definisjonen av sepia tone

definisjonen av sepia toneBegrepet "sepia tone" brukes i fotografering for å beskrive effekten av en svart /hvitt-toning prosessen ved hjelp av et stoff som utvinnes fra tørket blekk plyndringen av "Sepia officinalis," felles blekksprut. Begrepet "sepia" har kommet til å gjelde mer generelt for den varme rødbrune fargen på sepia pigment

Historie

I følge Duotones, DePaul University, "Sepia ble ofte brukt som skriver blekk i klassisk tid . . . I siste kvartal av det 18. århundre, professor Jacob Seydelmann av Dresden utviklet en prosess for å utvinne og produsere en mer konsentrert form for bruk i akvarell og oljemaling. " Sepia blekk hadde vært benyttet i tegninger av artister som Leonardo Da Vinci og Rembrandt. Etter Seydelmann oppfinnelse, kunne den populære sepia tone også finnes i maleriene.

Fotografisk Toning

På svart-hvitt fotografiske utskrifter, er toning brukes for estetisk effekt og for bevaring. Silver konvertering tonere kjemisk endre sølv baser i den fotografiske emulsjon, endre bildets farger og dens stabilitet. Mens noen toning prosessene vil gjøre utskrifter vare lenger, kan andre redusere deres kjemiske stabilitet.

Sepia toner

Sepia er en av de toner som konverterer sølvet i fotografiske emulsjoner til sølv sulfid, som varer dobbelt så lenge som sølv og produserer arkivkvalitet utskrifter. Den rødbrune fargen produsert av denne prosessen, opprinnelig en bivirkning, har blitt så populært at det har blitt reprodusert av andre midler enn sepia programmet.

Enkelt Sepia Toning

Ed Scott beskriver prosessen med sepia toning på photo. net. I hovedsak består den konvensjonelle prosessen for sepia av grundig vask av svart-hvitt-utskrift, soaking det i blekemiddel for å skjult sølvet bildet, skylling av blekemiddel, toning utskriften i sepia løsning og, til slutt, vaske det igjen og tørking det.

Split Toning

Denne prosessen krever en dyktig etterbehandler for å oppnå et mer komplekst, lagdelt sepia tone. Snarere enn bleking fotografiet helt, som i enkle sepia toning, er bildet bare delvis bleket. Bare bleket delene vil vise rødbrune sepia fargetone, mens skyggene forblir svart. Denne prosessen kan gjentas mange ganger for å oppnå en enda større grad av subtilitet.

Digital Sepia Toning

Moderne bildebehandling programvare samt noen digitale kameraer er i stand til å oppnå sepia effekt uten bruk av pigmenter eller kjemikalier. Adobe Photoshop, for eksempel, tilbyr to alternativer: den generiske "sepia tone" setting for en rask og enkel touch opp så godt som en "duplekstonet"-innstillingen for den avanserte brukeren, som simulerer split toning.

Andre artikkelen

 • tilskudd til Australia rådet for kunst
 • hvordan å henge strukket lerretet
 • gallery tilskudd
 • hvordan du får betalt for å gjøre engel pins
 • hvordan å tegne ninja krigere
 • gjennomsnittlig inntjening for en portrettfotograf
 • stein carving tips
 • airbrush skrift stiler
 • hvordan å tegne døde blomster
 • kunstskoler i oxford, uk
 •