Slik skriver en bok evaluering

Slik skriver en bok evalueringOm analysen av en bok kalles en evaluering, en anmeldelse eller en kritikk, er målet i utgangspunktet det samme, spesielt, til å peke ut sine styrker og svakheter, og drøfte hvordan innholdet personlig gjenklang hos deg. I skolen, er en bok evaluering både en demonstrasjon på at du har lest materialet, og et verktøy for mestring struktur og klarhet i å skrive. Som voksen kan bestille evalueringer innebære betalt muligheter til å dele meningene dine med en avis lesere eller vurdere et manuskript potensial for kommersiell suksess med en bok forlag.

Du trenger:
Tekstbehandling programvare
. Post-it lapper (valgfritt).


en.
Start evaluering ved å identifisere tittel, forfatter, sjanger og da den ble publisert. Hook leserne med en kort teaser av hva det handler om. Eksempel:
"Mistress Masham's Repose," et barns fantasi av TH White, ble først utgitt i 1946 og serverer eventyret av en uforferdet ung jente er funnet at en koloni av Lilliputians lever på hennes eiendom
<. br> 2.
Gi en synopsis som tilbyr fiction leserne et glimt av historien er innstillingen og epoke så vel som den sentrale konflikten som tvinger tegn til å ta risiko, ansikt frykt, og utvikle seg. Identifisere noen av de hindringene de møter, som deres helpmates er, og hva som står på spill hvis de mislykkes.
For sakprosa evalueringer, definerer forfatterens intensjoner. Eksempel:
Basert på hennes års studier og erfaring på lemur habitat i Glendora, søker Ms Jones å forklare sammenhengen mellom intelligens av disse skapningene og selektivitet de viser i valg av kameratene
Inkluder noen kapitteloverskrifter, beskriver hvordan innholdet er organisert, metodikken forfatteren brukte til å skaffe det, og om det er bilder, illustrasjoner eller grafer som supplement til teksten.
tre.
Identifiser bokens målet demografiske. Eksempler:
Barn i alderen 9-12
Tenåringer
Voksne kvinner
Lærere
Politikere
Hvis det er bøker like i tema til den du vurdere, bruke setninger som, "Fans av" A Knight i skinnende rustning "av Jude Deveraux vil finne sammenlignbare fisken-ut-av-vann munterhet i Sophie Kinsella's 'Twenties Girl. "

fire.
Diskuter bokas fortjenester og mangler. Vær spesifikk. "Denne boken egentlig ikke gjorde noe for meg" er ikke så nyttig som "Mengden av back-story gitt for hver karakter-selv de med mindre roller-var distraherende og forsinket tomten tempo. "Undersøk tilbakevendende symboler, temaer og motiver, og hvordan de bidrar til en historie utvikling.
Opprettholde en balanse mellom objektive observasjoner og subjektive fordommer. Mens hver leser bringer sin egen referanseramme til bordet, til lambaste en bok bare fordi du personlig hater science fiction gjør urett mot en historie som trofast følger parametrene og nyanser av sjangeren, og er faktisk godt skrevet.
fem.
Research forfatterens bakgrunn i For å kommentere sin legitimasjon samt referanse andre titler han har skrevet. Med "Mistress Masham's Repose," for eksempel, kan leserne bli overrasket over at dette er den samme forfatter som skrev "The Once and Future King" og at hans diverse hobbyer inkludert falconry, havfiske, og flygende fly. For sakprosa analyser, en forfatters legitimasjon er spesielt relevant. Eksempel: En Capitol Hill insider som har jobbet under tre påfølgende presidenter vil bli ansett som mer kunnskapsrik om DC politikk enn noen som dro til Washington gang på en ekskursjon

Tips og advarsler

<. br>
 • Ta notater på boken som du leser den. Skriv ned sidetall eller bruke Post-it-lapper å jogge hukommelsen når du refererer til bestemte scener, karakterbeskrivelser og replikker.
 • Ikke søl alle hemmelighetene. Unntaket fra dette er hvis du jobber for en utgiver eller filmprodusent og gi dekning notater om hva historien handler om. I slike situasjoner må en kjøper å vite at avslutningen er tilfredsstillende, troverdig og ikke betinget av påfunn.
 • Andre artikkelen

 • hvordan du starter å skrive en fantasy-roman
 • Storybook tegn kle opp ideer
 • Hvordan laste opp min e-bok til en butikk
 • hvordan å lokalisere generiske campus nyhetsartikler
 • hvordan å spille inn bøker til cd
 • hvordan å kjøpe brukte bøker til å videreselge
 • hvordan du kan utvikle protagonist
 • hvordan å skrive en roman blogg
 • hvordan å skrive artikler med stil
 • hvordan å lage en bok manuskript
 •