sjekkliste for å skrive en selvbiografi

sjekkliste for å skrive en selvbiografiEn selvbiografi er historien om forfatterens eget liv fortalt i en sakprosa format. Å skrive en selvbiografi godt, en forfatter må vi villige til å dele både gode og dårlige tider. Hun må også finne og fremheve de mest interessante delene av livet sitt. Skrevet riktig, bør en selvbiografi føler meg som en roman som er desto mer spennende fordi det er en sann historie.

Interesse

Folk vil lese selvbiografien bare hvis de har grunn til å være interessert i historien din. Kjendiser, politikere og andre offentlige personer, så vel som de som står dem nær, vil alltid finne et marked for sine historier, lesere er interessert i livet til kjente personer. Men hverdagen borgere har interessante historier, også. Leserne liker historier om triumf: kreft overlevende, ofre for kriminalitet og personer involvert i naturkatastrofer. De liker også å lese om folk som har begått forbrytelser, spesielt hvis historien hjelper leseren å forstå hvorfor forfatteren seg til kriminalitet. Historier om hverdagen som er inspirerende eller særlig humoristiske er også populært. Finne ut hva i din personlige historie vil interessere leserne og bygge din historie derfra.

Konflikt

Autobiography er som fiksjon i at leserne ser for hovedpersonen å overvinne konflikter sted i historien. Konflikt kan være eksterne, som en krig, sykdom eller ekstrem fattigdom. Konflikt kan også være interne, for eksempel en frykt for feil eller manglende evne til å danne betydningsfulle relasjoner. Selv positive hendelser, som å vinne i lotto, genererer ofte konflikt. Som en autobiographer, må du identifisere interne og eksterne konflikter i livet ditt og analysere hvordan du overvant de konfliktene-eller ikke. Tenk hvordan eksterne konflikter førte til interne konflikter eller vice versa. Tenk om rollen som andre mennesker spilte i konfliktsituasjoner. Bestem hvem som hjalp deg, hvem hindret dere og hvordan.

Oppløsning

lesere også ønsker å se forfatterens konflikten løst, eller i det minste klarte, ved slutten av boken. Forklar hvordan du løst konflikten. Kanskje du søkt rådgivning, gikk gjennom behandling eller var lettet over aktiv tjeneste. Fortell leserne hva du gjorde for å komme gjennom og overvinne konflikter. Også identifisere hvordan konflikten endret dine meninger, dine avgjørelser, din tro og dine handlinger. Avslører hvordan det påvirker din nåværende. Hvis du var et offer for traume, kan du fremdeles ha mareritt eller være redd for mørket. Identifiser disse tingene. Fortelle leseren hvordan du føler om fremtiden. Er du håpefull, redd eller bare innholdet? Hva tror du i morgen vil bringe?

Andre artikkelen

 • hva er meningen med antitetiske?
 • hvordan å samle omnibus tegneserier
 • hvordan få tilgang til gratis ressurser på offentlige bibliotek
 • Boken forlag informasjon
 • hvordan å formatere en oppsummering med APA style
 • retninger for å skrive en abc bok
 • hvordan du kan lage din egen gangster karakter
 • hvordan du bruker din avvisning brev til bedre å skrive
 • Slik skriver du en limerick
 • hvordan å skrive en litterær kritikk essay
 •