hvordan du får en roman i gang

hvordan du får en roman i gangDen første i en 4-del serien, vil vi snakke om å lage figurer, plotting, og bygge en rutine. Den løpere som kommer over at startoppstilling rask og i god form har den beste muligheten for flotte over målstreken i forkant av pakken

Du trenger:. .
Ønske om å skrive en roman
Minst en vag forestilling om hva du ønsker å skrive.
Dedication.


en.
Forhåpentligvis har du en vag forestilling minst om hva du ønsker å skrive om. Før du plotter ut ting, må du sjekke på en essensiell bånd: at av karakteren og handlingen matching. Du kan ha bare det ene eller det andre på dette punktet, noe som er flott fordi du kan bygge dem sammen. Nøkkelen er at hovedpersonen (og hvert tegn du vie betydelig oppmerksomhet til) skal være der for en grunn. Velg noen du kan holde nær begivenhetenes sentrum. Skrive en forbrytelse drama fra perspektivet av detektiv åtte år gamle sønn som vil være mest utilfredsstillende-med mindre morderen bestemmer seg for å bortføre ham og han ender opp med å sette bitene av mysteriet sammen
skrive fra en observatør av handling. ofte utilfredsstillende og har kun blitt gjort godt av en svært få utvalgte (H. G. Wells, om hva han har blitt fortalt, og Sir Arthur Conan Doyle, fra Watson POV). Hvis tegnet du vurderer er ikke den som er i sentrum for handlingen, kanskje du bør revurdere hvem du skal følge, eller kanskje noe annet skulle skje, også.
Fokuser på hva som er spesielt med din karakter som meritter hans /hennes å være sentrum for oppmerksomheten. Gjør det samme for tomten: hvorfor er denne historien verdt å fortelle-det som gjør det forskjellig fra hver annen dag? Selv Office Space, som får sin humor fra monotonien av kjedelige hverdagen, går inn på et punkt i vedtaket for hovedpersonen å nekte å gå sammen med status quo, i en tid da alle er under press (og se).
Så bringe disse spørsmålene sammen: Hva er spesielt med handlingen? Og hva er spesielt med karakteren? Det er avgjørende at disse kan stille opp en eller annen måte. Hvorfor følger Joe Cranium, som nerdete gutt, i en bok om en torv krig mellom et baseball-lag og en gjeng? Han skal ikke bare være på jakt ut av vinduet ser. Han skulle ta en side, ta en beslutning, gjøre en forskjell i utfallet (selv om den ikke får det som han håpet).
To.
Velg ditt perspektiv.
Hvis du har flere tegn som du følger, tredje person kommer til å være nesten en gitt. Selv om du kan ha en karakter som forteller sin egen historie og forteller hva han "lærte senere. " (Det kan ta litt spenning ut av scenene. )
Faktisk, er et argument gjort endringer som første person alltid eliminerer muligheten for hovedpersonens død før helt på slutten av boken og derfor dreper spenning. Jeg tror at visningen er ekstreme. Første person kan jobbe så lenge du er stikker i nærheten av en karakter og ønsker ikke å hoppe ut av hans /hennes hode. Det ER begrensende, men noen ganger at grensen kan være gode, som i et mysterium når vi bare får å vite hva han vet. Selv tredje person som følger bare den ene karakterens handlinger (med kun sporadiske avganger) kan sette deg opp for overraskelser godt. Leseren kommer sammen med figuren din erfaringer og stoler på hans /hennes logikk, som noen ganger kan vise seg å være feil. (JK Rowling i utgangspunktet var avhengig av denne ene teknikken for alle sine overraskelser. Harry gjetninger en, men svaret er c. )
Hvor mye frihet du må fortelle historien bidrar til å bestemme svaret. Tenk scenene du har og tenke dem gjennom både første og tredje person. Kanskje skrive et par grove avsnitt begge veier (ikke prøv å skrive i detalj eller du vil bli fristet til å se på disse når, skriver boken for ekte, får du til disse scenene, og som kan kaste din rytme av). Se hva som er mest behagelig. Den beste passform.
Akkurat som du måtte matche tegnet til handlingen, må du finne den rette psykologiske avstanden fra tegnet for handlingen han /hun /de er /er i ferd med å oppleve.

