tips om formatering selvpubliserte bok

tips om formatering selvpubliserte bokSelf-publisering er et spennende alternativ for forfattere. Med selv-publisering kommer ansvar redigering, coverdesign og layout. Formatere en selv-utgitt bok er arbeidskrevende og kan kreve avansert layout programvare, for eksempel i InDesign eller Quark. Det kan være lurt å avtale denne tjenesten til freelance designer. Vurder hva som er involvert i formatering selv-publiserte bok og avgjøre om det er en gjør-det-selv prosjekt eller en du er villig til å betale noen andre å gjøre

Størrelse og Cover

Finn en print-on-demand utgiver som Lulu eller Amazon's Book Surge (se referanser). Sammenlign tjenester og prisene på disse selskapene og bestemme hva de vil gjøre og hva du vil gjøre for kostnaden per bok. Når du bestemmer deg for hvilket firma du vil bruke til å skrive boken din, finne og studere krav til manuskriptet innlevering.

Bestem størrelsen på boken din. En standard for fiction er en 6-by-9 paperback. Du må også bestemme bindende du vil bruke. Perfekt binding er når sidene er limt fast til dekke ryggraden. Andre binder inkluderer en ryggstift, en spiral bindende og hardt tilbake bindende.

Trekket er en viktig del av prosessen, og bør få nøye vurdering. Det kan være lurt å leie en grafisk designer til å hjelpe deg i coverdesign. Den print-on-demand utgiver vil også kreve visse spesifikasjoner for coverdesign. Følg instruksjonene på utgiveren

Inside utforming

Trekk en pocketbok av hylle din og ta en titt på oppsettet. Må begynne kapitlene på høyre eller venstre? Legg merke til marginer, er en side av boka på mer? Hvordan er forfatterens navn, formatert boken tittelen og sidetall? Hva slags skrift er i boken, og hvor stor er den? Husk hva du ser. Når du har bestemt boken din størrelse, satt opp dokumentet til disse dimensjonene.

Fortsett med boken formateringen ved å sette marginer. Du trenger en 1/2-inch margin på toppen, venstre, høyre og nederst på hver side. Du vil også trenge en takrenne på 0. 3 inches for kanten av et perfekt bind. Book maler for Word eller InDesign kan hjelpe deg med riktig plassering av rennesteinen.

Bruk disse retningslinjene for å sette opp de første sidene i boken din. Den første siden skal være en rett side, og det er tittelen din side. Tittelen siden inneholder bokens tittel og forfatterens navn. Tittelen siden har ikke et sidetall.
Den neste siden er copyright siden og ligger på venstre side. Dette bør ha copyright, ISBN, kreditter og rettigheter. Den tredje siden er en rett side der innvielsen eller takk skrives midten side. Baksiden eller den fjerde siden er blank, og den femte siden er en annen tittel side med kun bokens tittel.

Den neste side (side seks) er blankt, og kapittel 1 begynner på en merkelig side (side sju), og har ikke et sidetall. Start topptekster, bunntekster og tall på side åtte, men ikke antallet det som siden åtte;. Det er nummerert som side to

Fine detaljer

Fonts virke som en liten detalj, men er viktig for størrelse og utseende i boken din. Bøker er normalt skrevet i en serif font som Times New Roman. Skrifter som er sans serif, som Arial, hindre væske lesing. Hold skriftstørrelsen mellom 10 og 12 poeng. En mindre skrift er vanskelig å lese, og en 14 punkt skrift ser ut som en barnebok.

Hvert kapittel starter halvveis ned på siden og ligger på høyre side av boken. Kontroller at overskriften, bunntekst og sidetall er ikke på kapittelet sidene, men er på annenhver side etter side to.

Selv om du kan laste bestille maler i word formatering, vil du gjøre bedre for å lære hvordan i utformingen bok i InDesign. Ifølge David Carnoy, en blogger som selv-utgitt sin bok, "Hvis du er en nybegynner på bok formatering, vil Microsoft Word bli din verste fiende. " Layout er arbeidskrevende, og alle detaljer må vurderes.

Andre artikkelen

 • hvordan bygge et nettsted bok
 • hvordan å skrive poesi
 • hvordan å skrive en romanse romanen den enkle måten
 • hvordan du skriver en ebook som selger
 • hva betyr APA-format?
 • en tenåring’s guide til å få publisert
 • hva er assonance?
 • lære hvordan å skrive en bok
 • photoshop tips for albumcovere
 • Slik skriver du en oppskrift dikt
 •