hvordan du beregner hva utgiveren vil betale for et forskudd

hvordan du beregner hva utgiveren vil betale for et forskuddVil du ha en seks figuren forhånd for romanen din? Så det første du trenger å vite er hvordan utgivere beregne fremskritt

trenger Du:!
Kalkulator eller blyant og papir og grunnleggende matematiske ferdigheter
. .


en.
FORSTÅR HVA faktorer er involvert.
Først, ta en titt på de faktorene som går inn i beregning av et forskudd. En typisk formel er:
Cover pris x forhåndsbestillinger x royalty sats x 1,3 x 0,5=x. 6 forhånd
For de av dere som har flere fobier, les videre å finne ut hvordan det hele fungerer:
to.
beregne forhåndsbestillinger
Utgiveren blir forhåndsbestillinger. Si forhåndsbestillinger på denne hardcover på 4000 bøker. Utgiveren vil ofte bestille en multiplum av dette tallet, den tredje faktoren i formelen ovenfor. Hvis ordren multiplikatoren er 1,3, ender vi opp med en første opplag på 5200 bøker. Hvis innbundet er priset til $ 22, det er en potensiell brutto på $ 114,400. Forfatterens royalty ville være om lag ti prosent av det, eller $ 11,440.
Men vent. Det er hvis utgiveren solgt alle kopiene, og som bare ikke skjer.
tre.
Beregn SELL-GJENNOM
Bokhandel og distributører ordreboken hovedsak på forsendelsen. De har et år å returnere bøkene for full kreditt. Hardcover de faktisk skipet tilbake. Paperbacks, de bare fjerner dekselet og post som back. Det er derfor du vil se at varsel i front noen ganger om, "Hvis du kjøpte denne boken uten deksel. "
En god, STERKT selge gjennom er 50%. Det er det prosentandel av utskriften kjøres vanligvis selger. I dette tilfellet vil det være 2600 bøker, eller netto royalty på $ 5700.
Så det er hva du får, ikke sant? Nope. Det er mer.
Fire.
Beregn Fradrag MOT RETURNS
Femti prosent er en GOD selge gjennom. Du kan ha en elendig selger gjennom.
Å ta høyde for den muligheten, kommer du ikke til å få det hele $ 5700. Utgiveren har noen prosent av det som er politikk. Hvis, for eksempel, er politikken 60%, vil du få et forskudd på $ 3420.
Fem.
Sjekke ut andre faktorer som påvirker ADVANCE
jeg kjørte dette av en av mine redaktører og her er hans svar:
Din formel er fornuftig og i ballen parken, men mindre utgivere trenger en høyere sell-gjennom enn større utgivere. Det er to faktorer du ikke inkluderte imidlertid. La oss si at forskudd som beregnet skal være $ 3420. Den publisering direktør eller forretningsfører vil presse redaktøren å være konservativ, og tilbyr et forskudd på, sier, $ 2. 500. Forfatterens agent vil på samme måte trykk redaktøren å tilby et forskudd på $ 5000, følelsen av at ekstra penger opp foran vil tvinge utgiveren til å bruke mer penger på markedsføring og reklame, for å sikre tjente på forhånd. Det betyr ikke nødvendigvis skje, selvfølgelig, men det er måten agenter tenker. Og agenter ville heller ha sin andel foran, uansett. Og så er det ødeleggende praksisen med enkelte utgivere av å holde noen av royalties tilbake fra forfatteren som en reserve.

Tips og advarsler


 • Formelen varierer fra utgiver til utgiver, slik at du vil til forskning hver for seg. De normalt ikke vil fortelle deg nøyaktig hva tallene de bruker, men med nok eksempler, kan du reverse-engineering at de nærmer.
 • å øke forhånd, arbeidet med å utvikle ditt potensial målgruppen godt før du faktisk sender inn. Det finnes måter å gjøre dette.
 • Ikke slutte i jobben.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å overvinne forfattere blokk - begynnelse, midt og slutt
 • Slik skriver du en morsom novelle
 • hvordan å lese bøker gratis på nettet
 • Slik skriver en 5 side roman
 • hvordan å lage en gitar bok
 • Slik skriver du en haiku
 • Slik skriver en bok dedikasjon
 • hvordan du oppretter en roman karakter
 • hva gjorde atlantis se ut?
 • karrierer i bokpublisering
 •