3.
Finn startstedet i plottet.
Hvis du måtte pitch boken din til et forlag og du fikk ett skudd, og de bedt om å se de to første kapitlene, du " d vil disse to kapitlene til å være solid. Mange lesere lest noen sider i bokhandelen. Enda mer redaktører og agenter bestemme seg for ikke å fortsette å lese innsendinger basert på den første siden. Jeg er ikke forteller deg dette for å legge press på hvordan du skriver det. Jeg bare vil at du skal unngå å si dette: "Men der det virkelig kommer i gang er kapittel 4!" Så ikke bry å skrive de tre første. Eller, hei, skriver de tre første til å bli kjent med figuren din, men når du kommer til 4, bestemme hvilke detaljer du vil integrere i det kapittelet å sette scenen.
Jeg sier ikke at, som alle de sprø action-filmer, trenger din boken å starte med en eksplosjon. Men det trenger å starte med noe som gir leseren en smak av hva som kommer. Mange historier må sette opp hva en vanlig dag føles som for karakteren før handlingen virkelig starter, og det er greit så lenge du er bevisst på leserens oppmerksomhet. Alt i de scenene må gjøre dobbelt arbeid med tegnet (se trinn 7) og du må holde den korte eller annen måte har tonen tyder på at noe i ferd med å forandre alt er rett rundt hjørnet.
Ellers starter med hendelsene som gjør ting nytt, annerledes og spesiell. Ved utgangen av første kapittel skal vi ha noen ide om hvorfor vi ønsker å lese kapittel to.
Fire.
Outline?
Vi er i ferd med å komme til den faktiske skriving, og alt dette andre ting har forhåpentligvis skjedde veldig fort. Det eneste du trenger å avgjøre om er en generell guesstimate på hvor lenge en bok du tar bilder for. Jeg anbefaler 80K for ditt første forsøk, så det er den gjennomsnittlige størrelsen på en ny forfatterens første bok i disse dager. Det er hva forlaget er villig til å risikere på.
Nå, som for beslutningen om å bygge en disposisjon eller ikke, at man er din alene. Ofte folk rabbel noen notater av ideene de absolutt ikke vil glemme, noe som fungerer fint. Du vet best om romanen har så mye som skjer at du må notater for å holde den rett. Hvis du har en løs idé, men føler ikke forpliktet til å fylle ut de tomme feltene. Så du vet hva som skjer med kick off ting, vet du tre store hendelser du ønsker å beskrive i mellom det og oppløsning, og du har en viss innsikt i hvordan ting skal ende. Det er fint. Det å skrive historien og dens karakterer, med en senere hendelse bane i tankene vil vanligvis være nok. Bedre å gå unplotted enn å ta en beslutning og prøve å tvinge tegn for å holde seg til den når, etter å ha skrevet et tegn på 20. 000 ord, innser du at han ville egentlig ikke bli med den onde troll, det er bare ikke hvordan han ruller, yo .
Merk: Du har sikkert hørt at noen karakter "tok over" historien og "gjorde noe jeg ikke forventet. " Som Michael Chabon (2001 Pulitzer Prize vinneren) påpekte, det er ikke det som er skjer, tegnene er fortsatt i hodet ditt. Du har kontrollen. Men som du blir bedre kjent med dem, vil du noen ganger kommer til et punkt hvor en tomt punkt du hadde forestilt meg i begynnelsen og karakteren du har skrevet til det punktet i boka stemmer ikke helt. . . . Vi vil håndtere det senere, for nå, er nok å si at du ikke skal tvinge deg selv til å finne ut av
5
Bygg selv en skriftlig rutine. .
foreslår jeg en time om dagen satt til side for skriving. Hvis mulig, det samme time. Livet er travelt, jeg forstår, men lå noen grunnregler. Hvis du ikke tror du kan skrive hver dag, så si annenhver dag, eller mandag til fredag (akkurat som en jobb). Velg din timeplan og holde seg til det, ellers steiler sommel sitt stygge hode. Det mest ubehagelige øyeblikk er alltid det øyeblikket du setter deg ned, men har ennå til å begynne å skrive. Når du er i rytmen, føles det godt, men gjør deg selv sitte ned og gjøre det er noen ganger det vanskeligste.
