kjennetegn ved fiction-romaner

kjennetegn ved fiction-romanerSettling ned for å nyte en god bok er en favoritt tidsfordriv for mange amerikanere. Ifølge undersøkelser gjort av National Center for Education Statistics i 2003, 32 prosent av amerikanerne leste bøker på daglig basis, mens 38 prosent leser bøker på en ukentlig basis.

Fiction romaner gi leserne en flukt fra virkeligheten, samt en form for underholdning. Mens det er mange ulike sjangere av fiksjon, all fiction-romaner dele noen standard egenskaper

Typer

Det finnes flere forskjellige typer, eller sjangere, skjønnlitterære romaner. Mystery, historisk, romantikk, fantasy, western, science fiction, action /eventyr, humor, medisinsk, tragedie, erotisk, thriller, skrekk og spionasje er noen av de viktigste kategoriene skjønnlitterære romaner. Noen sjangere følge en konsekvent tema. For eksempel, alle mystikk romanene innebære en straffbar handling eller annen mystisk hendelse som vanligvis blir løst ved slutten av boken.

Plot

Plot er en viktig egenskap i alle romaner. Tomten er historien, grunnen til å skrive romanen. Forfatteren skaper en historie som er troverdig, eller i det minste relatable til sanne hendelser, følelser eller handlinger. En science-fiction-historie om å leve på Venus med aliens som kjæledyr kanskje ikke helt troverdig, men forfatteren kan skrive tegn og hendelser på en slik måte at den er relatable til virkeligheten.

Innstilling

Settingen er hvor handlingen finner sted. For en fantasy-roman, kan innstillingen være en imaginær verden med skapninger, planter og livsstil helt annerledes enn i den virkelige verden, slik at forfatteren må dedikere seg til å beskrive innstillingen på en slik måte at det føles virkelig for leseren . Innstillingen er et aspekt av en roman som gjør historien troverdig.

Point of View

synspunkt er egentlig stemmen til fortelleren. Det finnes fire typer synspunkt: første person, andre person, tredje person allvitende og tredje person begrenset. Første person er skrevet fra hovedpersonens perspektiv. Andre personen er skrevet som en velge-din-egen-eventyr, med "du". Tredje person allvitende tillater leseren inne i hodene til alle tegn involvert. I tredje person begrensede synspunkt, fokuserer fortelleren på hovedpersonen og hans perspektiv. .

Konflikt

Conflict er nødvendig i en roman, fordi det gjør historien føles ekte. Lykkelig sammen hele tiden ville gjøre for en kjedelig story. Konflikt kan være ekstern eller intern. En grusom drapssak eller en utro ektefelle er eksempler på ytre konflikt. En intern konflikt kan være et tegn kamp med tilgi noen som forurettet ham eller oppdage en ubehagelig personlighetstrekk i seg selv.

Oppløsning

Oppløsning er den delen av romanen der hovedpersonen står overfor sin følelsesmessige demoner og gjør en endring , eller hvor drapet saken er løst og den mistenkte er tatt i forvaring. Vedtaket er ikke alltid fornøyd. Noen ganger oppløsningen er at drapssaken er stengt på grunn av mangel på bevis. I alle tilfelle, på slutten av boken er det alltid en løsning av noe slag.

Andre artikkelen

 • hvordan å bruke parenteser riktig
 • Slik skriver chick lit
 • hvordan du raskt forbedre grammatikk
 • hvordan du velger naruto avatarer
 • hvordan å være en familie sirkus fan
 • kreativ skriving konkurranser
 • hvordan holde en kreativ forfatter’s journal
 • Slik skriver en fiktiv sex scene
 • hvordan å formatere et manuskript
 • hvor å montere flyter på en rc flyet
 •