hvordan å lese avisartikler

hvordan å lese avisartiklerProfessorer og lærere krever ofte elevene til å bli kjent med å lese en avis. Kurs i politisk vitenskap kan kreve å lese om aktuelle hendelser, og andre klasser kan være å lese aviser om spesifikke emner, en rekke aviser fokus på tema, regioner eller synspunkter. Du kan bruke dine avislesing ferdigheter til å forbedre et forsknings-papir, eller for å forbedre din generelle leseopplevelse

Du trenger:. .
Avis

The Steps


en.
Bestem fokus for avisen du har valgt. Er det en lokal eller nasjonal avis? Har den et spesielt fokus på ett spørsmål eller tema som sport? Skriv ned de første observasjonene i notatblokken.
To.
Scan overskriftene i hele avisen. Du vil finne ulike elementer i en avis, inkludert artikler, reportasjer, ledere, tegneserier og bestemte deler. Artiklene er vanligvis betraktet nyheter, reportasjer er lengre, mer detaljerte historier om et bestemt emne eller idé. Ledere og tegneserier er meninger. Velg en nyhetsartikkel som interesserer deg, og skriv ned dine observasjoner.
Tre.
Les artikkelen, og fastslå emnet. Hva er elementer som gjør temaet nyhetsverdi? Skriv ditt svar og tanker ned.
Fire.
Se på byline å finne forfatteren av artikkelen. Vanligvis vil en byline angir om forfatteren er en stab skribent eller fra en syndikert tjeneste som Associated Press. Hvilken informasjon vet du om forfatteren? Finnes det en "skrå" til den artikkelen som viser skjevheter over ett synspunkt eller en annen? Er begge sider av historien blir fortalt? Skriv dine observasjoner ned i notatblokken.
fem.
ut om opplysningene kan verifiseres. Hvilke kilder er brukt av reporter? Hva er jobben titlene på disse kildene, og at de er tilknyttet en organisasjon eller bedrift? Hvordan påvirker kilden skrå av artikkelen?
Seks.
Analyze om artikkelen kommuniserer verdier, etikk eller ideer som kanskje ikke er tydelig på første.

7.
Fortsett å lese og analysere resten av avisen å bruke denne metoden. Finne ut om andre artikler og reportasjer er skrevet i et lignende format i avisen. Analyser redaksjonelle kolonnene, og finne ut om bare noen få eller et bredt spekter av ideer blir formidlet.

Andre artikkelen

 • hvordan å skrive en roman - 02 - begynne å skrive
 • hvordan du får en poesi bokavtalen
 • hvordan finne bøker for deg eller barnet ditt til å lese, hvis det ikke er mer harry potter, Narnia, His Dark Materials (gylne kompass), serie av uheldige hendelser, eller twilight bøker igjen å le
 • Slik skriver en krok for en bok
 • hvordan bli en litterær forfatter
 • hvordan bli motivert til å skrive
 • gjøre barna bøker
 • hvordan å få publisert i barneboken publisering markedet
 • hvordan å publisere en auto salg opplæring bok
 • hvilke materialer trenger du å binde en bok?
 •