hvordan å skrive en interessant selvbiografi

hvordan å skrive en interessant selvbiografiSkrive din egen livshistorie er en interessant og givende prosjekt for mange mennesker, men å gå gjennom et helt liv er verdt av minner, og velge hva som skal inkluderes slik at historien fanger interessen og fantasien til andre mennesker-nå, det er den virkelige utfordringen. Det mest interessante selvbiografier inkluderer ikke alle detaljer i sine undersåtter liv, men i stedet fokusere på forhold som spesielt kan være interessante for deres spesielle målgruppe. Skriving er tidkrevende, så når du skriver din egen historie, er det viktig å bestemme på forhånd hva de skal inneholde. Ta et steg-for-steg tilnærming kan bidra til å bryte denne mammut foretak i en imøtekommende og håndterbar oppgave
en.
Gjør din forskning. Les andre selvbiografier, og noterer hvilke du fant interessant. Se om du kan finne teknikker som forfatterne brukt til å få oppmerksomhet og å holde deg interessert.
To.
Bestem deg for et tema for boken. Mest interessante selvbiografier har et spesielt fokus-motivet var en berømt sports-spiller eller musiker eller skuespiller, eller han levde i en uvanlig sted eller hadde en interessant karriere. Tenk på en lignende krok som du kan skjerpe leserens appetitt. Note ned detaljene i ditt eget liv som gjør det interessant å noen som ikke vet du.
Tre.
Lag en liste over hendelser i livet som passer ditt generelle tema, og bestemme hvilke av disse du kan ta med i boka. De fleste selvbiografier blir fortalt i kronologisk rekkefølge-du kan bruke din utvalgte arrangementer for å utarbeide en grov struktur for historien din. Du kan starte med fødselen din, men det er ofte mer interessant å starte med en hendelse som fanger ånden av boken-den første løp du vant, første gang du spikret en audition-og jobbe derfra

4.
Gjør mer forskning! Denne gangen, du ser til kjøttet ut den nakne ben disposisjonen din, så dra ut dine gamle poster, dokumenter, brev og fotografier-alt knyttet til hendelser du har besluttet å nevne i boken. Jo mer individuelt eller uvanlige detaljer du kan ta, jo bedre, slik at din historie skiller seg ut fra mengden.
Fem.
Skrive! Du vet hva din fokus, og du har fått materialet ditt, så får skrive. Husk, skriving er vanskelig, og du kan bli motløs over hvor lang tid det tar. Du må ikke bry deg-ha tålmodighet og skrive litt på en gang. Ikke prøv å gjøre alt på en gang.
6.
Vurdere å ansette en Ghostwriter å hjelpe hvis du har mye å si, men du sliter med prosa. Dette er en profesjonell skribent som du leie til å transkribere historien -. Det er fremdeles din selvbiografi, og navnet ditt vil likevel gå på forsiden

Tips og advarsler


 • Pass på å fortelle leserne hvordan du følte om hva som skjedde med deg-en bok-lengde liste over navn, kan datoer og steder være off-putting. Dermed human touch er viktig å holde folks interesse.
 • Sørg for å få tillatelse fra din familie, venner, kolleger og bekjente hvis du skal til å inkludere dem i selvbiografien din. Folk kan ikke at deres personlige eller profesjonelle liv diskutert i offentligheten.
 • Hvis du publiserer en bok på markedet, snarere enn å holde det som et privat dokument, er det best å konsultere en spesialist advokat å sørge du er lovlig dekket og vil ikke bli saksøkt for injurier for noe du kan ha med i teksten.
 • Andre artikkelen

 • Slik skriver en fiktiv sex scene
 • Slik emboss lærinnbundende bøker
 • hvordan å publisere min egen innbundet bok
 • grunner til å lese bøker
 • hvordan å få tid til å skrive
 • hvordan du bruker hemmelige: loven om tiltrekning
 • scenene et magasin går gjennom før den er skrevet av
 • hvordan du skal formatere et manuskript
 • hvordan du skriver et følgebrev for bøker
 • hvordan eliminere telefonen innspillingen linjestøy
 •