunsthistorie

moderne skulptur kunsthistorieModerne skulptur oppsto i tandem med tilsvarende kunstneriske trender i maleri, tegning og grafikk. Som kunstnere som arbeider i andre medier, tenderte skulptører i moderne tid til å dele interesser i abstraksjon, materialitet og spørsmål av form.

Moderne skulptur varslet en rekke nye materialer og nye teknikker, fra monumentale fabrikk-laget stål skulpturer i plast. Moderne skulptur viser dermed flere og varierte tilnærminger og ideer

Historie

Forskere hevder løpet av perioden, og definisjonen tildelt begrepet "modernisme". Men mange begynner den moderne tidsalder med realisten bevegelse av 1850-årene, eksemplifisert ved verk av maleren Gustave Courbet. Realist kunstnere opptatt seg med daværende moderne sosiale problemer og strevde for å representere her og nå heller enn grand historiske temaer og idylliske landsbygdene.

I begynnelsen av det tjuende århundre, begynte kunstnerne å undersøke spørsmål om form og representasjon . Form viser til kunstverkets utseende, som inkluderer spørsmål om størrelse og omfang, volum, linje, form og farge. Representasjon er det et kunstverk symboliserer, hva det betyr. Mens mange skulptører spilt mer og tettere med ren abstraksjon (når et objekt ikke representerer noe annet enn seg selv), spilte andre liker Duchamp velt felles oppfatning av hverdagslige objekter.

De fleste forskere avslutte den moderne tid i 1945 , på slutten av andre verdenskrig. Men, fortsatte mange kunstnere som jobber med modernistiske bekymringene til form og materiale for flere tiår etterpå.

Auguste Rodin

Modernismen betegner ofte et brudd med fortiden og en feiring av det nye. Selv om mange anser billedhuggeren Auguste Rodin som faren til moderne skulptur, opprettholdt Rodin tradisjonelle kunstneriske konvensjoner. Han søkte opplæring i fransk kunst akademier (men forble hovedsakelig selvlært), respekterte akademiske kunsttradisjon og fast understreket håndverk.

Rodins ekspressive stil, ofte realist gjenstand og evne til å gjengi dype psykologiske tilstander kolliderte med utviklingen i figuren skulptur av dagen hans. Faglig skulptører i midten til slutten av 1800-tallet skapte glatt overflate monumenter vanligvis forestiller en bestemt allegori eller moralsk, med detaljert dekorative elementer. Rodin unnlates idealiserte tall og allegoriske motiver, skaper figurer av levende mennesker med dype følelser, som i sin sen-karriere "Monument til Balzac" av 1891-1898.

Pablo Picasso

revolusjonære i maleri og grafikk, Picasso også fundamentalt endret skulptur på begynnelsen av 1900-tallet. I 1911-1913, skapte Picasso første collage "Still-liv med Chair Spanskrør," som innlemmet trukket og collaged elementer. I collage, Picasso forhørt forestillinger av kunst-making og representasjon: i stedet for å trekke stolen Spanskrør, Picasso bare brukt et bakgrunnsbilde skrives med en flettet mønster (vanligvis brukes til å lime på stoler og bord for dekorative formål). Ikke bare en representasjon av noe annet (flettet), var tapetet også inarguably seg selv-en revolusjonerende tilnærming når mer tradisjonelle kunstnere opptatt av seg selv med nøyaktig gjengivelse en illusjon av den naturlige verden.

Da Picasso begynte å lage skulpturer fra bøyd og satt sammen biter av metall, dette igjen signaliserte en stor endring i skulpturelle praksis. I stedet for carving stein og tre eller modellering leire, Picasso bygget en skulptur fra ulike deler. Dette begynte den moderne skulpturelle teknikken for assemblage (også kalt "konstruksjon").

Marcel Duchamp og Ferdige

I 1917, Marcel Duchamp kjøpte et menn urinal, snudde det opp ned, signerte det "R. Mutt, 1917 "og sendes til urinal i et New York-utstillingen i regi av Society of Independent Artists. Selv om foreningens styre (som Duchamp var medlem) angivelig gjorde utstillingen åpen for enhver artist innsending arbeid, avviste styret urinal. Duchamp umiddelbart trakk seg, uten å identifisere seg selv som skaperen av objektet, ringer foreningens styre hyklersk og ikke helt moderne.

Med urinal, med tittelen "Fountain," Duchamp hevdet at kunsten kommer fra kunstnerens idé, og ikke sinnet: en fabrikk-laget produkt kan være "kunst", hvis en kunstner kaller det slik. Duchamp begynte en rekke "readymades," hans periode for skulpturer laget av funnet gjenstander, og startet en tradisjon som kunstnere fortsette å arbeide med.

Constatin Brancusi

Ulike fra Picasso's konstruksjoner og Duchamps readymades, fortsatte Constantin Brancusi til arbeid med tradisjonelle skulpturelle teknikker for carving og metall-avstøpning. Brancusi interesse i form så vel som hans enkle og elegante abstraksjoner har gjort ham til en prominent figur i kunsthistorielitteratur av moderne skulptur.

Brancusi kom til Paris fra Romania i begynnelsen av 1900-tallet. Ved 1908 Brancusi hovedsakelig jobbet med "direkte carving," en prosess der kunstneren tar en blokk av stein eller tre og rister inn uten å forberede med skisser og foreløpige leire tall. For Brancusi, carving direkte knyttes nærmere kunstneren og hans psykiske tilstand med materialet og kunstverket. I sin "The Kiss" (1916), for eksempel, Brancusi skåret to tall omfavner fra en enkelt blokk av stein med en rekke skåret grooves. "The Kiss" understreker den fysiske og følelsesmessige nærhet av paret gjennom materialet sitt.

Andre artikkelen

 • hvordan å tegne graffiti trinn for trinn
 • hjemmelagde reflektorer for et fotografi skum kjerne
 • plakat farge maleri tutorial
 • kunstprosjektet ideer for høy schoolers
 • hvordan du kan øke din bildebyråer inntekt
 • familieportrett klær og posering ideer
 • hvordan å male utsiden av en klo fot badekar
 • om afrikaner malerier
 • historien om naturfotografering
 • hva er ren olje maleri metoden?
 •