definisjon av poesi

definisjon av poesiPoesi er språk med musikalske elementer. Enkelte eksperter hevder at poesien skal inneholde de litterære elementer som metafor og lignelse. Andre stress rytme og rim som det mest essensielle delene av poesi. Som med kunsten selv, er definisjonen av poesi under konstant debatt. For å kaste lys over emnet, la oss utforske historien, funksjon, typer og egenskaper av poesi, og ta en titt på noen misforståelser

Historie

Det er umulig å spore poesi til en bestemt begynnelse, da det er sannsynlig like gammel som den menneskelige tale. Den eldste registrerte poesi finnes i kileskrifttavler av gamle Mesopotamia ca 3000 f. Kr. Klassisk kinesisk poesi har sine røtter i form av sangtekster datert til 1000 f. Kr. Poesi vises i alle de store religiøse kanoner, for eksempel sanskrit Vedaene, den hebraiske Tanakh og den greske bibelen. I Vesten har poesi utviklet seg fra slike gamle greske mesterverk som Homers "Odyssey" og "Iliaden" circa 900 f. Kr. , på inn i romantisk poesi av Vest-Europa, og gjennom den moderne og postmoderne perioder til i dag.

Funksjon

Poesi ble født av en grunnleggende menneskelig ønske om å kommunisere ikke bare betydningen av ord, men også en følelse eller følelsen av dem. Forfattere bruker poesien til å fremkalle en stemning i leseren eller lytteren, slik at opplevelsen kan skje på flere nivåer av den menneskelige psyke. I retorikk, er elementer av poesi som brukes for å hjelpe publikum forstå budskapet mer tydelig. I musikk, poesi er ofte brukt til å fremkalle latter, tårer og andre menneskelige følelsesmessige reaksjoner.

Typer

Poesi tar mange former. En vanlig type poesi er rime verspar, der hver påfølgende par av linjene er omtrent samme lengde og rim med hverandre. I fri form poesi, rim og meter er løse, noe som åpner for komplekse rytmer og større kontekstuell frihet. Dikt kan være lang eller kort. «The Rime of the Ancient Mariner" av Samuel Taylor Coleridge er et velkjent lang form dikt som forteller en historie. Haiku, en kort form for poesi, bestreber seg på å fremkalle et øyeblikk eller humør på bare tre korte linjer. Med bruk av post-modernismen (og til og med post-post-modernismen), har reglene blitt suksessivt kastet ut, kultivert, tatt fra hverandre og settes sammen igjen utallige ganger. Som et resultat vil "typene" poesi aldri bli helt standardisert.

Funksjoner

Poesi inneholder egenskapene til både litteratur og musikk. En av de mest gjenkjennelige elementer av poesi er metafor, en litterær teknikk som brukes til å sammenligne en ting til en annen ("A" er som "B, eller" X "er" Y "). Imagery, et annet grunnleggende litterære element av poesi, er ofte brukt til å male et bilde i sinnet av leseren eller lytteren. For å fremkalle en følelse av autentisitet noen poeter bruke morsmålet språket, som i språket av hip hop. På den musikalske siden av poesi, det er rim, rytme, meter, tone, pacing og andre aural elementer. Enten skriftlig eller muntlig, den musikalske funksjonene i poesi appellerer til det menneskelige øret, og dermed spille en avgjørende rolle i etableringen av humør.

Misforståelse

Ikke alle poesien har å rime. Ja, rim ofte hjelper et dikt for å lykkes, som det menneskelige øret har hørsel ting i par. Men akkurat som med symfonisk musikk av den moderne tid, kan poesi musikalske uten rime. På den annen side, fri form poesi ikke bety "noe går. "Alle poesi, per definisjon, må inneholde musikalske elementer, men subtile, og noen intensjonalitet med hensyn til språket. Det kan være vanskelig å skille mellom en fri form dikt og en serie av tilfeldige ord, men det er en del av attraksjonen av poesi: estetisk kvalitet er i øret til den som ser.

Andre artikkelen

 • hvordan bearbeide en roman’s historie
 • hvor du finner postordre bokklubber
 • der for å bestille bøker
 • hvordan du oppretter en sterk antagonist
 • hvordan å skape atmosfære i fiksjon
 • om tekniske forfattere
 • hvordan finne en person noen å leie et hjem?
 • hvordan å veve historien inn i fiksjon
 • hvordan vasker cnas hendene ordentlig?
 • definisjon av poesi
 •