historie meksikansk leire keramikk

historie meksikansk leire keramikkMexico er et land av lyse farger. Kunst, keramikk, klær, det spiller ingen rolle. Det er også et sted der mange ulike kulturer har blandet sammen over flere århundrer. Disse påvirkningene har bidratt til å gi meksikansk keramikk sitt eget særpreg. Selv med utviklingen innen teknologi, er keramikk fortsatt klare med den samme gamle teknikkene. Det kan være en mer arbeidsintensiv prosess, men det gjør at keramikk til å beholde sin etniske karakter

Origins

Pottery i Mexico har eksistert siden før-columbiansk tid. Den måten å skape ulike stiler av leire keramikk har holdt seg relativt uendret gjennom århundrene. Leire er rullet i lange tau, og dette er kveilet inn ønsket form. Det er da glattet over å gi den et utseende. Den brent leire er gitt en slip belegg (en leire løsning som brukes til å dekorere keramikk) der et design er ristet eller malt. Dette er en enkel måte å lage mange forskjellige former.

Olmec Pottery

En av de tidligste kulturelle stiler av meksikansk keramikk er at av Olmec folket (1500 f. Kr. til 800 e. Kr. ). Olmec-stil keramikk er generelt kategorisert som en hvit-ware keramikk, vanligvis drikkekar, som har kuttet ut etsninger som dekorasjoner. Det er arkeologiske bevis for at denne stilen av keramikk ble eksportert i hele regionen. Dette keramikk ble et symbol på sosial status blant andre kulturer, og var også en måte for Olmec å spre sin tro.

Mayan Pottery

Maya leire keramikk ble dekket i en appelsin eller krem skli inn på hvilke tall som er skåret eller malt i svart eller rødt. Disse tallene var både naturlige og overnaturlige i design. Blant disse tallene var jaguar, slanger, fugler og aper, alle dyr hører hjemme i Mexico. De typer keramikk alle en tendens mot husholdningsutstyr (skåler og glass) så vel som mer religiøse elementer (røkelse ventiler og sylindriske former).

Aztec Pottery

Aztec keramikk gikk gjennom mange endringer i sin historie. I begynnelsen var Aztec keramikk veldig geometrisk design. Over tid, ble dette mer naturalisert og innarbeidet dyrefigurer. Hovedfargen brukte var en svart pigment på toppen av den oransje keramikk. Andre farger som brukes inkludert hvit og rød, samt appelsin. Dating på keramikk er gjort enda enklere på grunn av Aztec skikken med å ødelegge alle husholdningsvarer hvert 52 år.

Spanske Påvirket Pottery

Med den spanske, en tinn-glasur stil av keramikk ble introdusert for Mexico i det 16. århundre . Denne typen keramikk er kjent som Talavera (en majolica fajanse keramikk) og er fortsatt produsert med den samme teknikken i Pueblo delstaten Mexico i dag. Talavera keramikk har en lignende design som det demonstreres i Spania på den tiden og det er antatt at spanske munker fra Talavera de la Reina lærte meksikanerne hvordan du oppretter det.

Andre artikkelen

 • hvor å fjerne rust og male et gjerde
 • hvordan å fotografere reflekterende flater
 • hvordan å male et tre garasjeport
 • hvordan vite om en skulptur er bronse
 • hvordan å blande maling til å lage forskjellige farger
 • hvordan å designe biler på datamaskinen
 • art bransjeanalyser
 • boudoir fotografering teknikker
 • Betydningen av megapiksler på et digitalt kamera
 • hvordan man skal vurdere et fotografi
 •