hvordan du velger en god non fiction bok

hvordan du velger en god non fiction bokLese en god non-fiction bok er en viktig aktivitet for alle som ønsker å lykkes i livet og i et yrke. Men hvor ikke fiction bøker bør du lese? I 2005 var det 172 000 bøker utgitt i USA alene. Hvis du begynte å lese døgnet rundt, 24 timer per dag non-stop, vil det ta deg ca 97 år bare for å lese alle bøker utgitt i at ett år. Selvfølgelig, etter når du leser den siste boken du kanskje bare ønsker å ta en kort pause fordi mens du har lest for 97 år, er en annen 16500000 nye bøker satt ved din nattbordet venter på å bli lest.
en.
Ok så du ikke kan lese dem alle, men hvilke bør du lese? Du har bare så mye tid på dagen til å prioritere å lese så du må være selektiv. Følg disse forslagene for å ta gode beslutninger når du velger en god non-fiction bok.
To.
Først finne ut hva du ønsker å lære. Er det et spørsmål du har om et emne? Er det noe du ønsker å lære eller informasjon du trenger for å forbedre et område av ditt liv eller yrke? Hva ønsker du å få fra å lese din? Du bør alltid ha et mål i tankene før du plop ned 20 eller flere dollar for en bok. Din forventede utfallet er viktig i utvelgelsesprosessen.
Tre.
Sjekk copyright dato. La oss si at du leter etter en bok om internett markedsføring og copyright dato er 2003. Selv om boken er ikke så gammel og det kan inneholde god informasjon, ville det være ingen omtale av Facebook eller YouTube, da begge startet i 2004 og 2005 respektfullt. Disse sosiale medier verktøy har dramatisk forandret internett markedsføring og begge er essensielle i internett markedsføring strategier. Finn ut om bokens tema er tidløs eller potensielt datert. Start med opphavsretten dato.
Fire.
Hva er forfatterens legitimasjon? En kort bio om forfatteren kan vanligvis finnes på baksiden eller inne i bakstykke av bokomslaget. Er forfatteren en ekspert på temaet? Har forfatteren skrevet andre bøker om relaterte emner? Er det noe om forfatterens erfaringer som låner større troverdighet til innholdet i boken? Noen mennesker er mer forberedt på å snakke autoritativt om et emne enn andre.
Fem.
Har boken tilby det du leter etter? Les fronten klaffen i lokket hvis det er en innbundet eller bakdekselet hvis det er en paperback. Dette bør fortelle deg i litt mer detalj hva boken handler om. Vanligvis forfatteren gjør et løfte om hva du får av å lese boken. Hvis dette gjenklang hos deg og din nysgjerrighet, nå er du klar til å gå litt dypere før du gjør din beslutning.
6.
Nå ser på innholdsfortegnelsen. Er kapitteloverskrifter appellerende? Synes de å dekke emnet godt? Har de adressere spørsmålene du har om emnet? Er titlene beskrivende, komplekse eller ukjente? Hvis titlene er beskrivende du vet fort hvor innholdet flyter i boken, og den logiske rekkefølgen av saksforholdet. Hvis titlene er komplekse høres det kan være vanskeligere å lese. Hvis forfatteren skrev kapitteloverskrifter i rare slags måte, og du har ingen anelse om hva kapitlene handler om, du må grave dypere.
7.
Sjekk indeksen og notene sidene. Er det godt dokumentert? Avhengig av saksforholdet, er dette avgjørende. Hvis det er veldig få notater kan du anta at innholdet er mer mening og personlige erfaringer snarere enn et resultat av forskning. Opinion er greit i noen tilfeller avhengig av hvem mener du leser. Se det første punktet.
8.
Les innledningen. Dette vil gi deg en ytterligere idé om hvorfor forfatteren skrev boken, og noen innsikt i hva som kommer på de neste sidene. Du får også en følelse av forfatterens skrive stil og lesbarhet.
9.
Les anmeldelser. Hvis du kjøper bøker fra Amazon. com eller BarnesandNoble. com, alltid lese anmeldelser. Du kan fortelle når noen av de vurderinger er profesjonelt skrevet for å påvirke kjøpet, men ofte vil du få ekte vurderinger som kan gjøre forskjellen i avgjørelsen din. Jeg vurderer en bok en gang som hadde bestått alle tidligere tester inntil en vurdering etter det andre kastet bokens innhold. Jeg gikk over det.
10.
Du kan ikke lese alle bøkene som utgis hvert år og du kan heller lese alle bøkene om et gitt emne. Men hvis du tar litt tid på forhånd kan du ta bedre beslutninger når det gjelder å velge bøker som kan forbedre ditt liv.

Andre artikkelen

 • hvordan å fullføre en roman i en måned
 • hvordan du skriver en underholdende blogginnlegg
 • hvordan å skrive en roman og avslutte det
 • aktiviteter for figurativt språk
 • Slik skriver en bok sammendrag disposisjon
 • Slik redigerer ebøker
 • familiemoro magasinet ideer
 • hvordan du gjør en boksignering
 • hvordan kombinere et bilde med historie
 • novelle ideer for pre k barn
 •