hvordan å lage konkrete innstillinger for fiksjon din

hvordan å lage konkrete innstillinger for fiksjon dinI journalistikk har du hvem, hva, hvor, når, og hvorfor og du prøver å legge all denne informasjonen i første ledd. I fiction har du også til å inkludere hvem, hva, hvor, når og hvorfor i historien for å gjøre det realistisk. The 'som' er karakterene. Hva og hvorfor danner plottet. The plot og karakterer jeg har diskutert i andre artikler. Denne artikkelen er om hvor og når i historien. Det er innstillingen.
Stille figurene dine på rett sted og tidsperiode er et must. Tenk deg Star Wars ikke i en galakse langt, langt borte eller Gone with the Wind litt annet sted enn i Sør under The Civil War /Reconstruction era. Det ville ikke være den samme historien. Historien er troverdig fordi innstillingen passer tegnene. Du ville ikke ha en sterk vilje fattig kvinne som en karakter i renessansen. Hun ville bli brent på bålet som heks. Mindre selvfølgelig, det er det du vil skal skje
en.
Enten du arbeider med et virkelig sted eller en plass i din egen fantasiverden, innstillingen omfatter mer enn bare tidsrom og sted. Stille inkluderer den kulturelle dynamikk. Vil du vite hvem som er på toppen av samfunnets sosiale struktur. Du ønsker å vite hva det kulturelle fordommer er. Du ønsker å vite hva kulturen tåler og tolererer ikke. Du vil kjenne kulturer 'politiske klima. Er det et monarki, anarki, et demokrati, en demokratisk republikk, en føydal stat, eller kanskje et teokrati. What ever innstillingen, må det være konsekvent gjennom. Hvis en eller annen grunn er det ikke, må det tas med i handlingen. Dersom en person oppfører seg på en måte som ikke er enig med innstillingen, har noen til å peke ut i historien.
To.
Sørg for å gjøre din forskning. Hvis du arbeider med et virkelig sted, få på internett og lære så mye du kan om innstillingen. Les bøker av folk fra denne tidsperioden og sted ikke bare bøker om det. Forstå det kulturelle tankesett. Les bøker skrevet av andre som har skrevet i samme sjanger som du skriver om at tiden eller sted. Dette vil hjelpe deg å få en forståelse av kulturelle ekspedisjoner. Du vil lære hvordan folk i denne kulturen tenker og føler. Tror ikke at fordi du skriver fantasy eller science fiction at du kan overse denne type forskning. Jo mer du forstår verden du lager, jo mer du kan formidle det til leseren din. Din forskning vil rett og slett være mer cerebral.
tre.
Les bøker som bidrar til å beskrive den valgte innstillingen. Få bilder av innstillingen din. Skriv ned de bildene som du ser dem. Få eller lage et kart over plasseringen din i den tidsperioden av innstillingene. Gå til din posisjon. (Du kan gjøre dette enten fysisk eller i tankene dine. ) Picture det du ser, føle, smake, høre og lukte. Senere som du skriver scener, plassere dem i innstillingen din. Vet hvor langt hver scene er fra de andre. Dette vil bidra til å holde innstillingen realistiske.
Fire.
Test hvordan den valgte innstillingen passer med dine karakterer og plot. Lukk øynene og forsøk å bildet tegn samhandling i innstillingen din. Prøv picturing din protagonist og antagonist ditt møte for første gang i tomten din. La dem samhandle. Betyr dette samspillet passer innstillingen? Skriv ned alt som figurene dine se, føle, smake, høre, føle. Skriv scenen ikke bare fra det synspunkt at POV karakter, men fra den andre karakteren syn på scenen. Hvis innstillingen ikke er riktig, vet du det når du prøver å skrive en scene. Hvis innstillingen ikke føles riktig, så du har til å endre karakter å matche innstillingen eller endre innstillingen til kampen karakter. Valget er selvfølgelig ditt.

Andre artikkelen

 • hva som er inkludert i en bok rapport?
 • Slik skriver du en tegneserie synopsis
 • hvordan å eliminere kamp og smerte
 • hvordan å skrive en science fiction-serien
 • hvordan bringe sensorisk detaljene i en skjønnlitterær fortelling
 • hvordan print-on-demand skrivere?
 • hvordan å styre retningen på din fiction-historie
 • hvordan tjene penger som forfatter
 • hvordan å lage en personlig bok for barn
 • lage personlige barnebøker
 •