informasjon om Roy Lichtenstein kunst

informasjon om Roy Lichtenstein kunstRoy Lichtenstein levde fra 1923 til 1997 og var aktiv som kunstner fra slutten av 1940-tallet til sin død. Selv om han jobbet i flere forskjellige stiler og media, er han best kjent for sine store malerier som er basert på tegneserien stiler. Disse verkene fremstiller heroiske menn, opptatt av kvinner, og øyeblikk av konflikter, ofte inkludert tegneserie-spesifikke teknikker som spiked dialog bobler med ord som "WHAAM" og "Blam" i dem

Pop Art

Lichtensteins tegneserie-basert kunst, på grunn av sin kommentar på populærkulturen og dens utseende i 1960, ble nært knyttet til Pop Art bevegelsen. Lichtenstein er ofte gruppert av historikere med artister som Jim Dine, Andy Warhol og Claes Oldenburg.

Ben-Day Dots

Lichtenstein kunst er mest karakteristiske preget av bruk av forstørret og overdrevet Ben-Day prikker. Disse prikkene, oppkalt etter sin oppfinner Benjamin Day, ble mye brukt som en teknikk for skyggelegging i grafisk design og trykking. Vanligvis små nok til at de ser ut til øyet som solide farger, var de ofte utvidet med Lichtenstein i sin kunst, og dermed skape en kommentar på selve prosessen.

Tilbakeføring av Automation

Lichtenstein reversert fremdriften i automatisering av visuell kunst i sin hånd-laget reproduksjon av automatiserte teknikker som selv hadde erstattet hånden skaperverket. Utskrift, inkludert ting som Ben-Day prikker, hadde erstattet litografi, som selv hadde erstattet maleri. Lichtenstein fullført denne kretsen av fremgang ved å parodiere de mest avanserte teknikker ved bruk av de arkaiske.

Ironi

Bruk av ironi preget Lichtenstein arbeid, slik den gjorde arbeidet til mange av hans Pop Art samtidige som Warhol. Fagstoffet ble ofte presentert uten kommentarer, men på en slik måte at tilskueren ble gjort oppmerksom på prosessen med den opprinnelige presentasjonen, heller enn bare innholdet.

"In the Car"

Lichtensteins 1963 verk, " I bil, "demonstrerer mange av sine teknikker. Den skildrer en mann og en kvinne sett gjennom passasjeren vinduet. Ansiktene deres er sammensatt av varemerket Ben-Day prikker, er kvinnens hår lys gul, og mannens hår er svart og blå. Cartoon "speed linjer" omgir dem. Kvinnen ser ut stoisk som mannen jevnaldrende på henne ut av hjørnet av øyet hans. Denne samlingen av kjente tegneserie teknikker utløser en helt annen respons i Lichtenstein kunst enn det ville i en tegneserie fordi bildet er nesten 5 meter høy med 7 meter bred, malt i olje på lerret og skilt fra sin opprinnelige sammenheng.

Andre artikkelen

 • hvordan å designe en meny på microsoft ordet
 • hva er en rødsprit?
 • kreative og unike kunstprosjekter
 • hvordan å trekke organer når mote designer
 • jobb beskrivelse av et bilde Retoucher
 • hvordan du skriver en kunst søknaden
 • hvordan du velger å ta parti og trim farger
 • hvordan å skyte med en skjønnhet parabol
 • claymation opplæring og utdanning
 • hvordan å trekke en sommerfugl tatovering
 •