hva er en biografi?

hva er en biografi?Enten det er en forteller-alt Kitty Kelley bok om en kjent levende kjendis eller en mer vitenskapelig arbeid om en død amerikansk president, lese biografier kan være både morsomt og lærerikt. Biografier, skrevet eller filmet, gir oss innsikt i livene til berømte mennesker. Noen ganger gir de oss et innblikk i livene til ikke-så-kjente mennesker som velger å skrive sine selvbiografier. Biografier gi oss sammenhengen å vurdere karrieren til politikere, kunstnere, filantroper og andre mennesker hvis liv og arbeider har formet vår verden.

Historie

Biografier tilbake til tider da historiene ble meislet inn i stein av skriverne. . I de tidligste formene, ble biografier stort sett bare om ekstremt kjente og mektige personer, og ble ofte bestilt av den store person eller hans familie. I slutten av det 18. århundre begynte en mani for biografi og selvbiografi i England, og biografier ble mer populær enn noen gang før. På 1920-tallet, var det en annen intens flom av interesse i biografier som de ble billigere å skrive og å kjøpe. Det 20. århundre så også framveksten av biografien i film form i tillegg til bokform.

Identification

En biografi skiller seg fra andre typer historiske og egen skriving på flere måter. En biografi dekker hele livet (eller hele livet oppdatert hvis motivet er fortsatt lever). Hvis en person skriver om en del av hans liv, men ikke hele, er dette en memoarer, ikke en biografi. En biografi er også skiller seg fra andre typer historieskrivingen i at det er skrevet i dybden. Den dekker elementer utover de grunnleggende fakta som slektsforskning og arbeid historie og dykker ned i hvordan faget følte om hans liv og verk, og hvordan andre følte og tenkte om ham.

Typer

Biografier kan være skriftlig eller filmet. Skriftlig biografier kan være populære "masse" biografier eller faglig og alvorlige biografier. Biografier om kjendiser med masse bilder eller fortelle-alle biografier med vekt på skandale faller inn i den første kategorien. Lenger fungerer som undersøker livet av kunstnere, politikere, forskere og filantroper vanligvis faller i sistnevnte kategori. Skriftlig biografier om personer som fortsatt lever er enten autorisert eller uautorisert. En autorisert biografi er skrevet med samtykke og kanskje deltakelse av faget, mens en uautorisert biografi er skrevet uten tillatelse eller input av faget. Endelig, er en underkategori av skriftlig biografi selvbiografien, som er skrevet av faget selv.

Funksjoner

De fleste biografier inneholde en kort genealogi mot begynnelsen, kort dekker livet til fagene foreldre eller besteforeldre . Dette bidrar satte livet av faget i sammenheng. En annen funksjon i noen, men ikke alle, biografier, er bilder av faget, hans familie og noen ganger hjem der motivet bodde.

Størrelse

Biografier kan variere fra ca 100 sider til multi-volum sett. For eksempel, er slank, paperback biografier av unge sangere eller skuespillere fortsatt i 20-årene ofte publisert for teen lesere. I motsetning, er Isaac Asimov kjent for å ha skrevet en to-volum selvbiografi, utgitt i 1979 og 1980, som utgjorde mer enn 1000 sider, med et tredje bind lagt på 1990-tallet.

Andre artikkelen

 • hvordan bli en nanowrimo vinner
 • hvordan du lagrer pocketbøker
 • hvordan å skape atmosfære i fiksjon
 • hvordan å konstruere en enkel haiku
 • organisere en livshistorie
 • hvordan exegete det nye testamentet
 • om å skrive en bibliografi
 • om Phoebe i gresk mytologi
 • om ghostwriters
 • hvordan finne brukte bokhandlere
 •