hvordan å fotografere en 360-graders panorama

hvordan å fotografere en 360-graders panoramaNoen steder i verden er litt for fantastisk til å fange opp i et standard kamera ramme. Selv en panoramisk objektivet kan skape problemer, med sin tendens til å forvrenge den horisontale. Du trenger ikke dyrt utstyr og år med trening i feltet for å fange en fantastisk 360-graders panoramabilde, skjønt. Du kan gjøre det med noen enkle forsyninger, noen grunnleggende kunnskaper, og en standard pek-og-skyt kamera

Du trenger:. .
Digitalkamera
Tripod.
Koble ledningen til å koble kameraet til datamaskinen.
Bildebehandlingsprogram.
Skriveren.


en.
Velg det beste stedet å fange din panoramabilde. Du ønsker å være sikker på at det er et sted du kan få tilgang enkelt med hele fotografering kit (kamera, stativ og ekstra utstyr du ønsker som for eksempel ekstra linser). Stående i denne situasjonen, identifisere eventuelle problemer du må overvinne. Forgrunnen objekter, for eksempel, kan skape et problem som heter parallaksefeil hvor skiftende perspektivet på kameraet skaper bilder som er umulig å sy sammen senere.
to.
Sett opp utstyret ditt. Sørg for at tripod er stabil og at komponentene beveger seg fritt. Det viktige poenget her er at stativet ikke vrikke når du slår kameraet på sin radius. Du må kunne snu dette radius uten kamp. Fest kameraet fast på stativet, og du er klar til å filme.
Tre.
Shoot bildene. Ta et bilde og deretter flytte kameraet rundt på sin akse til bare rundt 50 prosent av den opprinnelige rammen forblir synlig i søkeren. Ta et annet bilde og gjenta denne prosessen hele veien rundt. Du kan bruke autofokus-funksjonen for å prøve å holde belysning konsekvent fra bilde til bilde, men manuelt opprettelse av kameraets innstillinger er mer effektiv.
Fire.
Ned bildene til datamaskinen og åpne bildebehandlingsprogram. Fra dette punktet, vil du bli "søm" bildene sammen. Dette kan gjøres på et bilde redigering programvare pakken, men det er enklere å bruke programvare spesielt utviklet for formålet. Prosessen er i hovedsak overlappende to tilstøtende bilder og justere dem i henhold til gjenkjennelige trekk fanget i begge. Når bildene er justert, må du justere for å oppnå riktig perspektiv.
Fem.
Den siste fasen av prosessen er blending disse overlappes bildene på en måte som skjuler sømmene. Når alle bildene har blitt sydd sammen, vil du sannsynligvis ha en lang stripe av bildet med en ujevn kant. For å løse dette bruker beskjæringsverktøyet å kutte vekk ujevne kantene og skape den formen du har valgt (vanligvis rektangulær).

Tips og advarsler


 • Light kan være svært vanskelig når du tar panoramabilder. For best resultat, skyt ditt bilde på en overskyet dag når sola står høyt på himmelen, men ikke rett over hodet. Skyene vil fungere som en naturlig filter, noe som gir deg enda lys og kontrast, mens den tiden av dagen bør gi deg god tid til å fange opp alle bildene du trenger for å lage din panoramautsikt skutt.
 • Annet enn parallaksefeil, finnes det en rekke problemer som kan oppstå når sy bildene sammen til finalen panoramabilde. Du må ha en anstendig relevant kunnskap om hvordan å strekke eller forvrenge bilder eller arbeide med spesialiserte panoramautsikt programvare for å få de ønskede resultater.
 • Andre artikkelen

 • begrepet grønn arkitektur
 • historie sand kunst
 • hvordan tjene penger med dekormaling
 • tilskudd for kunstnere i canada
 • hvordan å lage en bronsestatue av en levende modell
 • hvordan å male kjøkkenet knotter
 • hvor å fjerne renvasking maling
 • hvordan å male leire blomsterkrukker
 • Slik airbrush utseendet på reell brann
 • Pantone komplementære farger
 •