historie floral kunst

historie floral kunstBlomster har vokst på alle kontinenter i over 100 millioner år. Forskere anslår at 270 000 arter eksisterer i dag. Blomsterdesign er en av de tidligste metodene for kreative uttrykk. Mange blomst arrangere teknikker dato tilbake flere tusen år. Ancient påvirkninger fra Asia, Middelhavet og Europa fortsatt dominerer floral art. Western blomsterdesign som blomstret etter krigen ofte kombinerer de andre metodene inn i en moderne stil

egyptiske Floral Design

egypterne først brukt avskårne blomster i vaser som dekorativ stykker, og i menneskelige oppofrende seremonier. Stilen understreket en less-is-more tilnærming, med en enkel primær fargevalg gjentas gjennom hele designprosessen. En rad med blomster, lotus blomstene, vannliljer, roser og andre innfødte blomster foret en vase sammen med noen knopper eller blader. Blomster ble aldri gruppert i bunter. En enkelt blomst fylt en vase med en eller to blad stengler ved siden av. Blomster også betegnes rikdom og posisjon. Borgere hadde enkle kranser i håret for hellige seremonier.

Greske Floral Design

Det greske sivilisasjonen dyrket kunst som ingen kultur før eller siden. Grekerne hadde ikke bare sette blomster i vaser, men vist og brukte dem som kranser, laurbær og kranser. Flower-og urte-strødd grunnlag ga en festlig luft under seremonier. Grekerne foretrukket enkel og elegant design til en blomst i farge eller form. Dens duft og åndelige forbindelse til deres guder var av større betydning. Idrettsutøvere, poeter og ledere fikk kranser som belønning. Frukt og blomster skapte verdens første overflødighetshorn som et symbol på overflod.

Romerske Floral Design

Det romerske imperiet fortsatte den greske blomster måter, bare mer slik. Blomster bokstavelig talt strømmet fra himmelen over festivaler, bryllup og civic seremonier til det punktet at folk ofte gikk kneet dypt i blomster. Wreathes og laurbærene fikk i prominence, forseggjort design og ekstra vekt. Romerne vevde den første blomsten kurver med høy rygg og lave åpen front overfylte med fargerike, duftende blomster. Store skjerf gjennomført blomsterbuketter under religiøse begivenheter som offergaver til gudene.

Asiatiske blomster Design

buddhistiske og Konfucius religiøse læresetninger innflytelse på kinesisk blomsterdesign. Før Kristi fødsel, prydet blomster i håndmalt keramikk templer. Flowers 'åndelige forbindelsen var viktigere enn størrelse eller duft. Utformingen av Canons Hsieh Ho, en kinesisk kunstner, understreket fargerike ennå strengere ordninger. Den japanske blomsterdesign utviklet to stiliserte metoder. Rikkwa, eller står blomster, replisert natur med ordninger mer enn 10 meter høy av blomster blandet med nakne greiner, og løvverk. Den ikebana asymmetriske stilen understreket linje ikke farger, skaper begrepet av blomster i en gruppe på tre til å representere himmelen, jorden og mennesket.

Renaissance Floral Design

The Renaissance innledet en ny æra av design. Blomster dukket opp i malerier og vevet i billedvev. Blomsterdesign ble en profesjon på oppdrag fra rike beskyttere og regjeringer. Store grupper av blomster i vaser eksponert bare blomstrer, skjule stilkene ble akseptert stilen. Wreathes var ikke slitt, men brukes i hjem og kirker. Flower wreathes blandet med frukt og kongler vokste i popularitet. Renaissance blomsterdesign ga verden den julen krans.

Baroque Floral Design

engelsk maler William Hogarth gjenoppfunnet europeiske blomsterdesign med sin «Line of Beauty" eller S-kurve design. Den asymmetriske stil lar øyet flyte langs kurven som om blomstene flyttet. Det kraftig kontrast mellom det rette og parallelle-line tilnærming av alle blomsterdesign opp til det punktet. Ordninger nå hadde en følelse av liv og spenning i stedet for statiske grupper av blomster. Den S-kurve er fortsatt en populær blomsterdesign konsept.

Viktorianske Floral Design

The Victorian Age er uten like i Englands historie. Nye næringer, kunst, litteratur og musikk hele blomstret. Home hager og frodige kommunale gjenspeiles disse nye påvirkninger. Romantikken tok over, og trekantede og sirkulære blomsteroppsatser, ofte med roser i tinn vaser, ble større og finere. Flower viser og hage klubber eksploderte i popularitet. Artikler knyttet til blomsten design dukket opp i engelske aviser, og laug forsøkte å skrive den første design manualer.

Andre artikkelen

 • hvordan å lage og skrive ut gratis fars dag kortene på aol.com
 • anime jenter klær tutorial
 • fotoresist vs hånd utskåret sjablong
 • tips om fjerning av maling av tre trapper
 • hvordan å tegne anime bunny ører
 • hvordan å sy en patio cover
 • hvordan å lage en plakat
 • kreative prosjektstyringsverktøy
 • hvordan gjøre om skapdører
 • DIY tak maling
 •