art salg regler

art salg reglerSalg av kunst, som malerier, skulpturer, fotografier og filmer, er unik i den juridiske komplikasjoner det reiser om eierskap av åndsverk, og i tilfelle av berømte malerier, deres sannferdighet . Salget av et verk vil i hovedsak bli regulert av en rekke lover og retningslinjer skissert av kjøperen som forsøker å avklare og sikre rettighetene til kjøper, selger og artist.

Reproduksjon

I tilfelle av lett reproduserbare media, slik som fotografier og videoer, vil et salg også skissere høyre for kjøperen å distribuere og gjengi bilder av objektet. Mens et salg vanligvis overfører alle rettigheter knyttet til objektet, inkludert opphavsrett, noen kunstnere plassere bestemmelsene om sine kreasjoner, begrenser bruk i visse fora eller i markedsføringen av visse årsaker, for ikke å degradere verdien av objektet eller omdømme kunstneren.

Authenticity

Når det gjelder verk av kjente kunstnere, kan visse regler for salget forholder seg til objektets autentisitet. Et maleri av Picasso er vanligvis langt mer verdifullt enn et maleri av en person etterligne Picasso. Av denne grunn selgere forsøker å garantere ektheten av bildet ved å produsere dokumenter skisserte proveniens og en liste over eiere. Som en del av due diligence, kan selgeren undersøke maleriet for tegn på forfalskning, eller de kan tilby en garanti som sier at dersom maleriet er funnet å være uredelig, vil de ta det tilbake.

Eierskap

For en arbeide for å bli lovlig solgt, må eieren ha rett til å selge den. Selv om dette er klar nok i de fleste salg, i tilfelle av kunst, kan eierskapet bli grumsete. Fordi eldre verk har ofte hull i sin registrering av eierskap, er det ikke alltid er klart hvem som er verkets nåværende eier eller hvem som har juridisk rett til å tilby den for salg. For eksempel har flere eiere av kunstverk ble beslaglagt av nazistene under andre verdenskrig anlagt sak mot sin nåværende besittelse, og hevdet at arbeider fortsatt med rette sine egne. Av denne grunn, vil besittelse av et verk som regel forsøk på å innrede dokumentasjon som beviser at de har juridisk rett til å selge den.

Droit De Suite

I EU, kunstnere eller deres arvinger har rett til å motta royalties hver gang arbeidet deres er solgt i løpet av kunstnerens levetid og i løpet av 70 år etter kunstnerens død. Dette gjelder ikke verk som er kjøpt i USA, men det gjelder på verker kjøpt i EU og sendt i utlandet.

Andre artikkelen

 • arkitektoniske skrift stiler
 • hvordan å skissere en anime person
 • hvordan å male vakker hud toner
 • hvordan airbrush graffiti
 • hvordan å male hengende kroker
 • hvordan å male fireboxes
 • T-banen flis design ideer
 • retninger for et papir quilling
 • ideer for en Tinkerbell tatovering
 • mannlige fotoseanse ideer
 •