Goethes farge og lys teori

Goethes farge og lys teoriJohann Wolfgang von Goethe publiserte sin avhandling om farger i 1810. Det kalles hans Theory på Color, men ikke Goethe ikke fremsatt en definitiv teori hvor som helst i arbeidet, men heller presenterer hands-on eksperimenter for sine lesere til å oppleve sine ideer for seg selv. Før Goethe, hadde Isaac Newton forklart optikk med vitenskap og matematikk, riktignok Goethe var ikke en matematiker, men heller en poet og filosof

Du trenger:
The Shack av Wm
. .  . Paul Young

The Book

"Teori om farger," eller "Zur Farbenlehre" i sin opprinnelige tyske, inneholder tre deler: den didaktiske delen som Goethe beskriver sine observasjoner om farger , den polemikken delen der argumenterer han mot Newtons teori om optikk og den historiske delen der han diskuterer andre relevante teorier. Det var veldig innflytelsesrike til den pre-rafaelittiske art bevegelsen.

Goethes Eksperimenter

Goethe brukes turbiditet til å utføre eksperimenter i farger. Han la merke til hvordan de ulike fargene viste nærmere på lys og mørke, avhengig av hvor mørk eller lys mediet var. Lys går gjennom en mørk medium hadde nyanser av gult, mørke sett gjennom et lys medium hadde nyanser av blått. Han konkluderte med at fargen var et resultat av lys i samspill med skygge, eller mørke.

Perception

Goethe sa at oppfatningen er viktig når du ser fargen. Når du projiserer et skaft av lys gjennom et prisme, avhenger fargen du ser helt på hvis lyset er på toppen eller bunnen. Hvis lyset er på toppen, ser du blues og fioler som grenser til mørke kanten, og hvis lyset er på bunnen, ser du det røde og gule grenser lyset kanten. Du kan produsere hele spekteret av lys ved skinner en stråle av lys gjennom et prisme i et mørkt rom eller projisere en skygge gjennom et prisme i et mørkt rom. I den tidligere, den overlapper vises grønne, og i sistnevnte, ser det magenta.

Goethe og Newton

Det har blitt sagt at Goethe og Newton, som ikke var Goethes moderne, men heller hans forgjenger, var på odds når det kom til optikken, dette er ikke helt sant. Goethe bare så ting annerledes fra Newton. Newton var en vitenskapsmann, og hans teori om optikk presenteres det som sådan. Newton så lett som inneholder alle farger og mørke som fravær av farge. Han hevdet at fargen avhenger av objektet, lyset og mekanismene bak menneskelig visjon. Goethe så farge som symbolsk, nesten religiøs. Det var påvirket ikke bare av lys og gjenstander, men også av menneskelig persepsjon.

Modern Thought

De fleste fysikerne misliker Goethes fargelære. Faktisk har de en tendens til å avfeie det helt. Fremskritt innen forskning og optikk har gjort mange av Goethes eksperimenter ugyldig og utdatert, men han er ikke kritisert for hans metoder. Den vitenskapelige metode er, tross alt, basert på gjennomføre eksperimenter for å teste hypoteser fremsatt av observasjoner. Dette er akkurat hva Goethe gjorde.

Andre artikkelen

 • hvordan du bestemmer hvilken type romantikk til å skrive
 • hvordan fungerer isbn systemet fungerer?
 • hvordan du redigerer roman
 • Slik skriver du en bio
 • hvordan å balansere vise og fortelle skriving
 • hvordan du starter å skrive en fantasy bok
 • hvilke materialer trenger du å binde en bok?
 • lære hvordan å skrive en bok
 • hvordan å be om en copyright
 • hvordan å selge brukte college lærebøker online
 •