tips på å skrive skumle historier

tips på å skrive skumle historierZombier og monstre og spøkelser --- oh my! Scary historier delte rundt et bål eller lese i sengen på en mørk og stormfull natt har makt til å indusere frysninger som varer lenge etter den siste siden. Mange av deres komplott kommer fra regional folklore og urbane legender og kan slå selv de mest tilsynelatende harmløse møter i mareritt

Childhood Fears

Ta deg tid til å reflektere over noen av de tingene som gjorde deg engstelig da du var et barn. En av disse var nok frykten for å bli skilt fra mor eller far på et fremmed sted som en overfylt varehus og aldri se dem igjen. En annen kan være en frykt for hva slags skapninger kan være lurer i mørket eller angst av å være hjemme alene og hører skumle lyder. Nok en kan være nervøsitet knyttet til den første dagen av skolen, og håper at du kunne passe i. universelle temaer som isolasjon, sårbarhet, angst for det ukjente og assimilering er hjørnesteinen i all skumle historier, de eneste elementene som har endret innstillinger, figurene og gjenstander av terror.

Innstilling av Stage

Alt kan være skummelt på en kirkegård, en bordet-up herregård, en skummel borg, en Bayou myr eller øde messeområdet. Disse innstillingene brukes ofte i skumle historier, romaner og filmer, og publikum aldri lei av dem fordi de kjapt trylle forståelsen at døden er skulking rundt hvert mørkt hjørne. Deres populære bruken som bakteppe er vanligvis i forbindelse med en tør (dvs. "Satser du 100 du kan ikke overleve en natt i den skumle slottet") eller oppstår ut av desperasjon (i. e. , jaget noen blir innser sin eneste sjanse til å unnslippe er en snarvei gjennom kirkegården). Mens det er ingenting galt med å bruke disse oppsettene --- som alltid sive natten --- eksperimentere med dagslys plott som involverer arenaer at leserne går ofte ennå vil trolig avvise som plattform for en skrekk fest. Eksempler: bilvask, dagligvarebutikker, biblioteker, treningssentre, vaskeri, video butikker, banker. Ved å bruke en innstilling som er kjent for dem og spinning en skremmende premiss, er du ikke bare gjør dem bildet et virkelig sted som de leser, men også plante frøene til å huske historien hver gang de går får sine biler vasket.

Hva er min motivasjon?

En av de største feilene som nye forfattere gjør når spinning en fortelling som involverer blodtørstig motstandere er at kaoset de direkte mot forsvarsløse mennesker har absolutt ingen rasjonale bak det. De er dårlige rett og slett å være dårlig. Som et resultat, mange av monstre, mumiene og øks-wielding psykopater i skogen kommer over som tegneserie karikaturer engasjerende i repeterende og forutsigbar oppførsel. Mens målet om en skremmende historie er ikke for leserne å heie på sumpen ting er lykke, gjør det for en sterkere premiss om forfatteren har gitt en viss innsikt i sumpen ting synspunkt. Ghost historier ofte gjør en god jobb i denne forbindelse fordi de etablerer tidlig i historien at ånden (1) ønsker å hevne henne drap eller at et familiemedlem, (2) ønsker å bli gjenforent med sin ene sanne kjærlighet eller (3 ) ønsker å være alene. Uansett form historien din er "bad guy" tar, må tiltakene være drevet av grunner som er like overbevisende som de av protagonist. Likeledes har hovedpersonen i en skremmende historie å ha bedre grunner enn bare en tør eller kjedsomhet å gå grave opp en kiste, dabble i det okkulte eller nekte å adlyde skilt som varsler "Skriv på egen risiko. "

Humor

Det er bare så mye scariness du kan påføre lesere eller lyttere før de tak hodet og si:" Nok allerede! "Selv om det er viktig å holde eskalerende faren og spenningen rundt hver sving, kan du maksimere skumleste scenene og åpenbaringer enten ved å bruke en komisk lettelse karakter eller gi publikum en liten pust i bakken med noe morsomt og nonthreatening The komisk lettelse tegnet er ofte likable joker av gruppen;. målgruppen slapper litt når denne fyren er rundt fordi ikke noe dårlig synes noen gang til å skje mens han gjør lys av situasjonen og å være i gruppen cheerleader. Dine lesere er så lurt inn i en slik komfort nivå rundt ham at de vil bli sjokkert når han blir grusom måte sendt av sumpen ting. Som for å sette inn en humoristisk pust i bakken, er det vanligste scenariet når hovedpersonen nærmer seg en spindelvev-laced skumle døren og begynner å skyve den åpen. Spenningen er tykke fordi leserne bare vet at monsteret er klar til å slå ned ute. Døren åpnes enten avsløre et tomt rom eller en katt som er takknemlig noen endelig kom henne til unnsetning. Akkurat som leseren puster lettet ut og kanskje til og med smil at katten utgjør ingen fare, monsteret griper helten bakfra. Gotcha!

Andre artikkelen

 • hvordan å generere nye ideer å skrive om
 • hvordan å lage en spørring
 • hvordan begynne å skrive
 • om Humlesnurr
 • hvordan å skrive et minneord i 5 enkle trinn
 • hvordan å skrive en teen roman
 • hvordan du skriver et tegn analyse essay
 • hvordan du selv publisere
 • Slik skriver romantiske spenning
 • hvordan du finner ut om du er "en" literate
 •