om gamle engelsk kalligrafi

om gamle engelsk kalligrafiOld English kalligrafi, også kalt blackletter script, betyr "vakker skriving," stammer fra de greske ordene "Calli" og "graphien. " Bokstavene er satt sammen av tynne og tykke streker fra en fjærpenn pekepenn dyppet i en krukke med blekk. Kalligrafi var den viktigste måten bøkene ble skrevet før oppfinnelsen av trykkpressen

Historie

Old English kalligrafi går under forskjellige navn, deriblant blackletter og gotiske. Denne typen kalligrafi var adoptert og transformert fra den kinesiske calligraphers i øst. Kinesisk kalligrafi er gjort med en blekk pensel og i en flytende, kunstnerisk måte. Old English kalligrafi var ment for bøker skrevet av skriverne på pergament og pergament. Koblingen mellom kinesisk kalligrafi og Old English kalligrafi kommer fra fønikerne, som er kreditert med det første alfabetet og brevskriving systemer og gikk sin kunnskap gjennom reiser til grekerne. I sin tur grekerne skapt sin egen skrivestil og med 850 f. Kr. hadde romerne forandret det etter det muntlige latinske språket. Som den romerske kirker begynte å spre gjennom Europa i middelalderen, så gjorde de kalligrafiske skriftene.

Funksjon

Formålet med Old English kalligrafi kom til å spare på kostnadene for papir eller pergament og pergament, som var dyre . Skriftlærde som var munker jobbet i scriptorium av klostre og tynnet ut bokstavene med kalligrafi. Dette ble gjort for å tillate flere ord på én linje. Denne typen Old English kalligrafi varte godt forbi middelalderen og fram til utbruddet av trykkpressen. Vakkert dekorert bøker fylt med Old English kalligrafi var ofte bibelsk. Som bare munker og noen høytstående adel var skrivekyndig, ble disse bøkene laget for høyt rangerte medlemmer av Kirken, så vel som en konge.

Identification

En måte å identifisere Old English kalligrafi i bøker er å se på kjennetegnet brev i begynnelsen av en bok eller kapittel. Dette brevet vil ofte være opplyst, dekorert og større enn resten av bokstavene. En annen måte å identifisere kalligrafiske skriptet er av rytmen og regularitet av bokstavene. Western kalligrafi har strenge regler og former for hver bokstav i alfabetet, men calligraphist kan ta kunstneriske lisens med bokstaver, som kan legge til "vakre skrive" teknikk. En presis hjerneslag orden og geometriske former til brevene er den mest identifiserbare aspektet av Old English kalligrafi.

Potensielle

Ulike kalligrafi skriftsnitt er tilgjengelig på datamaskiner, så vel som på utskrift presser. The Old English kalligrafi skriftsnitt har funnet en plass i verden i dag, oftest sett i bøker, men bare som den første bokstaven start av et kapittel. Det er også brukt på bryllup invitasjoner, spesielle kunngjøringer og for kunstneriske uttrykk.

Hensyn

Et par gode bøker utforske kalligrafiske kunst. "The Complete Guide to Kalligrafi" av Fiona Graham-Flynn, Ralph Cleminson, Qu Lei Lei og Yoko Takenami forklarer mesteren skript av Vesten og har også trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan du oppretter din egen kalligrafi. "The Art of Kalligrafi" av David Harris utforsker kunstverk knyttet til denne vakre bokstaver. "Bruke Kalligrafi" av Margaret Shepherd er også en eksepsjonell bok om hvordan du bruker kalligrafi for en rekke prosjekter.

Andre artikkelen

 • hvordan å få en vellykket bok fest
 • hvordan du har din egen bok klubb
 • hvordan å lage en troverdig skurk i en fiction-historie
 • skrive en bok forslag
 • hvordan å korrekturlese romaner
 • hvordan å inspirere dine skrive selv
 • om personlige biografi
 • om professor McSnurp
 • hvordan du oppretter en sterk antagonist
 • hva er forskjellen mellom regnskapsført rente og media mail?
 •