måter å skrive en god begynnelse til en fortelling

måter å skrive en god begynnelse til en fortellingNår du begynner å skrive en historie, ikke tenke på det for hardt (vent til du er ferdig leser dette til å slutte å tenke, riktignok). Du kan alltid gå tilbake og redigere ut ord, setninger og hele biter som ikke lenger tilhører. Start historien der du tror det skal begynne, samle litt momentum, og deretter gå tilbake. Hjernen opererer naturlig i fortellende form, og du kan finne ut hvor jeg skal begynne fra akkurat den enkle handling å sette ord på en side. Jumping rett vil hjelpe deg å komme i gang.

Ready? Action

Hopp rett inn i handlingen. Helten din kunne starte historien kjører fra en okse eller forbannelse som han treffer gulvet etter å ha falt ut av stolen. Instant konflikt med aktive verb vil male et scene raskere enn mange blomstrende, beskrivende prosa. Hvis den aller første setningen er givende, vil leserne ønsker selvsagt å vite hva som skjer videre

Forteller

Gi en tydelig fortellerstemme ved å gi fortelleren levende egenskaper:. Holden Caulfield av The Catcher in the Rye spytter sin sløvet visning på publikum i form av casual forbannelse. Et par av romanene av Kurt Vonnegut --- Breakfast of Champions og Cat's Cradle --- begynne med en ekstremt conversational tone. Fortelleren --- tilsynelatende en forlengelse av forfatteren selv --- fungerer som en erfaren og autoritativ historieforteller, og derfor, tror du ham å være.

Huh?

Hev et spørsmål for å trekke leseren interesse. Lag en fet, kresne uttalelse knyttet til historien. Gjør publikum lengter for noen form for løsning eller utfallet helt fra begynnelsen. Noen historier har selv gitt bort konklusjonen i begynnelsen (filmen American Beauty). Putting leseren i en tilstand av forvirring nysgjerrig vil gi umiddelbare retning (og muligens en Utbetalingen senere når de innser foreshadowing). Ikke gi opp alle svarene --- viser at historien er ledende sted.

Vær Rare

Hva gjør din historie unik? Betyr det foregår på Mars (beskrive en rød planet solnedgang) eller har en døv hovedperson ("Publikum på bussholdeplassen begynte å hyle og jeg kunne ikke fortelle hvorfor")? Du kan beundre de klassiske forfattere --- og leser dem sikkert har mye i veien for inspirasjon --- men streber fra starten for å gjøre din historie stå alene.

Andre artikkelen

 • self-publisering et fotografisk bok
 • hvordan du laster ned digitale bøker
 • Slik skriver en formell disposisjon for bok
 • definisjon av ar lese program
 • hvordan å lage en levende i romantikk skriftlig
 • hvordan du kan designe din egen bok merker
 • hvordan du leser en copyright side
 • hvordan tjene penger å lese bøker i din favorittsjanger
 • Hvordan skriver jeg et informativt essay koble sammen to tekster?
 • skrive et sammendrag papir i APA-stil
 •