typer antikke blekk

typer antikke blekkInk har vært rundt i lang tid. . Mange tidlige samfunn som det kinesiske, egypterne og araberne brukte blekk laget av sverting pigmenter og bindemidler. I tillegg har mange samfunn blandet naturlige pigmenter med organiske bindemidler som vegetabilsk tannkjøttet eller eggehviter å lage farget blekk.

Ancient kinesisk og arabisk Blekk

I følge David A. Fryxell, forfatter av "Family Tree Magazine "og forfatter i 2010 artikkelen" History Matters: The Skriv Stuff, "kinesisk blekk ble oppfunnet i 2697 B. C. av en filosof ved navn Tien Lcheu. Fryxell forklarer at denne tidlige blekket var laget av kull støv og olje, ved hjelp av en gelatin laget av esel skins som fungerte som bindemiddel.The Stinky Ink Shop indikerer at araberne skapte blekk gjennom en prosess som kalles alchiber. De brukte tjære eller olje som pigment agent og deretter blandes i tyggegummi harpiks eller honning som holder partiklene sammen. Blekket var komprimert og tørket, og vann ble lagt da blekket ble brukt.

Oldtidens egyptiske Ink

Ifølge Love Egypt nettstedet, skapte de gamle egypterne svart blekk ved å blande sot med vann og vegetabilsk tannkjøtt. Ifølge D. J. McAdam nettside, som siterer David N. Carvalho 's 1904 bok "Førti Århundrer med blekk," den vegetabilske gum ble lagt for å holde blekk fra flyter for fort eller blotting på papiret. Det fungerte også som et bindemiddel for å holde partikler av sot og vann sammen.Ifølge Stinky Ink nettsiden, var farget blekk også brukt av egypterne. De brukte pigment som kobber oksid og indigo å gjøre blå, safran for gult og sinober for rødt. Dessverre har formelen for deres farget blekk gått tapt.

Medieval Blekk

The Central European University beskriver flere ulike typer blekk som ble brukt under middelalderen. Iron galle blekk ble opprettet ved hjelp av galle nøtter, som var utvekster på eik trær som ble dannet da en galle veps la sine egg i treet bark. Denne veksten inneholdt tannic syrer som kan bli gjennomvåt, og knust for å lage blekk. Iron galle blekk også kreves jernholdige sulfat (jern sulfate), som ofte ble kalt Copperas eller grønn virilitet, samt bakken gum arabic.En annen type blekk som var vanlig i middelalderen var karbon blekk. Det ble skapt ved å blande kull med gum arabic. Medieval lærde og skriftlærde også brukt rødt blekk, som ble skapt ved å blande pulverisert sinoberrøde med eggehviter og gum arabic.

Andre artikkelen

 • berømte italienske kunstgallerier
 • hvordan å bruke en liten Wagner strøm sprøyta for hele huset maleri
 • hvilken linse fungerer med en Nikon D60?
 • hvordan å male tømmer møbler
 • Pentax 85mm vs 77mm
 • hvordan å male kamuflerer på en vegg
 • online tatovering sertifisering
 • fotografering belysning tips & triks
 • Historien om japansk silkemaling
 • identifisere latex og olje maling
 •