karakteristikker av engelsk litteratur

karakteristikker av engelsk litteraturEngelsk litteratur kan bli funnet i alle deler av verden:. Amerika, India, Australia, Storbritannia og mange mindre områder. Dens historie spenner fra den gamle engelske av Beowulf til stream-of-bevissthet James Joyce. Mens den deler visse trekk med all vestlig litteratur, er det et par egenskaper som gjør engelsk litteratur unik.

The English Language

Engelsk har flere ord enn de fleste språk, og disse ordene har kommet fra mange ulike kilder fra over hele verden. Som et resultat, er engelsk rik på ord som varierer noe i betydning, eller som har ulike konnotasjoner (subtile betydninger). Shakespeare ble en mester i å bruke det engelske språket for å skrive stor litteratur, og bruker sin rikdom av ord å komponere glimrende taler og vittige ordspill. Han var heller ikke sjenert om å gjøre opp sine egne ord når de som er tilgjengelig ikke nok. Forfattere som Herman Melville som valgte engelsk, andrespråk, som det å skrive i ofte gjorde det på grunn av den enorme dybden og fleksibiliteten av det engelske ordforrådet.

Fem (eller deromkring) felles temaer i dramaturgi

Engelsk litteratur dreier seg om bare en håndfull av felles temaer, hvorav mange er delt med vestlig litteratur, som beskriver nesten alle sine historier. De fem mest vanlige og mest brukte er å overvinne monsteret, filler til rikdom, møter quest, reise og retur, og gutt jente. Nesten hver enkelt historie fortalt på engelsk inneholder en eller flere av disse temaene. To andre temaer, komedie og tragedie, blir ofte lagt til denne totalen, men disse temaene kan forenkles ned til lykkelig slutt /ulykkelig slutt.

I enkelte regionale engelsk litterære områder, det er noe variasjon. For eksempel, er indisk engelsk litteratur sannsynlig å inkorporere både asiatiske og persiske temaer som den asiatiske kjærligheten-selvmord tema som ett tegn dreper seg selv for kjærlighet. Disse, derimot, er additive og ikke erstatte kjernen fem engelske litterære temaer.

Påvirkninger

engelsk litteratur, som litteratur meste av Europa og store deler av Midtøsten, har vært sterkt påvirket av sin Christian og gresk-romerske arven. Dette kan sees tydeligst før det 20. århundre, da en klassisk utdannelse opphørt å være normen for ungdom. Disse innflytelser er blandet med unikt britiske tradisjoner, særlig kong Arthur og Robin Hood. Den tragiske men heltekonge (som også kan spores tilbake til Beowulf) og frekke godhjertede rogue er vanlige engelsk litteratur stereotypier.

Utopismen

Selv om det ikke er unik for engelsk litteratur, Utopismen --- det søke etter et perfekt land i dette livet --- er bemerkelsesverdig vanlig i forhold til andre litterære tradisjoner. Temaet kan spores tilbake til Platons republikk, men ble revolusjonert av Thomas Moore på 1600-tallet da han skrev Utopia. Fra da av, konsentrert utopier og dystopias (landområder som virker perfekt, men som i virkeligheten er fryktelig feil) har vært vanlig tomten sjåfører i engelsk litteratur, spesielt i fantasy og science fiction sjangere.

Andre artikkelen

 • Hvordan kan jeg høyreklikke på min MacBook?
 • hvordan å skrive en bokanmeldelse for en publikasjon
 • Slik finner obskure bøker
 • hvordan å publisere en blogg på tenne
 • hvordan bli en historie forfatter
 • hvordan å skrive en skjønnlitterær roman utdrag
 • hvordan du bruker MLA å sitere et nettsted
 • hvordan å skrive en historisk roman
 • hvordan finne et selskap som vil publisere min tegneserie
 • hvordan å lage en cover for en 3-ring bok bindemiddel
 •