tips for å skrive et skrekkeksempel

tips for å skrive et skrekkeksempelHorror kan være en av de enkleste sjangere for ambisiøse skjønnlitterære forfattere å bryte seg inn. Populariteten av skrekk gjennom tiårene stammer fra psykologi studier som har bestemt at det skal være en trygg måte å få et adrenalinkick uten egentlig å sette seg selv i fare. Hvorvidt gjenstand for terror er overnaturlig eller menneskeskapte, horror historier deler en felles tråd: De minner oss om våre primal frykt

Skrekk 101

Skrekk historier representerer en kollisjon mellom det vi vet for et faktum er mulig (død, pest, lemlesting, kidnapping) og hva vi mener er umulig (oppstanden lik, mutasjoner, åndemaning, eldgamle forbannelser). Hva driver fortellingen om disse historiene er like mye en nervepirrende haster å beskytte (en familie eller samfunn, for eksempel) som en overveldende følelse av hjelpeløshet og forvirring at den truende styrker kan bli for sterk til å erobre. The horror sjangeren omfatter massevis av undersjangre: spøkelseshistorier, hekseri og trolldom, historiske, regional eller etnisk folklore; vitenskapen gått dårlig, og psykologisk terror.

Når du planlegger din egen skrekkeksempel, først identifisere de elementene som skremme deg mest. Dette kan være ting som for eksempel drukning, brenning, fallende, kvelende, blir slukt av ville dyr eller stukket i hjel av bier, oppvåkning i midten av kirurgi eller bli levende begravd. For det andre, tenk å se slike forferdelige ting skjer med barnet, ektefelle eller beste venn og at du ikke kan gjøre noe med det.

Angi Scene

Vi tenker ofte skrekkhistorier utspiller seg på steder der folk ikke burde ha troløshet i første omgang --- en skummel mausoleum, en forlatt gruvesjakt, et hjemsøkt herskapshus, en hule, en tåkete myra, et likhus. Mens perfekt brukbare bakgrunner for utløsningen din fortelling om terror, kan disse føre til en frakobling med lesere som aldri kunne tenke seg å ha satt seg i slike steder. For å motvirke dette, eksperimentere med mer kjent og tilgjengelig steder.

Study horror mestere som Stephen King, som kan slå en uskyldig hjembyen forstad til en djevelens hule. Tenk om stedene du hyppige --- kaffebarer, kinoer, bensinstasjoner, ditt barns skole. Tenk deg hva slags monstre, menneskelig eller annen måte, kan finne disse spesielle stedene attraktive steder for søker ofre. Bilde slike tilsynelatende harmløse innstillinger på en mørk og stormfull natt. Tenk deg selv fanget der. Tenk hvordan den fysiske plasseringen eller materialer som brukes til å konstruere det kunne utløse et møte med det overnaturlige. Tenk innstillingen som den siste plassen står etter en kjernefysisk holocaust.

Props

Når du er på toppen av næringskjeden, trenger du ikke tro noe på de lavere trinnene kan være planlegger et angrep på du. I skrekk historier, karakterene ofte finne seg lurt inn i en falsk følelse av trygghet. De tror de er ansvarlig. Men det er da ting blir stygt.

Ta deg tid til å se deg rundt. Identifiser seks tilfeldige objekter og vurdere hva de kunne gjøre for å skade deg hvis de plutselig kom til liv. Hvis du er på kjøkkenet, er du sannsynligvis i de mest fare med alle de skarpe, spisse, tunge og elektriske gjenstander. Hvis du er i et hjemmekontor, er du ikke bare på nåde av teknologien som går amok, men også av saks, brevåpnere, blyanter og bøker. Rushing utendørs kunne bli verre, spesielt med hver plante, rock, bug, fugl og ekorn.

motivasjon

De to viktigste målene for hovedpersonene i et skrekkeksempel er (1) å komme bort og /eller (2) å ødelegge fienden. Dessverre, håper horror forfattere ofte mislykkes i å tilskrive et tilsvarende nivå av motivasjon til bugs, beist, zombier eller whatevers på angrepet. Mens en horror plot ikke trenger å arbeide for å gjøre sin skurker sympatiske, bør det likevel behandle dem på samme måte ville det menneskelige skurker, noe som gir slike enheter plausible grunner for sine handlinger. Noen av disse grunnene kan være hevn for tidligere overtredelser mot dem, harme at deres evige søvnen har vært avbrutt, kjemiske ubalanser, uttømming av mat kilder eller søken etter kameratskap. Som for de nr. 2 blyanter som plutselig kommer til liv og starte boring deg med bly, kanskje det bare er på grunn av bebygde harme som du har vært å bruke for mye tid ved tastaturet.

Andre artikkelen

 • hvordan å selge en gammel bibel
 • tekstskriving teknikker
 • hvordan finne et arkiv utgave av The New Yorker
 • lære hvordan å skrive en bok
 • Slik starter en kreativ skriving vane
 • Historien om Athena fødsel
 • hvordan å skrive en bibliografi på internett ressurser
 • hvordan å skrive en historie åpning
 • hvordan du skriver et forord til en bok
 • hvordan du skriver inn en teen poesi konkurranse
 •