Hvordan kan jeg skrive en bok til 65?

Hvordan kan jeg skrive en bok til 65?Skrive en bok i en alder av 65 er ikke så forskjellig fra å skrive en bok på noen annen aldersgruppe. Den største forskjellen er at eldre forfattere har fordelen av å kunne trekke fra en større pool av kunnskap og livserfaring. Eldre forfattere som mangler dataferdigheter kan se dette som en barriere, men massevis av bøker er fortsatt skrevet med skrivemaskiner og god gammeldags penner og papir. Så lenge du har midler til å skrive den endelige manuskript (eller betale noen for å gjøre det for deg), dette er ikke et problem.
en.
Bestem hva boken kommer til å være ca. Du bør være i stand til å oppsummere dette opp i en eller to setninger. For ikke-fiction, kan det være noe så enkelt som, "En biografi om min barndom. " For fiksjon, kan det være så grunnleggende som, "En killer gjemmer seg i en liten by. "
To.
Bestem på karakterer. Hvis du skriver et non-fiction bok om, sier, hagearbeid, kan du kanskje hoppe over dette trinnet, men en roman eller en biografi eller biografi behov tegn, og bestemme hvem disse tegnene er er halve kampen. Selv en bok om hagearbeid kan dra nytte av planlegging som planter og blomster til funksjonen. Skriv ned alt du vet om figurene dine: alder, fysisk beskrivelse, hva de gjør for en lever, hva de vil heller gjøre for en levende, hvor og hvordan de vokste opp, deres favoritt mat, musikk . . . du får ideen. Jo flere detaljer du gir dem, jo mer virkelig de blir, og jo mer de vil begynne å fortelle deg sin historie. Hvis historien er fiksjon, lagre navngiving dem for sist. Naming tegn kan være den vanskeligste delen, men noen ganger deres navn kommer til deg når du finne ut hvem de er.
tre.
Bestem ditt synspunkt, eller POV. Vil det være første person (for eksempel "Jeg åpnet døren og gikk rett inn i en bank ran. Hvorfor disse tingene alltid skjer med meg?"), Eller tredje person ("Jim lød alarmen og avstivet selv for påvirkning. " )? Hvis du skriver i tredje person, vil det være begrenset (dvs, fortalt fra POV av ett tegn av gangen), eller tredje person allvitende (skrevet fra POV av en all-seeing, allvitende fortelleren)? Hvem vil POV karakter (eller tegn) være?
Fire.
Utvikle en disposisjon. Det kan være en detaljert, kapittel-by-kapittel skisse, eller en løs synopsis for å gi din historie retning, eller noe i mellom-det rette svaret her er det som fungerer best for deg. Kjøttet ut den grunnleggende handlingen du kom opp med i trinn 1 og bestemme hvordan tegn passer inn i det og hvordan hendelsene du har tenkt å skrive, vil påvirke deres liv og deres utvikling som mennesker. Hvis du skriver fantasy eller science fiction, bestemme detaljene i universet, og bestemme regler som den opererer.
fem.
skrive boken. Start på uansett tidspunkt føler mosts komfortabel. Noen forfattere begynner på begynnelsen og skrive rett gjennom til slutt, har noen til å skrive slutten før de kan finne ut i begynnelsen, og fremdeles andre hopper rundt fortellingen, skriver scener i tilfeldig rekkefølge, og deretter stykke dem sammen i redigering. Motstå trangen til å redigere som du går. Bare la ordene og ideene flyte. Du kan gjøre notater på endringer som kan gjøres senere ved behov.
6.
Still et daglig mål. Dette kan være et minimum ordtelling eller et minimum antall sider. Det spiller ingen rolle hvor stor eller liten nummeret er, så lenge det er realistisk, og du møter den hver dag. Skriving én side om dagen vil gi deg en roman-lengde manuskriptet ved utgangen av et år.
7.
Pat deg selv på ryggen når du er ferdig med første utkast, ta noen uker fri for å gi deg selv et nytt perspektiv, og deretter revidere manuskriptet. Rydd opp grammatikk og tegnsetting, fikse vanskelig setningsstruktur, og adresse eventuelle notater du har gjort deg selv som du skrev. Når du er ferdig med det andre utkastet, vise din bok til personer med dom du stoler på og be om deres ærlige, men skånsom mening. Ta deres tilbakemeldinger i betraktning når du går tilbake til begynnelsen og revidere igjen. Gjenta denne prosessen til du er fornøyd med at boken er så god som den kan være.

Tips og advarsler


 • Mange ønsker å være forfattere tror at det første skrittet i å skrive en bok, er å komme opp med en inspirert idé, men sannheten er at profesjonelle forfattere må kunne fortsette og komme opp med et plott selv når inspirasjonen brønnen tørker opp. Ideer har en tendens til å presentere seg selv mens vi jobber, og en god bok er vanligvis et konglomerat av mange ideer.
 • Dette er bare en metode for å skrive en bok, men det er en som fungerer for mange. Det er et ordtak som du ikke lære å skrive en bok, du bare lære å skrive boken du skriver akkurat nå. Finn ut hva som fungerer best for deg gjennom uredd eksperimentering og praksis.
 • Ikke gi inn i fristelsen av å vise ditt arbeid til folk før du har i hvert fall ferdig med første utkast. Selv de mest hjelpsomme og velmenende konstruktiv kritikk kan legge igjen en ny forfatter følelse for motet til å continue. Write boka før de søker tilbakemeldinger.
 • Andre artikkelen

 • hvordan gjøre en online skryter bok
 • hvordan å skrive engelsk litteratur
 • hvordan du skriver for en antologi
 • hvordan starte en utrolig, varig bok klubb
 • skrive barnas grammatikk bøker
 • Moleskine tips
 • litterære vilkår for typer konflikter
 • hva er en omnibus?
 • Slik skriver du en faktabok tittelen
 • hvordan å donere bøker til veldedighet
 •