tips på å skrive en selvbiografi

tips på å skrive en selvbiografiEn av de mest uutholdelige oppgavene skriftlig er å skrive selvbiografi. Prosessen krever ærlighet og klarhet. Du må være villig til å undersøke dine tidligere, og gjøre det relevant i forhold til publikum. Det er veldig utfordrende å skrive om deg selv objektivt-ikke bare flatterende øyeblikk, men også den mindre-enn-hederlig øyeblikk-men for å skrive en gyldig selvbiografi (og ikke bare en CV), må du ha mot til å vise deg selv som du er
en.
Start med å skrive en skisse av livet ditt. Ikke la noen detaljer ut. Start fra fødselen og fortsetter til cut-off alder for selvbiografien din.
To.
Se på gamle familien fotoalbum å trylle frem minner fra fortiden. Noen ganger kan du glemme avgjørende øyeblikk, og reminiscing over gamle fotografier kan jogge hukommelsen og hjelper deg gjenskape dine eksakte følelser.
tre.
Les gamle dagbøker eller tidsskrifter. Disse tidsskriftene tjene som en inngangsport til fortiden din, slik at du kan huske sinnstilstand som sentrale begivenheter fant sted. Les også gamle brev eller e-post, og legg merke til den daværende følelser.
Fire.
Intervju dine søsken, foreldre, andre familiemedlemmer og venner for å få ulike perspektiver på livet ditt arrangement. Dette er bra når du ikke kan finne verdien av en bestemt hendelse. Å snakke med andre vil hjelpe deg å forstå de leksjonene du har lært.
fem.
Marker de 10 mest sentrale hendelsene i livet ditt. Skriv ut alle detaljene om disse hendelsene. Prøv å fange følelsene dine, og hvilken betydning disse øyeblikkene hadde på resten av livet ditt. Det kunne ha vært en forelder er død, den innbydende av et nytt kjæledyr eller overføring til en annen skole. Den viktigste faktoren er at disse øyeblikkene ble katalysatorer for livet ditt.
6.
Bestem deg for et tema for selvbiografi din. Du kan gå med et tema av fantastiske nåde, tilgivelse, forløsning, varig lykke, tålmodighet eller andre. Når du velger et tema, begynner å finne den samme vinkelen i alle 10 av dine sentrale hendelser. Selv når du skriver, du er ikke eksplisitt gi moralen i historien for leserne, vil du alltid ha i tankene det temaet du ønsker å formidle til leserne.
7.

Les andres selvbiografier. Det er flott å se hvordan andre mennesker har dokumentert sin livshistorie, og det kan inspirere deg på din egen venture. Du trenger ikke å lese hele selvbiografi, bare få en smak av skrivestilen og måten forfatteren velger å fortelle sin historie. Det ville være en god idé å lese mange forskjellige selvbiografier å få en følelse for ulike skrive stiler.
8.
Identifiser publikum. Blir det for dine barn, familie, venner eller allmennheten? Er du skriver bare for deg selv, for å få mer klarhet? Tonen i selvbiografi din vil avhenge veldig av hvem som skal lese den. Hvis det er til din kjære, kan du selvbiografi ta en mer uformell tone, men hvis det er for allmennheten, kan du være forsiktig i hvordan du karakterisere de forskjellige menneskene i livet ditt. .
9
Edit selv senere; skrive med forlate nå. Mange mennesker har en tendens til å redigere seg selv som de skriver. Det er enkelt å skrive alt som kommer til hjernen, og deretter gå tilbake og skar ut av de delene som du ikke trenger etter at selvbiografi er ferdig.
10.
Vær konkret. Mange forfattere mener at du bare bør være generell, men når du fordype deg i detaljene, kan folk trekke paralleller fra sine egne liv.

Tips og advarsler


 • Vær ærlig. Leseren kan fortelle om du lyver, og det vil være en bjørnetjeneste å minne hvis du ikke forteller sannheten om hvem du er.
 • vurdere å starte med memoarene først, før du takle en selvbiografi.
 • Andre artikkelen

 • tips på å skrive en selvbiografi
 • hvordan exegete det nye testamentet
 • Slik journal hver dag
 • hvordan du be attester for en bok
 • hvordan man skal fremme din roman: få tester
 • hvordan å reparere en plast pool
 • hvordan du tester dine skriveferdigheter for barn
 • hvordan du rengjør plast spille enheter
 • hvordan å skrive en skjønnlitterær bok gjennomgang
 • omsorg for plast sleder
 •