typer boken redaktører

typer boken redaktørerI den forlagsverden rollen som redaktør er å sikre at manuskriptet er i best mulig form for publisering. Fra den første kjøpet til den trykte siden, er en redaktør konstant overvåking status for arbeidet for eventuelle feil som kan kompromittere det endelige produktet. Selv om ulike typer redaktører kan jobbe i samme selskap, de deler alle den samme målet om å produsere kvalitet, og lønnsomme, skriftlig materiale.

Oppkjøp Editor

I boken publisere oppkjøp redaktøren er den første redaktør som vil komme i kontakt med manuskriptet. Hun vil avgjøre om manuskriptet ville være fordelaktig for forlaget, og om hun kan lykkes pitch sin litterære og pengeverdien. Budsjettering, markedsføring og kontraktsmessige beslutninger er alle en del av domenet hennes. Et oppkjøp redaktør også forenkler kommunikasjonen mellom forfatteren og forlaget.

Developmental Editor

Den plikt utviklingsmessige redaktør skal bistå forfatteren i utviklingen av materialet, inkludert figurer, omgivelser og plot, i det mest fordelaktige produktet for forfatteren og forlaget. Hvor involvert han kan være i faktisk skrive tekst varierer etter hvor mye utviklingen kreves før manuskriptet kan fremdriften. Denne type editor arbeider tett med forfatteren, bidrar til å gjøre de nødvendige endringene for å tilpasse forlag retningslinjer.

Line Editor

Linjen redaktørens jobb er å gå gjennom manuskriptet, linje for linje, og finne eventuelle staving eller grammatikk feil som kan kompromittere kvaliteten på materialet. I tillegg til vanlige skrivefeil, sørger han også at den samlede ordet bruker bidrar til, og er kompatibel med, tonen i dokumentet. I noen publisering felt linjen og kopierer redaktør plikter er kombinert i én posisjon.

Kopier Editor

Før manuskriptet sendes til utskrift, undersøker en kopi editor det for inkonsekvens i tema, faktaopplysninger og stil. Eventuelle saker som involverer potensielle juridiske konflikter er også behandlet i dette editor. Avhengig av hvilken type publikasjon, kan han redigere innhold for presist og ord teller begrensning. Hans hovedmål er å gjøre import av teksten klar og hyggelig for leseren, og lønnsomt for utgiveren.

Produksjon Editor

Produksjonen redaktøren skal lede den siste aspekt av verket som det overganger fra et manuskript til en publisert materiale. Sats, kunstverk og budsjettering for prosjektet er noen av oppgavene for en produksjon editor. Siden hun er vanligvis den siste personen til å gjennomgå materialet før det blir bundet og skrives ut, sørger denne redaktør kvalitet er oppfylt i alle områder.

Andre artikkelen

 • hvordan planlegge en boklansering / release party for en selv-utgitt bok om et stramt budsjett
 • hvor å fjerne lukt fra pocketbøker
 • analyse av Hummingbird treet
 • topp karakter bok skrivere
 • gi ressurser for publisering bøker
 • hvordan du får e-bøker gratis på biblioteket
 • hvordan gjennomføre et mysterium-bok klubb
 • hvordan å publisere lyd-bøker
 • hvordan du skriver en innvielses dikt
 • Listen over gode bokutgivere
 •