hvordan du oppretter et mørkt rom for film utvikling

hvordan du oppretter et mørkt rom for film utviklingDet er viktig å ha et mørkerom i utviklingen av filmen, fordi prosessen involverer bruk av lys-sensitive materialer. Dersom fotografen eksponerer filmen å tenne på feil tidspunkt, vil filmen gå svart. Også, må fotografen utvikle filmen, og fikse det ved å bruke en rekke kjemikalier, før hun kan utsette filmen for lys, eller bruke den til å lage fotografiske utskrifter

Du trenger:.
Stålbørste
. Sandpapir.
Hvit maling.
Sealant.
Svart stoff eller søppelsekker.
15-watts lyspærer rødt.
Avtrekksvifte.
Klessnor.
Metallklips.

Forberedelse


en.
Finn et rom med få eller ingen vinduer. Store garderobeskap kan fungere, men en vindusløst, ellers ubrukte bad eller vaskerom er ideelt, siden disse rommene rennende vann. Men, ikke bruk et bad som en midlertidig eller dual-bruk mørkerommet, det vil ikke begynne å bruke området som et bad etter at det et mørkerom. Utvikling av kjemikalier har ofte en ubehagelig lukt, og de kan også flekker overflater og inventar.
to.
Rengjør rommet. Fjern alle overflødig materiale og støv ved skrubbing veggene med en pensel og sandpapir. Male rommet hvitt og påfør et lag med fugemasse (velg en type fugemasse som du kan tørke lett).
Tre.
Se etter åpninger hvor lyset kan komme inn i rommet, som rundt karmen eller vinduer. Block disse åpningene. For store åpninger, spikre en tre planke over åpningen. Dekk mindre hull med svarte søppelsekker eller tung svart stoff. For små sprekker, følte bruk weatherstripping.
fire.
Installer en sugende vifte på en yttervegg for å sikre tilstrekkelig ventilasjon og komfortable arbeidsforhold. Noen utvikler kjemikalier kan være helsefarlige, særlig når konsentrert i en liten plass.

Set-Up


en.
Organiser rommet i våte og tørre områder, og hold de to områdene som separate som mulig. Utpeke våte områder for kjemiske lagring og miksing, vaskeutstyr, og tank og brett behandling. Bruk tørre område for lagring av utstyr og alt elektrisk. Hvis du bruker mørkerom til å behandle fotografiske utskrifter, holde forstørrer og fotopapir i den tørre området.

Du skal jobbe i lite lys, slik at lagring områder bør være ryddig og beholdere tydelig merket.
to.

Gi mørkerom-safe belysning. Rød 15-watts lyspærer har liten effekt på ubehandlet film hvis det brukes med måte. Imidlertid er ingen type mørkerom lys helt trygt for film.

Et nyttig triks er å rette lysene mot taket, slik at lyset spretter i taket før treffe noen lys-sensitive materialer. Dette vil også redusere skygger, og gjøre det enklere for deg å se hva du gjør.

Hvis du har tenkt å bruke rommet til fotografiet utskrift, sjekke hvilken type av lys på fotopapir krever (pakken skal ha pære og filter spesifikasjoner).
tre.
Strekk en klessnor langs den ene siden av rommet. Sett metall klipp opp på en klessnor å holde filmen mens den tørker etter å utvikle og fixer bad.

Det er best å holde støv og andre partikler fra tørking film, så plasser en klessnor i et lite kott i mørkerommet, om mulig.
fire.
Plasser en tidtaker i en svært synlig plassering på veggen, slik at du enkelt kan følge utviklingen tidskrav. De fleste fotografer bruker Gralab timere, som viser seg godt i mørke områder.

Andre artikkelen

 • hvordan å tegne graffiti for barn
 • spray maling prep tips
 • hvordan å tegne søte hjerter
 • hvordan du skriver ut et bilde collage
 • keramiske potter informasjon
 • hvordan å selge et design idé skisse bok
 • oljebasert grunning kontra latex primer hus maling
 • datamaskin maleri tutorial
 • Kubisme art egenskaper
 • om landskapsfotografering
 •