hvordan å identifisere en antikk bok

hvordan å identifisere en antikk bokMange gjør den feilen å tro at bare fordi en bok er veldig gammelt, er det verdifullt. Ofte er dette ikke tilfelle, bøkene i dårlig forfatning er sjelden verdt noe, og gamle bibler er en krone et dusin. Men det er alltid en sjanse for at du vil snuble over en virkelig perle-og selv om den antikke boken du undersøke viser seg å ha noen reell pengeverdi, kan det være en interessant stykke historie som du vil nyte å eie Du trenger:
"Merlin's Apprentice" film
"The Once and Future King" bok. . .

en
Sjekk for all grunnleggende informasjon om antikke boka: forfatter, tittel, forlag, utgivelsesdato. Sjekk for både den originale copyright datoen og den siste datoen for utskrift. Det er sjelden at en roman som ikke er en første utgave til å være verdt noe, men sakprosa bøker, særlig de på obskure emner, kan ha verdi basert på innholdet.
To.
Research videre om noen av de ovennevnte opplysninger mangler. Hvis boken ser ut til å bli veldig gammel og det er ingen dato for offentliggjøring oppført, sjekk først at du ikke har gått glipp av en dato i romertall. Hvis det er virkelig ingen dato, sjekk online databaser som Library of Congress eller brukt-book search nettsteder for å finne en match for din bok. Hvis opplysningene mangler fordi boken er ufullstendig-for eksempel fordi tittelen siden har blitt dratt ut-boken er trolig ikke verdifullt
3
Finn ut hvilken tilstand. . boken din. Undersøk boken nøye for eventuelle feil, inkludert normal gulnede og sprø sider som du forventer i en gammel bok. Selv om boken ser veldig godt bevart for sin alder, disse er fortsatt som mangler, du kan ikke kalle en bok "fint" eller "nær mint" med mindre det ser ut som det kunne bli solgt som nye i hyllene i en bokhandel. Generelt, "meget bra" betyr en bok som er nesten feilfri, mens "gode" dekker de fleste vanlige bøker uten store feil som rips, brukket ryggen eller vannskade.
Fire.
Identifiser utgaven av boken. For å være verdifull som en første utgave, må en bok være fra den første utskrift i tillegg. Se etter en serie med tall på forsiden som ser slik ut: ". 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1" Generelt, representerer det laveste antallet som er tilstede i utskriften nummeret.
Fem.
Finn ut om boken er et opptrykk. Det pleide å være vanlig for bøker å være gjengitt fra det originale platene, og dette betyr at en bok kan ha en opphavsrett dato fra 1880, for eksempel, selv om det ble trykket opp i 1930. Se etter en utgiver avtrykk nederst på tittelbladet som er forskjellig fra den opprinnelige utgiver, eller noen indikasjon på at boken ble utgitt av Grosset Dunlap, en populær opptrykk forlag.
6.

Bestem bokens verdi. Mens finne ut en sjelden bokens sanne verdien er en jobb for en ekspert, enhver amatør med Internett-tilgang kan vanligvis gjøre en god tilnærming. Ta all den informasjonen du har samlet-utgivelsesdatoen, den utgaven, tilstanden av boken-og søk på Internett Bookselling nettsteder som Abebooks, Alibris eller Addall for bokhandlere som tilbyr en lignende bok. Hvis du ikke kan finne noe lignende, spesielt hvis du ikke kan finne noen andre å selge en første utgave eller en bok i like god stand som din, ta det med til en profesjonell bok forhandler for et estimat av sin verdi.

Tips og advarsler


 • Hvis det antikke boken er så gammel og slitt at du ikke kan lese det, så skjør at du ikke vil risikere å åpne det, eller skriftlig på et fremmed språk, er det best å ta det til en profesjonell bok forhandler for å få den identifisert. Vær oppmerksom på at det er usannsynlig å ha noen verdi hvis tilstanden er så dårlig at den er uleselig.
 • Andre artikkelen

 • hvordan du får gode tilbud på bøker
 • hva er meningen av ordet ryddig?
 • Hvordan reservere markedsføring tips
 • Dorrance selvtillit publisering guider
 • hva er PCN i bokpublisering
 • hvordan å samle bøker som en bibliomaniac
 • den beste bildebøker på et skolebibliotek
 • Slik skriver du en dårlig dikt
 • hvordan du får lese gjort (i små til store volumer)
 • Slik skriver du for en rød sløyfe essay konkurransen
 •