korrektur tips

korrektur tipsKorrekturlesing er prosessen med lesing skriftlige arbeider for feil med staving, tegnsetting, grammatikk og ordvalg. Det er en av de vanskeligste delene av å skrive og er en ervervet ferdighet. Selv om praksis gjennom erfaring er best, kan du leser korrektur mer effektivt ved å ta hensyn til noen korrekturlesing tips

Generelle tips

Korrekturlesing bør gjøres når du er mest våken og når du har god tid til å fokusere. Dette tillater deg å nøye se over skriftlig og å fange feil du ellers ville oversett. Hvis arbeidet er gjort på datamaskinen, skrive den ut. Først langsomt og grundig lest arbeidet høyt, og deretter stille. Dette kan hjelpe deg å sikre at du ikke glipp av, eller gjenta noen ord. Korrekturlese kroppen av teksten, så overskrifter, som er utsatt for feil fordi de ikke er som regel fokusert på. Konsentrer deg om ett område om gangen ved hjelp av et blankt ark eller en linjal under hver linje som du leser den. Bruk fingeren eller en blyant for å peke på ord og lese dem en om gangen. Ikke bevis for alle feil på en gang. Først, konsentrere seg om rettskriving, så grammatikk og så videre, holde styr på feil som du gjør ofte.

Redigerer Innhold

Når du redigerer innholdet, bør du spørre deg selv om du har svart på spørsmålene hvem, hva, når, hvor, hvorfor og hvordan. For å sjekke om din fakta flyt i logisk rekkefølge, markere setninger som svar på disse spørsmålene. Vurdere generelle konstruksjonen av avsnittene, ser spesielt på lengde, støtte setninger og tema setning. Kontroller at prosedyrene er i orden når du skriver om trinnene og at de er fullstendige og nøyaktige, og sjekk at bildene er riktig side opp. Lær hvordan å fikse feil som du vanligvis gjør, slik at du kan lære å unngå dem. Hvis kvalitetssikre arbeidet på datamaskinen, bruker du "Finn"-funksjonen til å se etter noen av disse feilene. Hvis du ikke er sikker på noe, slå det opp.

Stavekontroll

Når du sjekker om stavemåten, som er det mest lett korrigert feil, så ikke stol på datamaskinens stavekontroll funksjon. Gjør din egen stavekontroll siden spellcheckers ikke vet forskjellen mellom der, deres og de er, og du kan ha brukt dem feil. Bruk en ordbok om nødvendig, og være forsiktig med ord og homonymer (ord uttales likt, men staves annerledes), for eksempel til, også, og to og dine, og du er. For å hjelpe deg å fokusere på setninger og staving av ord heller enn innholdet av papiret, lese den bakover.

Double sjekket

alltid dobbeltsjekke selv om du er sikker på at du har rett. Hvis mulig, har en annen person lese dokumentet høyt for deg. Dette hjelper deg til å fange noen feil, wordiness og klosset-klingende fraser som du kanskje har oversett. Dobbel-sjekk for uvanlige fonter, egennavn, sidetall, topp-og bunntekst materiale, og ord som ofte byttes som eller, av, er det og. Kontroller at ordbruken er riktig, for eksempel ved bruk av "påvirker" og "effekt. " Andre ting å dobbeltsjekke inkluderer setning fragmenter, kjøre-på setninger, fag-verb avtalen, setningsstruktur, parallellitet, apostrofer og annen tegnsetting.

Andre artikkelen

 • Slik finner forfatteren psevdonymer
 • Slik skriver du en god bok anmeldelse på amazon
 • hvordan å lese raskere og mer effektivt
 • hvordan å skrive en roman - 12 - pre-skriving
 • hvordan å lage en online bestilling på Barnes & Noble for store pickup
 • Slik starter en gratis bok børsen i ditt lokalsamfunn
 • Slik skriver du en monolog dikt
 • guide for å skrive en selvbiografi
 • hvordan du legger til en virtuell bokhylle til din Facebook-side (eller blogg)
 • hvordan du starter en roman
 •