hva er en objektiv?

hva er en objektiv?I fotografering, er en objektiv rett og slett et annet ord for linsen, eller rettere sagt "objektiv" er forkortelse for "objektiv". Objektivet-funksjonen i et kamera er lik som en kikkert eller mikroskop, det gir forstørrelse av et gitt objekt i tillegg til samlingen av alle lys spratt av av objektet for å fokusere den til en enkelt bilde. Som sådan, både teleskop og mikroskop inneholder objektiv, men de varierer sterkt fra det av et kamera

Du trenger:. .
Blyant
viskelær.
skisse papir.
tracing papir.
Fotografi av noen vender rett inn i kameraet.

Mål

Når jeg snakker om objektiv generelt, alle typer linser til kameraer, mikroskoper, er teleskoper og kikkerter er inkludert. Et objektiv er en serie med glass linser (eller en enkelt linse i fronten på visning objektet) gjennom hvilket lys som prellet av på et objekt er samlet og konsentrert til ett bestemt bilde. I alle former, fotografiske, mikroskopisk og teleskopisk, objektiv er den nærmeste delen av visning apparater (kamera, teleskop, etc. ) Til objektet og lengst elementet fra betrakterens øyne.

Linseframstilling

Fotografisk linser inneholder en rekke optiske elementer (buet glass plater) som har som formål å samle og brekker lys prellet av på et objekt i en konsentrert enkelt bilde. Hvert element lag er ansvarlig for å rette strålene (bøying dem skikkelig) slik at de når sensoren eller film inne i kameraet som virkelighetstro som mulig.

Brennvidde

Objektiver er delt inn i kategorier av brennvidde eller hvor langt kameraet kan "zoome" i å forstørre et bilde. Jo større brennvidde, jo mer forstørrelse. Focal lengde er målt på en linse i form av millimeter (mm) og vises på utsiden kroppen av selve linsen. Lens brennvidder kan variere fra så lavt som 21 mm til over 300 mm.

Aperture

Det andre elementet, bortsett fra brennvidde, som fotografen må være klar over (og sett manuelt) er blenderen. Blenderåpningen er størrelsen på åpningen bak på objektivet som styrer hvor mye lys som slipper gjennom til filmen eller sensoren. Blenderåpninger er målt på en skala som kalles f-stop, jo mindre tall, jo større åpning og den mer lys lov i. En blenderåpning på f 1,0 er større enn f 5. 6 eller f 9, noe som betyr mer lys slippes inn Think av åpningen som iris av et menneskelig øye: når eleven er stor, er mer lys slipper inn, når den er liten, er mindre lys la om

typer linser

Det finnes et bredt utvalg av. kameralinser, og alle er objektive. Objektiver er som regel merket i kategorier av vidvinkel, normal og tele. Den eneste forskjellen mellom disse kategoriene er målet på brennvidde: vidvinkelobjektiver er er 35 mm eller lavere, normalt mellom 35 og 70 mm, og medium telelinse til full telefoto mellom 70 mm og 300 pluss. Lengden, størrelse og vekt på linsen samsvarer direkte med disse kategoriene av brennvidde, jo større brennvidde, jo lengre og tyngre linsen. Bortsett fra disse tre kategoriene, er det en rekke formål-spesifikke linser som gir fotografen med spesifikke effekter, disse linsene er mindre vanlig i amatør fotografering og inkluderer fiskeøye, myk fokus, svivel, tilt-shift og infrarød linser.

Andre artikkelen

  • hvordan du kan utvikle t-max 100 35mm negativer
  • hvordan å tegne realistiske dyr for voksne
  • kroppen maleri kunst ideer
  • stoff art veggen henger ideer
  • Slik skriver du en god historie begynnelse
  • Hvordan trekker du graffiti bokstaver?
  • hvordan å male uferdige furumøbler
  • hvordan å bli modell på Filippinene
  • hva er en Bachelor of Fine Arts grad?
  • for hva er kleberstein brukt?
  •