hva er en begrenset utgave art print?

hva er en begrenset utgave art print?



Et begrenset opplag kunst ut er en kopi av et originalt stykke kunst som har blitt produsert som en del av et bestemt, uforanderlige antall kopier hentet fra samme plate, eller inntrykk, av den opprinnelige. Denne antall kopier kan ikke overskrides. Limited edition kunst utskrifter gir mulighet til å kjøpe kunst med en grad av eksklusivitet, men med lavere kostnader enn en original one-off kunstverk

Definisjon

Et begrenset opplag kunst ut er en som har blitt produsert i et bestemt antall utskrifter fra en enkelt kilde. Denne kilden vil vanligvis være en metallplate eller tre blokkere inntrykk av et originalt kunstverk, som papir utskrifter vil bli gjort for hånd. Antall utskrifter som skal tas fra inntrykket i en enkelt opplag er forhåndsbestemt og kan ikke endres under noen omstendigheter. Antall utskrifter i kjøring skal være oppgitt på hver art print. Vanligvis skriver ikke mer enn 1000 kan gjøres fra en plate før det blir ubrukelig.

Nummerering

Den viktigste måten å anerkjenne et begrenset opplag kunst ut er å se etter nummerering, som vanligvis vil være håndskrevet og vises i nederste høyre hjørne på forsiden eller baksiden av en utskrift. Et sett antall utskrifter som skal gjøres fra en opprinnelig inntrykk vil bli vedtatt, og tallet på hver kopi vil indikere sin posisjon i opplag. Så, for eksempel, nummerert en print "36/100" indikerer at det er den 36. ut i et opplag på 100. Jo lavere tall, er det høyere verdi som den tidligere utskrifter i et opplag anses å være av beste kvalitet og den nærmeste i utseendet til den opprinnelige, som platen hadde ikke degradert da de ble produsert.

Signature

En annen måte å avgjøre ektheten av et begrenset opplag kunst ut er tilstedeværelsen av kunstnerens signatur. Denne signaturen gir kunstnerens samtykke til opplaget og kvaliteten på utskrifter. Det vises vanligvis i blyant og tilfører verdi til en begrenset utgave kunst ut.

Andre Merking

Det er markeringer andre enn kunstnerens signatur og nummereringen som kan fortelle deg om kunsten print, dens opprinnelse, og dens grad av eksklusivitet. Notasjonen "AP" indikerer en kunstners prøvetrykk, laget før opplag. Disse vil bli mer verdifull utskrifter. Merket "HC indikerer en print laget ikke først og fremst for salg, enten fordi den ble produsert som en gave eller er endret. " PP "indikerer en print laget for skriveren mens" BAT "viser print var hovedkopien, trykt en sammenligning for alle bildene i utskriften for å sjekke at de kommer opp til standarden. Alle disse notasjoner etablere en større grad av sjeldenhet for en utskrift og dermed øke verdien.

Varianter

Det er variasjoner på grafikken prosess som kan redusere verdien av en utskrift. Disse inkluderer litografi, som produserer en maskin-laget kopier, en serilith, laget ved hjelp av en rekke skjermbildene å legge forskjellige farger i en trykt, og reproduksjon utskrifter, som er kopier laget av å bli fotografert, kopieres, eller hånd-kopiert. Disse ulike metodene bør fremgå av utskriften er selgeren siden hver senker verdien av et begrenset opplag art print.

Lifetime Edition

En annen faktor som påvirker verdien av et begrenset opplag kunst ut er om det er en "levetid" eller "posthumt" print. Lifetime utskrifter er de produseres når en kunstner er i live mens posthume utskrifter er laget etter en artist død. Den tidligere blir ansett som mer verdifulle fordi kunstneren ville ha vært i stand til å kontrollere kvaliteten og nøyaktigheten i forhold til den opprinnelige.

Andre artikkelen

 • kunst tilskudd for kvinnelige kunstnere
 • Slik tørr leire plater
 • hvordan å lære egendefinerte innramming
 • tatovering fjerning verktøy
 • tradisjonelle tatovering blekk
 • typer glassmalerier
 • beskrivelse av f stopper på en 35 mm-kamera
 • hvordan bygge et kamera stativ
 • fisk tatovering ideer
 • oljemaleri instruksjoner
 •