hvordan å identifisere verdier og standarder, eksemplifisert av gresk kunst & arkitektur

hvordan å identifisere verdier og standarder, eksemplifisert av gresk kunst & arkitekturGresk kunst og arkitektur i den klassiske og hellenistiske periodene setter standarder for kunstnere og arkitekter i Europa i århundrer etter gamle greske sivilisasjonen avsluttet (med sine annektert av Roma i 146 f. Kr. ). Gresk estetiske verdier som balanserte proporsjoner, naturalisme og en vekt på den menneskelige figuren inspirert kunstnere i renessansen og nyklassisistiske perioder i Europa. Mange anser gresk kunst og filosofi å være grunnleggende for vestlig sivilisasjon

Du trenger:.
Bøker om gresk kunst og arkitektur.
Museer med samlinger av gresk kunst.

retningslinjer


en.
Research gresk kunst. Begynn med kunsthistorie lærebøker og sjekk ut deres bibliografier og "Forslag til Readings" avsnittene om gresk kunst og arkitektur. Studier og huske kunsthistoriske vokabular:. Vet de tre greske arkitektoniske bestillinger og navnene for de ulike delene av greske templer
2
Lær om gresk kultur. . Studere gresk mytologi, slik at du kan identifisere guder og forstå mye av innholdet i gresk skulptur, arkitektur og kunst. For eksempel ble Parthenon i Athen dedikert til gudinnen Athene, og mye av Parthenon er skulpturell dekorasjon bekymringer Athena, inkludert pedimentet skulpturer, interiøret Ioniske frisen og kultstatue (nå tapt) av Athene.


Forstå gresk kultur og filosofi vil bringe innsikt i de verdier og standarder som gresk kunst og arkitektur uttrykker. Grekerne sterkt trodde på balansen av opposisjonelle krefter, som lys og mørke, kaos kontra kosmos, grunnen vsirrasjonalitet, sivilisasjon vs barbari. Mange av lettelse og pedimentet skulpturer uttrykke myter som moral har å gjøre med denne ideen om balanse-bare se på metoper av Parthenon
3
Lær om historien om de gamle. . Hellas. Forstå divisjonene mellom den arkaiske, klassiske og hellenistiske periodene, og den typiske estetiske ideene av hver. For eksempel, er en av de viktigste forskjellene mellom den arkaiske og klassiske perioder utviklingen av "contrapposto" (en italiensk ord som betyr "motvekt") i den tidlige klassiske perioden.

arkaiske skulpturer av menn og kvinner er stive: For det meste, de møter rett frem med den ene foten rett foran den andre og hoftene parallelt med bakken. Klassisk statuer, derimot, synes å være mye mer væske, tallene plassere vekten på ett ben med det andre kneet bøyd og hofter skrå-akkurat som hvordan mennesker har en tendens til å stå komfortabelt
4 <. . br>
Utvikle et øye. Se på så mange eksempler på gresk kunst og arkitektur som mulig. Forstå proporsjonene av gresk arkitektur og lære å se hvordan matematiske idealer arbeidet, for eksempel i dorisk og jonisk templer.

Vit at betydningen av proporsjoner også fremkom i gresk skulptur. En av de mest kjente klassiske greske statuer er Canon av Polykleitos, som sa at "perfeksjon kommer om litt etter litt [para Mikron] gjennom mange tall. " Polykleitos betydde at den ideelle menneskelige form og ideelle kunstverk bør bestå av atskilte deler, hver knyttet til hverandre, så vel som hele statuen gjennom matematiske proporsjoner (finger til hånd, hånd til håndledd, hånd til arm, arm til beinet og så videre).

Mange tror at Polykleitos 'forholdstall oppsto fra Pythagorea sine ideer om den perfekte intervaller av den musikalske skalaen. Gjerne grekerne trodde på betydningen av musikk, matematikk og kunst, og så disse feltene som dypt knyttet.

Forstå disse proporsjoner, og begynne å se etter dem, ikke bare i gresk kunst og arkitektur, men også i kreasjoner av kunstnere i renessansen og nyklassisistiske perioder. Brunelleschi arbeid, for eksempel-grunnleggende til begynnelsen av renessansen-fortsatt gresk-romerske ideer om perfekte matematiske former og proporsjoner.

Andre artikkelen

 • bilde matting verktøy
 • historie Hispanic kunst
 • diy fotografering lyskasse
 • hvordan å tegne tegneserie barna
 • tilskudd til internasjonale artister
 • gallery rammer og ideer
 • latin tatovering ideer
 • Slik kopierer magasinet bilder på overføringspapir
 • hvordan å male direkte på bilder
 • hvordan å male en popcorn tekstur
 •