fotohistorie kameraer

fotohistorie kameraerPhotography revolusjonert måten at verden ble sett. Dens evne til å fange en ekte øyeblikk, å fryse et bilde utenfor flyten av tiden, er dens unike og mest karakteristiske. Kamera og film prosesser har vært i stadig utvikling siden starten av det 19. århundre å avgrense og forsterke denne evnen

Camera Obscura

Forløperen til moderne kameraer var Camera Obscura. Utviklet i det 18. århundre, var Camera Obscura en lystette boks med to åpne skjære i den. One, på toppen, var vinklet slik at lys i og vil være dekket med et transparent bilde. Lyset vil gå gjennom bildet, og traff en speil inne i boksen for å være vinklet ut av den andre åpningen i fronten, et lite hull. Dette har effekten av projiserer bildet på en vegg eller skjerm med perspektiv og farge intakt, men opp-ned. The Camera Obscura ble brukt av malere til å hjelpe med perspektiv og for generell underholdning.

Daguerreotypiet

Mens Camera Obscura gjengitt et bilde, det var ikke i stand til å fange eller bevare bildet. Den daguerreotypiet var det første kameraet for å utføre denne funksjonen. Utviklet av Louis Daguerre og Joseph Niépce i det første tiår av det 19. århundre, og presentert for publikum i 1839, brukte daguerreotypiet i Camera Obscura, men lagt til en kobber plate dekket i en sølv jod-løsning. Bildet vil bli fanget på denne platen, og kunne bli markert med en kvikksølvdamp, som resulterer i en permanent registrering av bildet.

Calotype

Calotype kameraer, utformet av William Henry Fox Talbot i 1841 brukt samme prinsipp som den daguerreotypiet men inkludert muligheten til å lage flere kopier av et fotografi fra samme plate. Papir ville bli plassert mot sølv-jodid plate og deretter behandlet med natrium løsning. Fotografen kan gjenta denne prosessen igjen og igjen. Dette er mer beslektet med filmen kameraer som vi ser i den moderne verden.

Kodak

Den Calotype prosessen ble brukt og raffinert (i slike metoder som tintype som brukte en jern ark svertet med maling) over de påfølgende tiår, men fortsatt kreves store, dyre kamera utstyr for å bli forfulgt (som den karakteristiske boksen kameraer med den concertinaed, belgene linseholderen utviklet i 1850).

Det var først med begynnelsen av Eastman Kodak selskapet i 1892 at fotografiske kameraer begynte å bli mer portable og tilgjengelig for allmennheten. De ga en tjeneste hvor en kunde kan kjøpe et kamera og film, tar den ønskede fotografier og returnere det til Kodak for behandling. De produserte også den første flash pærer i 1899. Denne modellen ble utviklet av Kodak og andre over de neste 100 årene til å omfatte filmer som kan bli fjernet av fotografen, instant fotografier (Polaroid kamera) og stadig mer sofistikerte arrangementer av linser som endret bildet effektene tilgjengelig for fotografen.

Digitale kamera

Digitalkameraer ble utviklet fra teknologi utviklet av det amerikanske romprogrammet som de forsøkte å kunne overføre bilder fra romsonder tilbake til jorden. Mens i filmen kameraer lyset er overført til den fotografiske papiret, i digitale kameraer lys er forvandlet til en elektronisk kode. Denne koden finnes i piksler, som hver bærer informasjon (altså, jo flere piksler, jo mer informasjon og bedre bildet), og kan overføres elektronisk og konfigureres på en annen apparater, nemlig en datamaskin.

Andre artikkelen

 • hva er typografi design?
 • hvordan du kan lage din egen dukke avatar
 • hvordan er en filt-spissen laget?
 • fine skriveverktøy
 • hvordan å tegne en gris nese
 • minnesota art tilskudd
 • hvordan ta bilder av lyset om natten
 • hva er retro stil?
 • instruksjoner for hvordan å trekke folk
 • hvordan å bli en vellykket kunsthandler
 •