eksempler på lignelser i litteraturen

eksempler på lignelser i litteraturenlignelser er historier som tjener til å illustrere et moralsk poeng. Mange lignelser er religiøse i naturen, og finnes i religiøse tekster som Bibelen eller den buddhistiske Tipitaka. Det finnes også sekulære lignelser, inkludert de i Æsops fabler, som The Boy Who Ropte Wolf. Lignelsene i litteraturen kan være en effektiv måte å formidle moralske læresetninger, som historier kan bli tilbakekalt med klarhet og interesse og er ofte lettere å huske enn andre læringsverktøy.

Gutten som ropte ulv

Gutten som ropte ulv, en lignelse inkludert i Æsops fabler, advarer mot liggende på grunn av dens uunngåelige konsekvenser. Uttrykket "gutten som ropte ulv" har blitt enda en del av felles dialekt. Gutten, en gjeter, var lei mens vokter sauene på en ås, så han ropte ut at en ulv angrep sauene. Landsbyboerne løp over, bare for å finne ut at gutten hadde løyet til dem. Gutten ropte en gang til, med samme resultat. På slutten av lignelsen, kommer en ekte ulv å sluke sauene, og gutten roper ut, men landsbyboerne ignorerer ham fordi de mener han er bare prøver å lure dem. Gutten oppdager at en løgner vil sjelden bli trodd, selv når han snakker sant.

The Prodigal Son

The Prodigal Son, en lignelse finnes både i Book of Luke og i Lotus Sutra lære Mahayana buddhisme, underviser om medfølelse som Gud har for menneskeheten. I begge versjonene, etterlater en sønn sin velstående far for byen og blir dårlig og elendig. Sønnen ønsker uavhengighet, men snart innser han kan ikke overleve uten sin far, dette er si å være en parallell til opprør for menneskeheten mot Gud og dens konsekvenser. I den buddhistiske fortapte sønn lignelsen, får faren sønnen tilbake ved å få sine ansatte til å be ham om å ta en jobb å gjøre menial oppgaver. Når far er i ferd med å dø, avslører han til sønnen at han gir ham hele hans arv. I historien finnes i Book of Luke, har sønnen til å ta en jobb å mate grisene, når han kommer hjem, kaster faren ham en stor fest feirer han kom tilbake. Begge versjonene er laget for å illustrere hvordan Gud tar imot dem som følger ham.

Alt er tomhet

Alt er tomhet, en buddhistisk lignelse, handler om hvordan mennesker skal forsake verdslige gleder og forsøke å leve et liv uten fristelse eller lidelse . I alt er tomhet, bodde en sjelden apeart i Himalaya. Jegere satt opp en felle for å fange apene, fordi de ønsket å samle sine verdifulle og sjeldne blod. Apene var flinke og dyktige til å unngå feller, men kunne ikke motstå ris vin og fancy sko, slik at jegerne satt opp en felle med ris vin fat og dans tresko. Apene så at det var en felle, men likevel kunne ikke motstå å drikke vinen og dans i skoene, og jegerne tatt til fange og drepte dem. Lignelsen illustrerer hvor folk ofte gir etter for fristelsen, selv om de vet det er dårlig for dem, så det beste å gjøre å finne en måte å gi opp alle ønsker og søker reinkarnasjon i et liv etter døden uten lidelse og fristelse.

Keiserens nye klær

Keiserens nye klær er en lignelse om folks uvilje til å rette oppmerksomheten mot noe galt i frykt for å se tåpelig. En forfengelige keiseren, som likte seg alle slags fancy klær, blir kontaktet av to svindlere som forteller ham at de vil skape for ham en dress av klær som er usynlig for dum eller inkompetent personer. Keiseren betaler menn for å lage klær, men i virkeligheten skaper de ingenting i det hele tatt og bare later til å jobbe på et par av klær. Alle later til å beundre klærne frykt for å bli sett på som dum eller inkompetent. Keiseren ender opp med å ta av seg klærne for å prøve på par usynlige klær, og ender opp paraderte naken rundt i byen. Den eneste personen som peker på keiseren er naken er en ung gutt i gatene.

Andre artikkelen

 • hvordan å skrive en sakprosa bok forslag
 • bøker om elektriske generatorer
 • hvordan du får skrive publiserte
 • hvordan lære å markedsføre bøker vellykket
 • hvordan bli en historie forfatter
 • hvordan å skape et mer effektivt forfatter nyhetsbrev
 • Slik skriver du en figur dikt
 • hvordan du skriver et sammendrag av en roman
 • hvordan du kan delta i nasjonale romanen skriftlig måned
 • Hvordan reservere markedsføring tips
 •