om digelen handlinger

om digelen handlingerThe Crucible er en fire enakter skrevet av Arthur Miller i 1953. Den ble skrevet som svar på McCarthy høringer av tiden der fremtredende amerikanske borgere ble anklaget for kommunisme og svartelistet fra arbeid i visse næringer (Referanse 1)

Act I

Første akt introduserer publikum for de fleste store tegn, samt en bakke-nivå plot komplikasjon. Det begynner med Betty, datter av byens krigsherjede pastor Parris, liggende i sengen i en tilsynelatende kataton tilstand. Den puritanske Byen er abuzz med rykter om hekseri, og mange spekulerer på at Betty er forhekset. John Proctor, stykkets tragiske helten, kommer inn og forteller Abigail at situasjonen bare er "ugagn. " Reverend John Hale, en ekspert i mørket kunst, kommer inn og begynner å diagnostisere Betty tilstand. Tegnene oppdage at en gruppe tenåringsjenter hadde vært conjuring ånder i skogen kvelden før med Reverend Parris's Barbados slave, Tituba. Loven avsluttes med Betty, Abigail, og Tituba bekjente til å se ulike byfolk med djevelen.

Act II

Act II finner sted på John Proctor's hjem, og på begynnelsen publikum er introdusert til Proctor kone, Elizabeth. Elizabeth og John Proctor har et anstrengt forhold, og publikum infers som Proctor har vært utro mot Elizabeth. Elisabeths dialog viser at John vet jentenes anklager er falske, og at Abigail er i sentrum av anklagene. Den Proctor tjener bryter nyheten om at Elizabeth har nå blitt anklaget for trolldom, og handlingen slutter med byens marshal arrestere Elizabeth som Proctor skriker sin uskyld.

Act III

Innstillingen av Act III er Salem tinghuset, der mange av byens prominente personer blir prøvd etter anklager om hekseri. Dommerne er dømmende byfolk basert på spektral bevis, og det viser seg at falske anklager florerer som naboer beskylder hverandre for personlig vinning. Proctor innrømmer en affære med Abigail, endelig diskreditere henne og de andre jentene, men når Elizabeth blir tilkalt for å bekrefte sin tilståelse hun ikke tillatter hans utroskap fordi hun ikke ville jorda hans gode navn. Loven avsluttes med Proctor erklæring om at "Gud er død," og han er ført bort i fengsel.

Act IV

I Salem fengsel, flere måneder senere, er dagen bryte, og John Proctor er å bli henrettet med soloppgangen. Byfolk har gjorde opprør mot det korrupte rettssystemet, og pastor Parris og dommerne som er involvert er ute etter noe bevis for at tidligere henrettelser var bare. Proctor er gitt en mulighet til å tilstå trolldom, og dermed spare livet hans, men han velger i stedet å slutte fred med sin kone for sine tidligere synder og dø i galgen en hederlig mann. På slutten av stykket, er Proctor ført bort til henrettelsen (Referanse 2).

Tematisk Ideer

The Crucible maler et dystert bilde av masse hysteri og dens effekt på et samfunn. Mens Miller valgte å sette spille i puritanske tider, kan mange paralleller trekkes til andre perioder i historien, inkludert McCarthy studier av 1950-årene, den japanske fangeleirer under andre verdenskrig, og til og med AIDS utbruddet av tidlig 1980-tallet.

Andre artikkelen

 • hvordan du kontakter en forfatter
 • hvordan å publisere en bok i Taiwan
 • Slik skriver du en forskning papir om Edgar Allen Poe’s ravnen
 • hvordan du bruker biblioteket Dewey desimalsystemet
 • hvordan å skrive en pressemelding
 • hvor å utgi bøker
 • hvordan du gjør en amasone brukt boksøk
 • Slik skriver populære artikler
 • hvordan man skal forstå grend soliloquies
 • hvordan søke dissonerende rim i poesi
 •