I den samme ånd, som mål å fullføre en tusen ord hver sittende. Push deg selv til å fortsette. Sjekk ordet teller bare når du tror du er ferdig, og hvis du ikke har truffet 1000, opphold.
Slå at mobiltelefon. Slå av TVen. Ikke la din e-post opp. Fortell alle du kjenner at du ikke ønsker å bli forstyrret under skrivingen din tid. Eliminere alle distraksjoner du kan. Føl deg fri til å bruke dem som belønning for når du har truffet på tusen.
6.
Writing i rekkefølge (og en lapp på pløying gjennom)
slutt, jeg anbefaler du begynner å skrive med kapittel ¨¦n. Når du er ferdig med det, gå videre til kapittel to. Ingen hopper rundt i romanen. Du har en scene som har fått det til å være skrevet? Great. Skriv ned viktige detaljer som notater slik at du ikke vil glemme, og bruke dette ønsket som mer motivasjon til å skrive din vei til den scenen.
Har du fått til å krysse en scene som er vanskelig, eller en lapp i handlingen du ikke er sikker på om hvordan det skjer? For det tidligere, bare skrive det. Du kan alltid skrive om senere, og du må redigere det likevel, slik at du kan endre det senere. Selvfølgelig, hvis det viser seg at du egentlig ikke trenger det, er du forfatteren, min venn, så oppsummere hva som skulle være en hendelse i et par setninger og fortsett å gå. Det er tillatt så lenge ingenting virkelig viktig (plott eller karakterutvikling-klok) skjedd. Du trenger ikke å skrive styremøte om ingenting blir avgjort i det, men hvis det setter opp konfrontasjonen mellom helten og hans nemisis, bare suge den opp og pløye gjennom.
Som for de scenene du ikke er ' t sikker på hvordan man kommer seg fra a til b, foreslår jeg holde deg skrive fra scenen du visste hva som skjedde. Strekk det ut. Du kan klippe det senere. Bare se hva karakteren din sier eller gjør. Se hva verden rundt ham /henne kaster inn i blandingen. Bare fortsett å opprette, fylle ut bildet du har fått, og huske på det neste punktet du prøver å få til. Etter hvert vil du finne ut noen måte å mentalt til å se sammenhenger. Ikke la tvil stoppe deg. Pløye gjennom.
7.
Chapter One
Vi berørt dette før, men nå er det på tide å gjøre det. Ikke bekymre deg om betydningen av det første ordet eller linjen. Disse kan redigeres senere. Faktisk er det en bra ting å huske hele veien gjennom. Du har kommer til å gjøre en endring uansett hvor bra din første utkastet er, selv om bare å se etter skrivefeil. Slapp av og la moroa begynne.
Hva du ønsker å ta hensyn til, derimot, setter scenen. Hvis du åpner med en stor begivenhet, vil dine avgjørelser sannsynligvis har gjort seg. Du skal holde nær handlingen, men prøv å forlate rommet for å innlemme detaljer om din karakter som kan hjelpe leseren å utvikle et mentalt bilde tidlig. Dessuten er faren for for mye som skjer i den første scenen at hvis vi ikke følger det, hvis det blir for forvirrende, vil du slå av leseren. Så unngå for mye på en gang (enten i form av følgende for mange tegn eller hendelser finner sted samtidig eller for mye informasjon blir gitt). Med handlingen, holde nær det, bare gi dem ekstra Det

Andre artikkelen

 • hvordan du skriver et tegn biografi
 • Slik skriver du en personlig refleksjon
 • hvordan å gi leserne det de vil
 • hvordan du oppretter en dynamisk karakter
 • hvordan du kan overvinne depresjon
 • hvordan bli kvitt negativ energi og føler deg glad
 • hvordan å utvikle en karakter
 • hvordan gjøre dine drømmer virkelige dag
 • hvordan du gjør det bokanmeldelser
 • hvordan å skrive for barn
 •